maanantai 16. lokakuuta 2017

Tehdäänpäs välissä vielä yks remppa!

Nyt kun vanha koti on jo myyty, niin on aika miettiä mitä tehdään seuraavaksi... No yks remontti tietenkin, kun odotellaan oman Villa Mustan valmistumista :)

Vilkaistaanpa nopsaan, että mihin me ollaan taas ryhdytty. Onneksi talossa on tosi kompaktit neliöt! Kyllä tästä kodista vielä hyvä tulee. Ja onhan tässä ruhtinaalliset 6 viikkoa aikaa ahertaa ennen muuttopäivää. Sorry rumat kuvat, mutta eihän näistä vielä kauniita saa ja pitäähän enne ja jälkeen kuvissa vähän eroa Realistiset lähtötilannetta kuvaavat räpsyt por favor,

Uusi lautalattia alkaa olemaan Osmo Colorin öljyvaha -käsittelyä vaille valmis
Wanhaan taloon olisi kuulunut aito puupaneeli,
mutta tällä kertaa vaan maalattiin puukuvioitu

MDF panelointi raikkaan valkoiseksi
Päätettiin kuitenkin uusia keittiö paremmin
taloon sopivaksi, joten kuvan keittiö
lähti Tori.fi:n kautta uuteen kotiin...Parasta rempassa on tietty uuden
sisustuksen suunnittelu!
Päädyin lopulta toiseen kuosiin
Tähän olisi tarkoitus alkaa väsäämään
kohta uusia portaita


Ulkopuoli on jo hienossa kunnossa ja mielestäni
 väritys onkin täydellinen tähän pieneen kaupunkitaloon


Jatkoa tähän tapaukseen seuraa siis pitkin vuotta. Päivittelen raksakuulumiset tuonne Villa Musta -blogin puolelle. Seuraavaksi käydään lattian pintakäsittelyn kimppuun. Siitä tulee ihanan vaalea Osmo Colorin värillisellä Öljyvahalla. Stay tuned!

2 kommenttia:

 1. Hei! Tämä ei liity postauksen aiheeseen, sillä tulin kyselemään betonilattiagurulta vinkkejä. :)

  Haaveileen uuteen taloon betonilattiasta, mutta en haluaisi maksaa tästä parkettilattian hintaa. Sillä tavoin, että jäisi ihan betonin omalle värille. Olen yrittänyt lukea sinun(kin) sivuja useampaan kertaan, mutta en saa nyt tätä tarpeeksi jäsennettyä kuitenkaan. Aluksi siis tilaan lattiavalun koneellisella tasoituksella. Mutta mitä sen jälkeen? Mitä käsittelyä suosittelisit, jos halutaan mattainen tulos ja jos nyt johonkin suuntaan väri menisi, niin vaaleampaan sitten? Kannattaako ottaa isompiin tiloihin ammattilainen hoitamaan homma?

  Kyseleepi epätietoinen lukija. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Vai että jonkin sortin guru :D No ei nyt sentään, mutta kiitos kohteliaasta aloituksesta.

   Meille on tulossa betonilattia samalla periaatteella "Villa Mustaan" jonka rakentamista päivittelen 2018 aikana. Alustavasti betonilattia on tarkoitus tehdä samoin kuin sinun suunnitelmassasi, eli betoniliiman hionta ja pintakäsittely. Tähän mennessä olen tiedostanut alustavasti seuraavia asioita:

   -Betonivalussa saattaa tulla aiheelliseksi harkita 8mm teräsverkkoa (norm. 6mm)
   -Sisänurkkiin pitää ainakin tehdä vahvistusta sitomalla lisäterästä verkkoon (halkeamat lähtevät usein juuri nurkista ja kulmista).
   -Betonin pinta pitää työstää ennen lopullista kuivumista
   -Suunnitelmista pitää kertoa hyvissä ajoin suunnittelijalle ja rakentajille, jotta he osaavat ottaa huomioon lattian korot
   -Liikuntasaumat suunnitellaan seinien alle ja oviaukkoihin
   -Betonivalu kannattaa kastella ainakin kerran ja kesäkuumalla useita kertoja. Muovi hidastaa kuivumista ja suojaa lattiaa maaliroiskeilta ja kahvitahroilta. Rakentajille kannattaa kertoa riittävän selkeästi, että betoni on todellakin jäämässä näkyviin ja viimeiseksi pinnaksi. Huolellisella suojauksella on siis parikin tärkeää tehtävää.

   Viimeiseen kysymykseen, jos tarkoitat valua, niin tottakai. Vain ammattilaisia lattiavalun tekoon. Pintakäsittelyn tekisin ehdottomasti itse. Varsinkin kun ei ole mitään sävytettävää, vaan haaveena betonin oma väri. Kirkkaalla aineella ei juuri mikään voi mennä pieleen, kun vaan huolella tekee ja kokeilee lopputulosta ensin johonkin huomaamattomaan kohtaan, kuten kiintokalusteiden alle.

   Muuta tähdellistä ei tule mieleen lennosta. Pintakäsittelyn suhteen olen miettinyt impregnointia tai vahaa. Uskon kallistuvani impregnointiin, kunhan saan aikaiseksi lukea tarkemmin aineiden turvallisuudesta. Onhan tässä vielä melkein vuosi aikaa :)

   -Kati

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.