perjantai 17. marraskuuta 2017

Täydellinen sininen -Ruokailuhuoneen uusi väritys

Olen jo pidemmän aikaa etsinyt hyvää sinistä tai hieman sinivihreää sävyä ilman sen parempaa menestystä. Reilu vuosi sitten jopa maalasin yhden seinän Tikkurilan Petrooli -sävyllä, mutta valitettavasti en pitänyt suuremmin lopputuloksesta ja peitin seinän jo seuraavana päivänä, tutulla ja turvallisella, harmaalla tasoitepinnalla. Blogeissa ja Pinterestissa sininen sävy hypähtelee lisääntyvissä määrin esiin ja olen edelleen kasvattanut kiinnostusta kyseistä sävyä kohtaan.. Noh, sitten se eräänä päivänä vaan kolahti. Oltiin työporukalla tutustumassa Seprin sisustustuotteisiin. Heidän showroom Turussa, oli maalattu täyteläisellä, täysin himmeäpintaisella sinisellä sävyllä. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Seprin henkilökunta avuliaasti selvitti minulle kyseisen sävykoodin ja sitten vaan aloin pohtimaan jo sopivaa kohdetta siniselle kokeilulle. Lopulta ensimmäiseksi (mutta ei takuulla viimeiseksi) tilaksi valikoitui vanhan talon (väliaikaisen kotimme) ruokailuhuone. Se osoittautui nappivalinnaksi. En voisi tyytyväisempi lopputulokseen olla!


Koska sininen on jokseenkin hankala väri ja kaikkihan tietää, että oikean sävyn löytäminen postimerkin kokoisista väriviuhkoista on jokseenkin hankalaa, niin käytin tilaisuutta hyväksi ja rohkaistuin kysymään seinän sävykoodia. Kuva napattu Sepri Oy:n Turun toimipisteessä.Mikäs sen parempaa, kuin että sävy istuu kuin hanska harmaan tasoiteseinän kanssa. Ja kuten ehkä osa jo tietää... Tykkään betonitasoitteista sekä lattiassa, että seinissä ;)Tässä vaiheessa kun avasin purkin, niin mukana oli vielä paljon epäilystä. Sävy tuntui väärältä ja uusi maalikin oli ihan vieras.Löysin tästä purkista kuitenkin uuden suosikin! En ole ennen käyttänyt Biora Balancea, mutta meistä tuli heti ystävät. Maali jättää täydellisen sametin himmeän pinnan. Tällä maalilla maalatessa, aloittelijakaan ei tarvitse telalaatikkoa onnistuakseen. Maali on ihanan täyteläistä, pysyy hyvin telassa, eikä roisku. Olin todella ennakkoluuloinen uuden maalin suhteen ja tarkistin kiiltoasteen monta kertaa, ennen kuin uskalsin kokeilla. Tumman maalin kanssa kiilto korostuu ja lopputuloksesta tulee omaan silmään jotenkin "muovinen". Balance ei onneksi ollut yhtään kiiltävä, myyjän mukaan kuitenkin pyyhittävissä. Aion takuulla käyttää tätä maalia myös tulevissa projekteissa.Tapetti kannattaa suojata heikkoliimaisella maalarinteipillä. Silti teipin poistamisessa kannattaa olla varovainen, ettei revi tapetin pintaa. Lisäksi teippi kannattaa poistaa heti maalaamisen jälkeen, eikä esim. seuraavana päivänä.Kuten kuvasta näkyy, niin maali peitti erittäin hyvin. Selvisin kahdella maalikerroksella, vaikka alla oli kiiltävä maali. Alustan kiiltoaste vaikuttaa peittävyyteen yllättävän paljon. Tämän ruokahuoneen maalaamiseen kului 2,7L maalia ja se oli kyllä vähällä loppua kesken. Usein se 5 litran välikoko olisi paras, mutta valitettavasti sitä ei ole edes suosituimmista seinämaaleista olemassa.1. kerta levitetty. Maalin kuivumista ja lopullista sävyä odoteltiin jännityksellä.Toinen maalauskerta oli valmis. Nyt alkoi jo hahmottumaan kokonaisuus. Oltiin jo ihan vaikuttuneita väristä. Se oli täydellisen sininen :)Oliverkin ihailee uutta ruokailutilaa
Fiilistelin vähän uutta sinistä seinää ja tulevia sisustuksia, Torista löytämäni vanhan korituolin kanssa.NCS S 7010-B10G
En olisi ehkä päätynyt tähän väriin, jos olisin sen sävykartassa ohimennen nähnyt.Tässä kuvassa näkyy jo valoa remonttitunnelin päässä :) Ei enää kovin kauan, että saadaan alkaa asumaan ja sisustamaan uutta kotia! Aseteltiin Torista löytämäni tuolit ja Jyskistä ostettu ulkopöytä paikoilleen. Oli luksusta olla työmaalla ja istua oikein pöydän ääressä nauttimassa Foodoran toimittamat intialaista Shahi Paneer -annosta. Kasvissyöjille vahva suositus! Taivaallisen hyvää! Jopa mies haluaa nykyään kotijuustolla höystetyn annoksen perinteisen lihavaihtoehdon sijaan.
Siinä mun resepti täydelliseen siniseen väriin. Huomasithan, että lämpöpatterin ympärille oli rajattu peitelistalla valkoinen alue? Koska patteri on ihan uusi, niin en halunnut lähteä sitä sutimaan, vaan ratkaisin asian niin, että rajaan patterin taakse valkoisen alueen. Työkaverin vinkistä, korostin vielä aluetta peitelistoin ja tarkoitus on vielä lisätä tuohon pieni ikkunalauta, jossa voi sitten pitää kynttilöitä, tai kasvatella kesällä yrttejä.

Kun tulevasta muutosta vielä selvitään, niin sitten rauhoitun hetkeksi, vaikka kohta alkaakin uuden talon suunnittelu.. Huh tätä tahtia. Toivottavasti seuraavaan kotiin saadaan asettua vähän pidemmäksi aikaa.

6 kommenttia:

 1. Ihana yhdistelmä tuo rottinki ja seinän väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aluksi harkitsin rottinkituolin maalaamista mustaksi, mutta ei tarvitse miettiä enää. Istuu hyvin uuteen väritykseen just noin :)

   Poista
 2. Mäkin hankin nyt ekaa kertaa Bioran seiskaa ja sen maalinkin peittokyky on kyllä tosi hyvä. Eli Biora pääsee jatkoon täälläkin :)
  Tuo on ihana tuo takaseinän tapetti, mistä sitä löytäisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan täällä positiivisia ja kannustaviakin lukijoita! Ihanaa :)

   Tapetti on Eco Earth -mallistosta ja hankittu K-Raudasta. Olen viimeaikoina bongannut sitä muidenkin bloggareiden projekteista, mutta nyt tapetti on ilmeisesti poistumassa ainakin tuolta K-Raudan mallistosta... Pidä kiirettä ;)

   Tapetti ei tosin tule kuvissa esille luonnollisesti, koska näytöllä kuvio "pikselöityy". En osaa paremmin selittää, mutta livenä paaaaljon kauniimpi ja istuu hyvin vanhaan taloon.

   Kiva kuulla, että en ihan kuvitellut Bioran laatua, vaan muutkin ovat sen huomanneet ja että toimii siinä seiskassakin.

   Mukavaa loppuvuotta :)


   -K-

   Poista
 3. Ollaan pitkään etsitty sitä oikeaa sinistä. Ollaan oltu uskossa, että värit valitaan liuskoista ja se siitä. Tänään haettiin maali kotiin ja ei voi kuin kehua. Ruudulla väri näyttää vihertävältä, eikä olisi mieleen tullut ko. väriä muuten valita. Seinässä aivan täydellinen. Biora kanssa uusi tuttavuus, ja aivan täydellinen koostumus ja peittävyys. Meille ei muita maaleja enää tule se on varmaa. Maalia meni tosi vähän kaiken kehumisen lisäksi, RemonttiÄssää meni puolet enemmin saman kokoiselle pinnalle.

  Kiitos tuhannesti loistavasta vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, ihanaa, jes, jes jes!! :D

   On todella kiva kuulla, että vinkistä on ollut iloa sulle Alisa! Olen satoja litroja elämäni aikana maalia levittänyt ja sen kokemuksen perusteella voin sanoa, että maaleissa on kyllä huomattavia eroja. Balance oli napakymppi mun mielestä. Tosi kiva kuulla, että se toimii muidenkin mielestä hyvin!

   -Kati

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.