lauantai 23. tammikuuta 2016

Tee Se Itse -Sisustustaulut

Eilen sattui niin mukavasti, että minulla oli vapaapäivä ilman mitään ennalta sovittua ohjelmaa. Todella rentouttava juttu. Lisäksi avopuoliso lähti yöksi vanhemmilleen, jotka asuvat parin tunnin ajomatkan päässä meiltä. Päätin skipata tuon reissun, koska mielessäni siinsi unelma ihan ikiomasta päivästä kotona! Toinen koirista jäi kotiin kaveriksi, joten joku sentään sai mut ulos ovesta pari kertaa. Suunnittelin oikein lähteväni hakemaan purkin jäätelöä illaksi, mutta en sitten saanut edes sitä haettua, kun ajatus römppävaatteiden vaihtamisesta asiallisempiin, tuntui jotenkin ihan ylitsepääsemättömältä. Voi elämä.. Taisin todellakin olla vapaapäivän tarpeessa :D Tämän harvinaisen rauhallisen vapaapäivän päätin kokonaisuudessaan käyttää mielekkääseen tekemiseen, eli maalailuun.

Jokin aika sitten kävin taiteilijatarvikeliikkeessä ja ihan hetken mielijohteesta ostin kolme taulupohjaa. Tai ei se oikeastaan ihan hetken mielijohde ollut, kun meillähän on seinällä kolme tyhjää tauluhyllyä. Kaikkea sekalaista tavaraa on hyllyille aina kerääntynyt ja olen niitä vähän vältellen siinä katsellut. Olen miettinyt milloin olisi, A. aikaa tai B. rahaa hankkia hyllyille jotakin kunnollista. Ensimmäinen askel oli siis hankkia ainakin edellytykset sille, että joskus saisin aikaiseksi tehdä asialle jotain. Rakastan taidetta ja olisi ilo hankkia myös jonkin ammattitaiteilijan töitä seinille, mutta kolmen taulun investointi kerralla olisi vähän liikaa juuri nyt. Siispä päätin tehdä taulut ns. ihan ite.

Olen taiteellinen ja maalannut jossain elämäni vaiheessa paljonkin. Nyt kuitenkin takana on ollut pitkä tauko ja pensseliin tarttuminen hirvitti hieman. Vanhojen öljyvärituubien kuntokin epäilytti. Lopulta pelko osoittautui turhaksi ainakin värituubien kohdalla.

Aloittamisen tuskaa. Tyhjä kangas on sekä pelottava, että inspiroiva. Vielä en tiennyt yhtään mitä tähän tulee. Selasin ideoita Pinterestistä ja hahmottelin juttuja ohuella lyijykynällä. Omaan käteen liitu on hieman kömpelö.
Arsenaali valmiina. Näitä on vuosien varrella kertynyt, mutta ihan hyvin voit aloittaa parilla lempivärillä ja mukaan tietysti valkoinen ja musta tuubi. Niillä pääsee jo todella pitkälle. Mikäli maalaat öljyväreillä, niin kannattaa hankkia tuoksuton tärpätti. Öljyvärien kanssa sopii hyvin siankarvaiset siveltimet. Itse lyhennän vielä uusista siveltimistä harjakset, koska pidän aika jäykistä siveltimistä. Jälki on jotenkin mukavan karu.
Taulut pöydällä viimeisteltävinä.Yhdestä asiakkaan projektista jäi pieni purkki Miranolin kuparimaalia. Vetelin sillä 3D pinkopohjan reunat, koska tätä pohjatyyppiä ei ole tarkoitettu kehystettäväksi. Kuparimaali tekee taulusta jotenkin viimeistellyn oloisen ja olen muutenkin palanut halusta käyttää kyseistä kuparimaalia jossain sisustusprojektissa. Nyt siihen tuli oiva tilaisuus.

Ensimmäisessä taulussa on peura. Sen vastapäisellä seinällä on alumiinista valettu peuran pää. Kaksi muuta taulua esittävät sulkia. Aihe joka mielestäni sopii hyvin meidän valkovoittoiseen sisustukseen.


Kupari tulee esiin kivasti auringon osuessa siihen

Kolme sisustustaulua yhdessä päivässä on ihan hyvin. Toki niissä olisi vielä jatkettavaa, korjattavaa ja lisättävää, mutta taidan antaa olla nyt noin. Oma suosikki on tämä, vähän akvarellimainen työ.


Siitä sitten vaan kaikki omia kykyjään kokeilemaan! Sisustustaulujen tekemisessä parasta on se, että siinä ei varsinaisesti tarvitse osata edes piirtää mitään. Parhaat taulut voivat olla ihan vaan villejä värisommitelmia. Jokainen voi tehdä oman tarpeen ja inspiraation mukaan juuri itsensä näköistä taidetta. Muutamalla kympillä pääsee jo hyvään vauhtiin. Ja mikäli visio ei ekalla kerralla onnistunut, pohja on taas päällemaalattavissa myöhemmin. Illalla nämä omat tekeleet näyttivät melko epäonnistuneilta, mutta seuraavana aamuna, kun nostin taulut paikoilleen, hyväksyin ne virheineen kaikkineen ja iloitsin siitä, että yksi pitkään päässä pyörinyt projekti oli valmis.4 kommenttia:

 1. Hieno taulu. Tosiaan tuo kupariväri käy varmasti hyvin tuommoiseen tilaan missä luonnonvalo tulee sivultapäin heijastuen kuparipinnasta. Taulut ovat vähän kuin talo; Älä katso sitä liian läheltä.
  Arto

  VastaaPoista
 2. Hienoja tauluja. Tosin tuo sulkataulu sopisi paljon paremmin pystyyn

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samaa mieltä, taulu sopii myös pystyyn. Tila vaatii tässä kohdassa vaakatasoa. Ehkä tulevaisuudessa asetan toisinpäin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.