lauantai 28. marraskuuta 2015

Fiiliskuvia ja haavekuvia marraskuuta piristämään

Tällaisena synkeän harmaana marraskuisena lauantaina, kun ulkoilu ei oikein inspiroi, parasta ajanvietettä on etsiä ihania kuvia ja haaveilla kesän tulevasta projektista. Olen jo pitkään hahmotellut pintoja tulevan kotiin, mutta aina palaan samaan komboon... Betonilattia ja kuusilauta- tai havuvaneriseinät. Onneksi meillä on puolisoni kanssa 1:1 samanlainen maku sisustamisessa. En jaksaisi käyttää voimia keskinäiseen väittelyyn. Sellainenhan pilaisi kokonaan sen, mikä rakentamisessa ja remppaamisessa on parasta, eli sisustamisen ilon :) Huomaan, että pinnataan samoja kuvia Pinterestissä ja muutenkin tykätään toistemme tyylistä. Tässä siis muutamia otteita meidän sisustus ideoista.


Liukuovi on meidänkin toivelistalla

Vaneria tulisi betonilattian kaveriksi seiniin ja kattoon

Vaaleaa puuta ja mustaa pintaa.
Ehkä puun pintaa voisi vaalentaa pienellä kalkkivahauksella.

Kuvan talon malli on hieman samanlainen kuin meilläkin.
Vinot lappeet ja molemmat kyljet ovat lasia. Tällainen vanerikatto olisi kiva.

Ihanat valaisimet ja ihanan utuinen fiilis..
Tällainen kokonaisuus sopii hyvin meidänkin suunnitelmiin.
Putket kulkevat hyvin koteloinnin sisällä.

Jotenkin ollaan hurahdettu siis pohjoisen havupuun kauneuteen.
Kuusilankusta saisi aikaan upean, mutta edullisen saunan.
Vaalea puu ja vaaleanharmaa betonilattia.
Klassikko jo syntyessään.


Liukuovi vanerilevystä. Ihana.
Tämän tapainen päätyresessi meillekin on tulossa.

Lasikyljet antavat avaruutta ja valoa sisätiloihin


Kaikki kuvat, Pinterest

7 kommenttia:

  1. Oi mä niin tykkään tästä teidän tulevasta talosta jo nyt! Itselläni oli hyvinkin samantyylisiä haaveitä tänne uuteen taloon, mutta valitettavasti sekä betonilattiasta, lankkulattiasta että jopa vaneriseinistä tuli luovuttua osittain pakon edessä. Saan kuitenki pienen revanssin, kun nyt meillä on tekeillä ulkorakennus jonne tulee varastotilan lisäksi työhuone. Sinne olen tekemässä (osittain sinun ohjeiden avulla, toivottavasti onnistuu) betonilattian ja osa seinistäkin tulee vaneria. Aah :-) Eipä sillä, on tämä talon sisustus ihan mieluinen näinkin, mutta tuo betonin ja puun yhdistelmä jäi sen verran kaihertamaan että johonkin sitä oli ikäänkuin pakko saada!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lyde!

      Olen niin iloinen, että saat oman pienen keitaan kaikilla herkuilla :)
      Meilläkin nämä on vasta haaveita. Aika näyttää käyvätkö kaikki meidän suunnitelmat toteen...

      -K-

      Poista
  2. Hei

    Kannattaa käydä Monosilla katsomassa https://monosilla.wordpress.com/. Tekivät juuri hienon vaneripostauksen omasta projektistaan.
    Betonilattiaan omana kommenttina, että itselle tuli yllätyksenä että lattia tuntuu aina kylmältä. Oma aiempi lattialämmityskokemukseni perustui 60-luvun harakanpesään, jossa lattia oli aina lokakuusta huhtikuulle mukavan lämmin. Nyt odottelen edelleen milloinkohan termostaatin takana olevat piirit menevät päälle ja hipsuttelen villasukissa. Märkätilojen yms. lattialämmitys yhdistettynä kodinkoneiden lämmönhukkaan pitävät nämä uudet hyvineristetyt ja tiiviit omakotitalot lämpiminä hyvin pitkälle talveen. Ja meillä on sentään painovoimainen ilmanvaihto eikös koneellinen ilmanvaihto esilämmitä ilman yli parinkymmenen asteen eli luulisi niissä lattioiden olevan kylmiä vielä pidempään. Meillä termostaatit on asetettu 22 asteeseen. Kaikkia ei tietysti kylmä lattia häiritse, mutta tällaista vilukissaa kyllä.
    Tsemppiä projektiinne!
    tv Heli Talo Kissankäpälästä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Kävin Monosilla. Hienolta näytti ja oivaa tietoa tarjolla vanerilevyjen asentamisesta. En olisi arvannut, että siinäkin on edessä noin monia haasteita.

      Se on totta, että esim. passiivitalot vaatii niin vähän lämmitystä, että betonilattia ei ehkä tunnu kovin lämpimältä. Se voi myös johtua siitä, että lattialämmityksen kanssa betonilattia toimii hyvin, eli kaikki lämpö säteilee suoraan asuintiloihin, eikä jää lattiapinnan alle, kuten puulattiassa. Noh, se on ihan arvailua paljonko mahtaa vaikuttaa.

      Pitää kiinnittää huomio ainakin lattian eristyksiin tulevassa rojektissa. Edellisen betonilattian kanssa kun elettiin, niin se oli selvästi reunoiltaan aina kylmä, mutta talo olikin siis ikivanha, remontoitu puutalo, eli kylmäsiltoja löytyi ihan kiitettävästi. Muuten oli kyllä ihanan lämmin tuo lattia. Myöhemmin hankittiin ilmalämpöpumppu, jotta lämpöä saatiin vähän yläkertaankin.

      Betonilattia valittiin seuraavaan kotiin käytännön syistä... edullinen, kaunis ja kahden koiran hullua menoa kestävä. Siinä ne tärkeimmät kriteerit :)

      Tosi mielenkiintoinen tuo sun blogi. Paljon juuri sellaista asiaa josta olen kiinnostunut! Ja painovoimainen ilmanvaihto? Hienoa ennakkoluulottomuutta. Harmi kun en huomannut mitään nappia tai laajennusta, jonka avulla pääsee seuraamaan säännöllisesti päivityksiä. Löytyykö blogisi Bloglovinista?


      -Kati

      Poista
    2. Hei

      Kiitos vinkistä näin amatööribloggaajalle. Nyt löytyy blogi Bloglovinistakin.
      Pitkälle noista mainitsemistasi syistä mekin lopulta betoniin ajauduttiin. Koiraa ei tosin ole, mutta painostus lasten taholta on kova. Hankalaa rakentajalle, kun pitäisi olla vähän ennustajaeukon lahjojakin. Millä kokoonpanolla eletään ja miten......
      Maalämpö toimii tosiaan aika alhaisella lämpötilalla, jolloin energiatehokkuuskin on hyvä. Siinä 60-l kerrostaloasunnossa oli takana kaukolämpö ja aika korkeat lämpötilat varmaankin.
      Nautinnollista fiilistelyä!

      Poista
  3. kyllä se betoni+ vaneri toimii! Meille tuli noin 150m2 koivuvaneria seiniin ja yläkerran kattoon koivurimaa. Ollaan tosi tyytyväisiä vaikka siinä olikin aikamoinen nyhertäminen ja kämppä täynnä puupölyä :)
    -Sami RintaWillasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rohkaisusta! Kuulostaa upealta, pitääkin heti käydä tsekkaamassa :)


      -Kati

      Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.