tiistai 3. marraskuuta 2015

Terveisiä Japanista

Olin pari viikkoa Japanissa työn merkeissä ja napsin kuvia erilaisista pinnoista ja jutuista mitä tuli matkalla vastaan. Lisäksi oli aikaa luonnostella pohjakuva valmiiksi tulevaa taloa varten. Voin sanoa, että lukijoiden kommenteilla ja omalla pohtimisella pohja on nyt melkoisen hyvä! Kun saadaan julkkarit vielä muokattua sellaisiksi että ne ovat meidän näköiset, ollaan jo lähellä yhden tärkeän vaiheen loppuun saattamista.

Välillä on kuitenkin hyvä antaa mielikuvituksen laukata ja fiilistellä vaan pintoja, värejä ja kaikenlaisia mahdollisuuksia. Japanilaisessa tavassa sisustaa on yhtäläisyyksiä suomalaiseen sisustamiseen ja arkkitehtuuriin. Tosin Japanissa neliöt ovat pieniä ja siellä asutaan tiiviimmin. Japanilaisissa sisustusliikkeissä ei ole leveitä löhösohvia tai 8 hengen massiivisia ruokapöytiä. Kaikenlaisia sisustuksellisia oivalluksia on paljon ja melkein kaikki ovet asunnoissa ja kaapeissa on liuku- tai taiteovia. Jos etsit hyvää matkakohdetta, niin Japania voi suositella varauksetta. Turvallinen ja siisti maa on täynnä positiivisia yllätyksiä. Ruoka Japanissa on todella hyvää ja tuoretta. Vatsatautia on turha pelätä, vaikka eksyisi mihin syrjäiseen kuppilaan. Hintataso on huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. 1500 yenia riittää hyvin laadukkaaseen ateriaan ravintolassa. 1500 yenia on noin 11,50€. Japanilainen ravintola-annos sisältää useita ruokalajeja kuten keittoa, riisiä, kalaa ja kasviksia. Maku on aina todella hyvä. Ainoa ruokalaji jota en voi suositella on Natto, eli mädätetty soijapapu, jota tarjoillaan yleensä riisin sisään käärittynä. Se on japanilasten oma herkku. eli maku ja koostumus on niin erikoinen ulkomaalaisen mielestä, että rakkaussuhdetta ei vaan voi syntyä. Sanomattakin selvää että suurimmaksi osaksi kuvat on räpsitty ravintoloissa ja kahviloissa. Ravintoloiden tunnelmallinen valaistus oli haittana kuvaamisessa, mutta toivottavasti sisältö kuitenkin välittyy.

Karkean oikaisulaastin käyttöä ei pidä pelätä sisustuksessa. Parhaimmillaan se luo todella vaikuttavan katseenvangitsijan. Himmeä helmiäislakka suojaa pintaa ja tuo ripauksen sisustuksellisuutta ja pehmeyttä karkeaan pintaan.

Tässä karkea pinta ympäristössään. Valaistuksella pintaa korostetaan sopivista kohdista.

Tumma betonilattia toimii hyvin valkoisen pytyn ja keskiruskean puun kanssa.

Tumma lattia jatkui käytävään. Tässä kuvassa pinta kuitenkin näyttää hieman vaaleammalta, tosiasiassa lattia on yhtä tumma kuin edellisen kuvan wc:n lattia.


Tumma ja vaalea rinnakkain. Ravintolan puolella jatkui vaalea betonilattia. En osaisi valita suosikkia, niin kivoja nämä molemmat lattiat. Valinta varmaan menisi muun sisustuksen mukaan.

Oli vaan pakko pysähtyä tämän kohdalla. Rakastan ruostuneita pintoja, varsinkin kun ne tulevat eteen huolitellussa kaupunkiympäristössä luoden hienoa kontrastia.


Kulunutta kauneutta. Voisin aivan hyvin päällystää yhden seinän makkarista tällä pellillä. Moni pitää mua varmaan ihan hulluna :D Oli jo vähän pimee olo kun räpsin kuvia tästä seinästä, ohikulkijoiden ihmetellessä.


Sitten vähän sileämpää pintaa. Kaunis tämäkin pinta on ja ehkä yks parhaista aterioista Japanissa syötiin juuri tämän seinän vieressä.
Kuten jo aiemmin mainitsin, tilaa säästetään nerokkailla ratkaisuilla. Tässä wc-istuimessa tapahtui säiliön täyttö siten, että samalla saattoi huuhdella kädet wc-käynnin jälkeen. Vieressä oli vain käsipyyhe ja näin tilaa, sekä vettä säästyy, kun yhdellä toiminnolla on kaksi käyttötarkoitusta.

Ihana paikka tuo Japani ja niin inspiroiva. Toivottavasti pääsen sinne vielä uudestaan. Tämä oli toinen kerta maassa ja löysin taas monia uusia juttuja. Japanilaiset ovat ystävällisiä ja avuliaita. Turvallisuus ja puhtaus tuntuu kotoisalta. Hintataso on edullinen ja Japanin eteläkärjessä on todella ihana ilmasto, jossa palmut huojuu ja aurinko paistaa kuumasti. Paras aika matkustaa Etelä-Japaniin taitaa olla syys-lokakuu. Keskikesällä saattaa olla vähän liian kuumaa suomalaiseen makuun ainakin etelässä. Tässä tuli vähän matkamainosta, mutta pitäähän raksan ja rempan välissä myös käydä joskus rentoutumassa :)2 kommenttia:

 1. Kauniita pintoja. Karu rosoisuus viimeisteltynä helmiäisen hohdolla on ollut meidän koko kotimme seinäpintojen valinta. Uudelleen ja uudelleen kutsuvat tutkimaan valon heijastumisen luomia sävyjä sekä pinnan vaihteluja. Ainut negatiivinen asia seinissä on se että tuntuvat syövän kaiken valon. Viherkasveista on ollut turha haaveillakaan. Tämä eri harmaan sävyillä seinäpintaa toteuttaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tulee näkymään näitä ihanan harmaita ja maanläheisiä pintoja tulevassakin talossa. Lähinnä kuitenkin lattiassa ja märkätiloissa, muuten on ollut mielessä puupinnat. Tuo on hyvä pointti, että kannattaa kiinnittää huomio valaistukseen, kun suunnittelee omaa rouheaa betoniseinää. Jotenkin hyvä valaistus tuo seinän parhaat puolet esiin.

   -K-

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.