perjantai 21. helmikuuta 2014

Hienoa hiekkaa...

Oi, olen kyllä niin etuoikeutettu ja onnellinen, koska minulla on maailman parhaat ja ahkerimmat lukijat <3
Taas tuli uusia kuvia uudistuneesta toiletista. Tällä kertaa kyseessä oli osittainen "facelift" koska tekijä halusi säilyttää valkoiset laatat ja päästä eroon vanhoista mosaiikeista välitilassa ja pystyboordissa. Lattian laatoitukseen ei tässä remontissa koskettu ollenkaan. Lopputulos on ihanan lämmin ja kodikas, mutta silti sopivan moderni. Todiste siitä, että tasoiteseinä taipuu hienosti moneen tyyliin.
EnnenVanhat laatat saavat kohta uuden, herkullisen kuorrutteenSeinään on levitetty Mira X-Fix saneerauslaasti. Kyseistä laastia myyvät ainakin Kaakelikeskukset. Linkissä on ylistäviä sanoja kyseisestä tuotteesta ja pakko sanoa, että houkuttaisi kokeilla tätä laastia itsekin. Voit tutustua tuotteeseen paremmin tästä linkistä.

Kuvissa tasoite näyttää jo hiekan väriseltä, Mira X-Fix on kuitenkin lähes valkoista. Tässä kuvassa on siis pintakäsittelyt menossa. Toiveena oli saada aikaan lämmin hiekan sävy ja siksi valittiin pohjalle vaalea tasoite. Vaaleaa tasoitetta olisi sitten mahdollista sävyttää pintakäsittelyn avulla.

Tässä työn alla pystyboordi. Marjaana kertoi, että laastipinnoituksen päälle laitettiin himmeä paneelilakka, shampanjan ja hiekan väristä kynsikimalletta. Pintaan tuli vielä ZEN-vahaa jonka sävyksi valittiin Futon. Teipin avulla reunoista tulee siistit. Teipit tulee tosin poistaa kun tasoite on vielä tuoretta. Reunaa voi myös hioa hienolla (240) hiomapaperilla.Tässä valmiit tasoitepinnat. Kuvassa taustaseinä, sekä pystyboordi. Laattaseinän ja tasoiteseinän väliseen nurkkaan on vedetty uusi silikonisauma, joka viimeisteli siistin lopputuloksen.


Huomattavan muodonmuutoksen kokenut WC on toteutettu melko pienellä vaivalla ja huomattavasti huokeammalla hinnalla, kuin mitä kokonaisvaltainen kylppäriremontti olisi kustantanut. Nyt  kaikki olemassaolevat seinärakenteet on pystytty säästämään ja suurin osa laattapinnoistakin on hyödynnetty. Vanhat valkoiset laatat näyttävät taas hyviltä uuden, modernin tasoitepinnan rinnalla.


Tässä lähikuva valmiista pinnasta. Kimalteet tulevat hienosti esille, kun valo niihin sopivasti osuu. Aivan mahtava lopputulos!


Vielä kerran isot kiitokset Marjaanalle kuvista ja työkertomuksesta. Toivotan ihanaa kevättä sinulle ja perheellesi uuden, ehostetun kylppärin parissa. Olisi kiva kuulla myös käyttökokemuksia esimerkiksi vuoden tai parin kuluttua. Lakka suojaa pintaa, eikä suurta rasitusta pintaan muodostu muutenkaan, mutta vain käytäntö näyttää. Meillä on kestänyt ilman mitään huomauttamista. Tämä olkoon taas inspiraationa siihen, miten voi säästää ja saada silti aikaan mahtavaa jälkeä!2 kommenttia:

 1. Tulipa siitä hieno! Itseäni alkaa kiinnostaa koko ajan enemmän ottaa työn alle meidän toinen wc :) kiitos muuten inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti hanskat käteen ja laastia ämpäriin!

   Kiitos kiitoksista :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.