sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Messukatsaus, kiinnostavimmat pinnat ja ideat

Viime viikonloppuna tuli käytyä Rakentaminen ja sisustaminen 2016 -messuilla Turussa. Kadehtien olen seurannut ihanaa kuvatulvaa Tukholman huonekalumessuilta. Tänä vuonna en päässyt mukaan, mutta ehkä ensivuonna se olisi ajankohtaisempaa. Nyt kiinnostaa eniten lämmitysmuodot, perustukset ja runkomateriaalit. Niitä löytyi messuilta mukavasti ja saatiin kyllä kulutettua koko päivä messuilla. Raksamessut ovat melko samanlaisia vuodesta toiseen. Vakiofirmat löytyvät jokseenkin samoilta paikoilta ja lakumyyjillä on houkuttelevia tarjouksia.

Uudempi näytteilleasettaja oli Belle Arti, joka oli avaamassa toimipistettään myös Turkuun. Asuntomessuilta tutut pinnoitteet olivat nyt laajemmin esillä heidän omalla osastollaan. Mikrosementti, kalkkipinnoitteet ja hartsipinnoitteet (märkätiloihin) olivat hyvin edustettuina. Lisäksi heidän osastollaan oli maailman sympaattisin italialainen edustaja paikalla. Muutenkin palvelu oli innostunutta ja avuliasta.


Nappasin kuvan (en muista kenen osastolta) kattoelementistä, koska tuollainen valkoisella akryylilla hajotettu valo näytti kerrassaan hyvältä. Jotain uuttaa kaipailen perinteisten spottien tilalle yleisvaloksi. Tuollainen valoelementti seinässä tai katossa olisi oikein sopiva vaihtoehto.
Sarokkaalla oli esillä mikrosementtiä. Tällaisia märkätiloja olen tehnyt aikaisemmin tavallisilla tasoitteilla. Tasoitepintojen kasvattaessa jatkuvasti suosiotaan, kilpailu on laskenut hintoja ja lisännyt vaihtoehtoja. Asennettuna hinta oli n.150€/m2 mutta koska haluan tietysti tehdä asennuksen itse, pelkät aineet olisivat n.59€/m2 ja se ei kuulosta enää niin hurjalta.
Mikrosementin pinta oli kaunis ja sileä. Top Cimento nimistä tuotetta myy Sarokas.

Sarokkaan osastolta löytyi myös messujen kaunein sauna. Meillä on tällä hetkellä Bloomin puuvahalla valkoiseksi käsitelty sauna. Sitä ollaan katsottu nyt kolme vuotta ja uskon, että seuraavaan saunaan ei tule enää valkoista, koska vaihtelu virkistää. Lisäksi koiramme ovat innokkaita saunojia, joten valkoinen pinta on hieman herkkä koiran tassuille. Tässä on vielä hyvin aikaa miettiä millainen sauna tehdään. Muotokieli on kuitenkin varmasti lähellä tätä.
Ihana tasoitepinta keittiön välitilassa. Meillä oli edellisessä keittiössämme lakattu tasoitepinta. Nykyisessä keittiössä kuitenkin valkoinen kiiltävä laminaatti. Sileä pinta sopi jotenkin hyvin tähän 70-luvun taloon. Tulevaan kotiin tulee ehdottomasti taas tasoitetta. Tasoiteseinä antaa kivaa, jotenkin orgaanista vastapainoa suoraviivaisille keittiön kalusteille. Lisäksi kaapistojen alle tulevat valot, lisäävät välitilassa hehkuvan tasoitepinnan kauneutta.

Mustan ja harmaan liitto on mielestäni edelleen kaunis ja ajankohtainen, tähän on hyvä tuoda rinnalle uutta trendikästä värimaailmaa. Tasoite on Belle Artin "Kalkkipinnoite" Marmorino Tintoretto Rustico.
Jännittävä Loimu-takka oli myös pakko ikuistaa. Ei ehkä sovi parhaiten amerikkalaistyylisen möhkö-porealtaan kaveriksi, mutta eihän se takan kauneutta vähentänyt. Oikeassa ympäristössä takka tulisi vielä paremmin esille.
Belle Artin Artistico hartsipinnoite (Sävy 1000-N + Polvere Argento) oli upea näky. En keksi mihin käyttäisin, mutta oikeassa paikassa varmasti melkoinen katseenvangitsija.

Belle Artin osasto oli mielenkiintoinen, enkä ole aikaisemmin heidän osastollaan vieraillut. Oikein mukavaa, että saadaan Belle Arti palvelemaan myös Turun seutua. Kaikki yllä olevat sisustuslaastipinnat ovat kuvia Belle Artin osastolta.2 kommenttia:

 1. Belle Artin italiaano on ihan huippu :D Joskus Helsingin messuilla jutellut hänen kanssaan ja kysellyt neuvoja. Valaisinelementti on näköjään ollut Oraksen osastolta (seinän slogan paljasti ;) . Ihan tässä lähivuosina noita näkyi asuntomessuilla, kattoon "sisälle" rakennettuina. Missähän se nyt olikaan.. Samassa talossa oli paikallavalettu betonitaso kodarissa... Sinällään ihan supersimppelisti akryylillä ja ledinauhoilla toteutettava, mutta todella näyttävä valaistusratkaisu esimerkiksi kylpyhuoneen alaslaskuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin. Helposti toteutettava ja näyttävä valaistus kylppäriin. Ehkä sovelletaan tästä ideaa tulevaan projektiin. Kattoelementin avulla pystyisi luomaan hienoa tunnelmaa tilaan käyttämällä RGB ledejä. Aluksi oli ajatus epäsuorasta valosta, mutta tehtiin sellainen jo tätä edelliseen kylppäriin, eli nyt voisi visioida jotain erilaista. Pitää laittaa mietintämyssyyn :)

   -Kati

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.