perjantai 9. lokakuuta 2015

Näkemyksiä ja villejäkin vinkkejä vastaanotetaan!

Tässä on pyöritelty todella hartaasti erilaisia vaihtoehtoja tulevan talon pohjaratkaisuksi. Alussa meillä oli mielessä paljon neliöitä, mutta lopulta niitä supistettiin todella reippaasti, lähes -100m2. Nyt suunnitelmissa on kohtuullisilla neliöillä varustettu 148m2 talo ja erillinen 100m2 autotalli/työtila. Talon ulkonäkö on siis moderni lato, hyvin selkeillä yksityiskohdilla. Koko taloon tulee vinot sisälappeet ja betonilattia (tietenkin;). Muutenkin sisustuspintoihin, väreihin ja materiaaleihin on aivan selkeät sävelet. Ainoa mikä tökkii, on pohjan flow... Vaikka olen suunnitellut erilaisten huoneiden ja tilojen pohjia, olen jotenkin sokeutunut tälle omalle projektille. Tavallisesti pystyn nopeasti havaitsemaan ongelmakohtia tilojen suunnittelussa, nyt vaan mietin, että miksi en keksi tähänkään parempaa ratkaisua? Rakennamme väliseinät itse, joten pieniä muutoksia on helppo tehdä vaikka rakennusvaiheessa, mutta koska budjetti on meillä erittäin tiukka, olisi ehdottomasti paras välttää kaikkia työmaa-aikaisia muutoksia. Teidän luovat ideat olisivat nyt kovasti tervetulleita. Jos joku innostuu hahmottelemaan jotain oikein paperille, kuva otetaan kyllä kiitollisena vastaan osoitteessa, kattiwatti@gmail.com

Toivon että mahdolliset ehdotukset olisivat jotenkin konkreettisia ja meidän tarpeita ajatellen, eli tiettyihin valintoihin on mietittyjä syitä. Pohjakuvassa on mahdoton saada ihan tyhjentävää mielikuvaa ja jotkut kalusteet eivät jostain syystä tallennu kuvaan, mutta ovat siinä, kuten esimerkiksi tuolit :D

Muutamia meille tärkeitä juttuja:

- Keittiön saa olla kompakti, eli ei seinää pitkin juoksevia kaapistoja :)
- Ei yhtään pienkonetta (ei edes kahvinkeitintä) tasoille, joten siksi tarvitsemme "komeron". Komero tosin rikkoo kylpyhuoneen tilaa ikävästi..
- Keittiöstä hyvä näkyvyys olohuoneeseen
- Makuuhuoneeseen ei haluta muita toimintoja kuin nukkuminen. lähdemme töihin usein eri aikoihin, joten pukeutuminen ym. asiat pitää tapahtua selkeästi toisessa tilassa ja poissa makuuhuoneesta (toivoo eräs pimeässä nukkuva herkkäuninen).
- Meillä on kaksi koiraa, joten toinen sisäänkäynti lähelle kylpyhuonetta on käytännöllinen.
- Pieni kodinhoitohuone riittää. Meillä ei ole lapsia ja huomaan että nykyisessä khh:ssa on kaksi kaappia, joista toisessa on ämpäri ja toisessa joulukoristeita :D Eli niille ei vaan ole oikein löytynyt käyttöä. Yksi kaappi pesuainepulloille riittää. Imurin ajattelin sijoittaa eteiseen.
- Olen muuten miettinyt paljon khh:een paikkaa ja nyt kokeillaan, miten se toimii makuuhuoneiden ja erityisesti vaatehuoneen yhteydessä. Sauna/kph yhteyteen en haluaisi pyykkejä enää tuoda. Nyt meillä on khh keittiön yhteydessä ja se on ehkä ollut kehnoin paikka pyykkihuollolle. Ehkä kasvatan tuota vaatehuonetta vielä inasen..?
- Takka on kiva siten, että sen tulta voisi ihailla sohvalta. Nyt se on mielestäni ihan hyvän paikan löytänyt.
- Kolmatta vessaa olen yrittänyt sovittaa eteiseen siinä onnistumatta. Tila vaan loppuu kesken.. Talliin tulee kuitenkin myös wc, eli hätäisimmät voivat ehkä käydä siellä?


Pohjakuvassa näkyy paljon aukeavia ovia. Todellisuudessa ovia ei tule kuin pakollisiin paikkoihin ja nekin on tarkoitus toteuttaa liuku-ovina mahdollisimman pitkälle. Aukeavat ovet vaan näkyvät hyvin pohjakuvassa, ja siksi olen piirtänyt kaikkiin aukkoihin aukeavat ovet. Tämä 3D kuva on vähän vanhemmasta versiosta

Pidän fiiliksestä että keittiö on "kioski" keskellä tilaa. Se on mielestäni jotenkin kutsuva, kun muu on avointa, korkeaa tilaa. Tuo lippa mietitään varmaan loppuun vasta kun keittiötä tehdään. Lipan päälle voisi ehkä tehdä salaista romutilaa? Keittiön seinään on tarkoitus tehdä joko ikkuna- tai kulkuaukko. Siten keittiöstä näkee paremmin ulos ja fiilis on ilmavampi. Olohuoneen isot "läpitalon" ikkunat ovat siis liukulaseja, tai ainakin osittain avattavissa.


Tässä nyt olisi eilen paranneltuna viimeisin pohjakuva. Muutoksena edelliseen olen leventänyt vaatehuonetta, siirtänyt pesukoneen lopullisesti vaatehuoneeseen ja tehnyt suihkun/altaan päämakuuhuoneen yhteyteen. Ovet tietysti todellisuudessa toteutetaan liuku-ovina, koska avautuvat ovet olisivat tässä kohdassa hieman ahtaat. Myös sauna/kph:n yhteydessä oleva wc muuttui avoimeksi, koska ajattelin sen tuovan lisää avaruutta. Wc ilman ovea on kuitenkin jännä juttu :) Saa nähdä riittääkö pelkkä seinämä, vai pitääkö ovi lisätä vielä myöhemmin.

Keskelle haluttiin iso oleskelutila josta näkee ulos molempiin suuntiin. Ruokapöydän puolella on metsänäkymä ja sohvan puolella piha ja peltonäkymää. Haaveissa on koko taloa kiertävä terassi, mutta katsotaan nyt mihin rahkeet riittää... Kesällä olisi kiva avata molemmat lasiseinät ja nauttia illan viilenemisestä sisätiloissa. Tässä nykyisessä talossamme olen ymmärtänyt miten tärkeä fiilis on saada ovet auki ja nauttia ilman vapaasta virtaamisesta. Ilmastoinnin haluaisin voida kytkeä pois päältä tarvittaessa kokonaan. Siitä ideasta ei KVV/IV vastaava varmaan tykkää :) Ihan häränpyllyä ei varmaan lähdetä heittämään pohjakuvan kanssa enää tässä vaiheessa, mutta joitain kohtia on mahdollista hienosäätää. Laittakaa ihmeessä myös linkkiä hyviin pohjakuviin, jos sellaisiin olette interneetin ihmeellisessä maailmassa törmänneet.

Edit: Pari kuvaa keittiöstä:Kuvat: Pinterest. Näissä tulee vähän esille se fiilis, mitä keittiöltä nyt tähän seuraavaan kotiin etsin. Vähän sellainen "kioski" olisi siis hakusessa :)Edit:

Tässä sitten lopputulos:

Tässähän tämä loppujen lopuksi sitten on :) Kiitos kaikille kriittisestä silmästä, rohkaisevista ja rakentavista kommenteista! Tällä mennään...


28 kommenttia:

 1. Vaikuttaa upealta suunnitelmalta, erityisesti tykkään olohuone/ruokahuoneen avoimmuuudesta ja noista ikkunoista. Ja jos ne sais auki, niin vau! Mun eka ajatus oli, että jos makkari ja kylppäri on ihan vierekkäin ja etenkin, jos ovi on makkarin ja kylppärin välissä niin toisen aamutoimet voi kyllä häiritsevästi kuulua makkariin jossa toinen nukkuu. Sen voi kyllä hoitaa vaikka äänieristetyillä seinillä ja ovella. Ja keittiön äänet voi myös kantautua makkariin, kun keittiö on avoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos hyvistä kommenteista! Tuo äänieristys on todella hyvä huomio. Ehkä tuupataan väliseinään vähän paksumpi villa. Mietin, että vaatehuoneen voisi toteuttaa ovella, jolloin päämakkari jäisi paremmin omaan rauhaansa. Nämä on näitä pienehkön ja yksitasoisen talon ongelmia. Oleskelutiloista pidän itsekin jo näin. Muita tiloja pitää vielä hioskella. Kustannus- ja ehkä vähän ulkonäkösyistäkin päädyttiin suorakaiteeseen, vaikka L-muotoinen olisi kyllä paljon helpompi pohja suunnitella ja sisustaa. Ehkä parannetaan saunaosaston valmiuksia toimia aamukylppärinä, niin ei aamutoimet kantaudu makkariin.

   Kiitos vielä kommenteista :)

   -Kati

   Poista
  2. Vähän samoja ajatuksia kylppärin osalta. Onko mahdoton ajatus kääntää kulku kylpyhuoneeseen vaatehuoneen kautta? Tuolloin kerran makuuhuoneen oven suljettua ei tarvitsisi enää "kolistella" kyseisessä tilassa, vaan olisi siirtynyt jo toiseen tilaan. Ja toisaalta, jos tulee yöllisiä vessatarpeita, ei matka kuitenkaan ole kovin pitkä. :)

   Poista
  3. Kyllä, olen Hertta kanssasi samaa mieltä. Aikaisemmassa versiossa käynti olikin vaatehuoneesta. Aloin kuitenkin ahnehtimaan tuota seinätilaa 400 syville hyllyille, tai pyykin kuivatusta varten. Näiden kahden mukavuuden välillä nyt tosiaan pähkäilen, koska molemmat olisivat hyödyllisiä mukavuuden kannalta. Toisaalta vähän yli 800mm käytävä olisi jo aika kapea...


   -K-

   Poista
 2. PIti vielä sanoa, että toi Pantry keittiön takana on loistava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo? Olen nyt ikuisesti ihastunut sellaiseen. Kun tästä nykyisestä 70-luvun talosta poistimme vanhan kylmiön remontin yhteydessä, tuli siitä meidän keittiön oma pantry. Koiranruoka, isot kulhot, kodinkoneet jne. ovat todella käteviä säilyttää juuri siellä. Tällainen ajatus tulee seuraamaan meitä varmasti talosta toiseen :)

   -K-

   Poista
 3. Kaikin puolin loistava pohja. Minä kyllä jättäisin tuon keittiön yhden seinän pois....siis sen, jossa on se ikkuna...mutta sulla on varmaan siihen seinään joku erityinen syy, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! Tuossa seinässä oli ajatuksena saunaosaston yksityisyys. Tuonne takaterassille ollaan haaveiltu jonkinlaista kylpypaikkaa tai allasta. Jos sinne pitää viuhahtaa saunasta ja olohuoneessa olisi porukkaa, niin siksi ajattelin, että seinä olisi hyvä ratkaisu tuohon kohtaan. Toisaalta keittiöstä suora käynti ulos olisi hyvä ajatus myös, koska ilta-aurinko paistaa juuri tuolle puolelle ja siellä saatta olla jotain grillimeininkiä kesäisin :)

   Ajatus keittiöstä on sellainen kioski eli talo talon sisällä... House in house.. Ootas kaivan muutaman kuvan Pinterestistä. Tuosta pohjakuvasta idea ei tule nyt esille.

   -K-

   Poista
  2. Ok. Arvasin, että sulla oli joku ajatus sille :) Ja tosiaan siitä keittiöstä joutuu kyllä nyt takaterasille kuljettaessa kiertämään saarekkeen... Entä jos saarekkeen päätyyn jäisi kuitenkin kulku sinne taakse? Eli saareke olisi irrallaan päädystä?

   Poista
  3. Itseasiassa sain kommentistasi uuden ajatuksen :)
   Tuo seinä tullaan tekemään kahdesta osasta. Kun on kesä, seinän voi työntää pois edestä. Silloin siitä pääsee suoraan ulos ja jotain mahdollisia käryjäkin on helppo tuulettaa siitä suoraan pihalle! Kun taas haluaa saunoa, tai kun muuten vaan haluaa saada tiloja jaettua, voi seinän vetää keittiön ja "eteisen" väliin ja siten sulkea keittiön omaksi tilakseen.

   Loistavaa, kiitos ideasta :)

   -K-

   Poista
  4. Hienoa; näin se vuoropuhelu saa aikaan uusia ideoita :)

   Hei; yks kysymys vielä liittyen tuohon meillä tulollaan olevaan vessan lattiaan (eka kerros jo levitetty ja voi että tuloo ihana). Pussissa lukee, että kävelykuiva viidessä tunnissa, mutta kuinka kauan pitää odottaa ennen uuden primerin ja uuden kerroksen levitystä. Pitääkö olla täysin kuiva? 10 mm kerros oli seuraavana päivänä täysin kuiva, mutta entäs 3 mm:n kerros? Voiko jo samana päivänä levittää uuden kerroksen?

   Poista
  5. Kyllä vaan, kävin jo muuttamassa seinän avattavaksi pohjakuvaan :)

   Olisiko tästä linkistä mitään apua:
   http://www.kiilto.com/attachments/1/1/white_papers/Kiilto%20TopPlan.pdf
   Ohuempi 3 mm kerros menee varmasti siihen yhden vuorokauden haarukkaan.

   -Kati

   Poista
 4. Kiva pohja, kommenteissa olikin jo minunkin ajatuksiani puettu sanoiksi. Äänieristyksiä saa paremmaksi myös tuplalevytyksellä, eli makkarin seiniin kipsilevyt tuplana (sillä olettamalla että väliseinistä tulee kevyitä). Tuo tylsääkin tylsempi tekninen tila kannattaa tehdä sen kokoiseksi että teidän valitsemanne laitteet mahtuvat sinne (iv-kone, sähkökeskus, mahdollinen lämminvesivaraaja/maalämpöpumppu/mikä ikinä onkaan valittu lämmitysjärjestelmä). Ja nostakaa runkokorkeutta niin, että saatte ilmanvaihtokanavat ja muun talotekniikan kulkemaan kiltisti alaslaskuissa ja silti huonekorkeus jää suureksi. On nimittäin 100000x helpompaa huoltaa ja asentaa kaikkea sitä sälää kun ei tarvitse ahtaassa yläpohjassa kökkiä. :D

  Ovatko isot ikkunat mihin ilmansuuntaan? Suosittelen jotain passiivijäähdytysmenetelmää jos ovat länteen/etelään. Kesällä aurinko paahtaa muuten niihin niin paljon että ei huvita pitää verhoja auki. Esim lippa tai jokin markiisi jos ei halua koko ajan varjostaa. Heinäkuussa kun aurinko voi tosiaan porottaa siihen seinään monta tuntia kuumana putkeen niin kyllä se koko talo lämpenee jos sitä seinää ei jollain silloin varjosta.

  Tarkoitatko ilmastoinnilla nimenomaan ilmastointia vai ilmanvaihtoa? Ilmastointihan on sitä viilentämistä, ilmanvaihto on taas se millä pidetään talo terveenä ja sitä konetta ei saa sammuttaa ellei viranomaiset käske.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos asiantuntevista kommentista!

   Tuohon tilaan on kaavailtu vain iv ja lvv laitteet. Lämmönlähde (joka on näillä näkymin maalämpöpumppu) ja pääkeskus tulevat tallirakennukseen. Tuo tuplakipsi voisi olla ihan hyvä ajatus, koska silloin seinä toimii myös paloa hidastavana rakenteena. Noita iv-kanavia pitää tosiaan miettiä. Meille on tulossa kattoon saksiristikko-rakenne. Suunnittelija toivottavasti osaa ottaa kantaa paremmin siihen, missä kanavat tulevat kulkemaan. Joka tapauksessa saksiristikot mahdollistavat vinot sisälappeet ja keskikorkeudeksi olisi tulossa n. 4m. Pitää tosiaan miettiä tarkkaan valmiiksi missä se kaikki tekniikka kulkee, koska en halauaisi tehdä isoja kotelointeja asuintilojen sisäpuolelle.

   Lämmöstä ei tule ongelmaa meillä, koska viihdytään todella lämpimässä. +30 on ihan ookoo :) Ikkunat on itään ja länteen, päivällä aurinko paistaa päätyyn. Talon pitkät sivut on sisäänvedettyjä, jolloin aurinko paistaa reilun lipan yläpuolelta ei missään nimessä suoraan sisälle. Lisäksi me halutaan ulkopuolelle liukuvat "sermit" jotka sopii modernin ladon henkeen. Niillä on helppo suojautua talven tuiskua ja kesän paahdetta vastaan. Auringon paahteen hallinta on muuten tärkeä pointti.

   Tuo ilmastointi tarkoitti ilmanvaihtoa, ei ilmastointia meille kiitos, terv. se vilukissa. Tuosta ilmanvaihdon jatkuvasta käytöstä en niin tiedä. Jos ilmanvaihdon sammuttaa jonakin kesäpäivänä kokonaan, niin en usko sen vaikuttavan talon terveyteen. Kun korvausilma tulee suoraan metsästä ja poisto on huipparin kautta keittiöstä, sillä pärjää hyvin kesäaikaan. Haaveissa on siis avattavat lasiseinät ja lämmin kesätuuli. Oi että tuli ikävä kesää...

   -K-


   Poista
  2. Mieheni oli aiemmin töissä Ensto Enerventillä, eli yhdellä suomalaisella iv-konevalmistajalla, joten on päässyt jopa muutama tiedonjyvä uppoamaan päähän tämän oman projektin tiimoilta. Mutta se iv-konehan on talon keuhkot, koitappa itse olla hengittämättä... :)

   Kyseessä on siis fysiikkaa, kun nykytalot tehdään tiiviiksi ettei lämpö karkaa, pitää siellä olla alipaine jolloin rakenteisiin ei pääse tulemaan mitään kasvustoja tai kosteus ei pääse tiivistymään niihin. Sillä ei ole merkitystä tuleeko ilma metsästä vai kaupungista jos talon alipaine katoaa.

   Jos haluatte pitää kesällä räppänät auki, kannattaa miettiä sitten minkälaiset rakenteet olisivat sitten parhaat mahdollisten home- ja kosteusvaurioiden välttämiseksi. :)

   Tsemppiä kovasti hommaan! En itse ikävöi yhtään tuota haaveiden ja realismin välissä puntaroimista. :D

   Poista
  3. Mieheni oli aiemmin töissä Ensto Enerventillä, eli yhdellä suomalaisella iv-konevalmistajalla, joten on päässyt jopa muutama tiedonjyvä uppoamaan päähän tämän oman projektin tiimoilta. Mutta se iv-konehan on talon keuhkot, koitappa itse olla hengittämättä... :)

   Kyseessä on siis fysiikkaa, kun nykytalot tehdään tiiviiksi ettei lämpö karkaa, pitää siellä olla alipaine jolloin rakenteisiin ei pääse tulemaan mitään kasvustoja tai kosteus ei pääse tiivistymään niihin. Sillä ei ole merkitystä tuleeko ilma metsästä vai kaupungista jos talon alipaine katoaa.

   Jos haluatte pitää kesällä räppänät auki, kannattaa miettiä sitten minkälaiset rakenteet olisivat sitten parhaat mahdollisten home- ja kosteusvaurioiden välttämiseksi. :)

   Tsemppiä kovasti hommaan! En itse ikävöi yhtään tuota haaveiden ja realismin välissä puntaroimista. :D

   Poista
  4. On totta, että iv on talon keuhkot. Kun lämpötila on sama sisällä ja ulkona, voi rakennusfysiikan puitteissa lasiseinät avata ja iv:n laittaa alimmalle tasolle, tai sammuttaa. Ja ei, mitään pahaa ei tapahdu, ei homehdu siinä talo :)

   Alipaineistetun, tiiviin talon ongelma on kosteuden tiivistyminen esimerkiksi huolimattomasti tehdyn eristystyön seurauksena tietynlaisille pinnoille, lähinnä sisätiloissa, tai lähellä sisäpintoja. Kosteaa, lämmintä sisäilmaa ei koskaan paineen tasauksella, tai ylipaineella saa päästää rakenteisiin (mm. sammuttamalla ilmastointi). Muutamasta harvasta kesäillasta nauttiminen ei tuota onneksi tätä ikävää ilmiötä, eli ihan huoletta avataan lasiseinät sen muutaman kerran kun se Suomen ilmastossa on mahdollista.

   -K-

   Poista
 5. Pyörittele pyörittele pohjaa, kunnes mikään kohta ei arveluta. Kannattaa hahmotella pienessä mittakaavassa ja detaljien tarkentuessa kasvata mittakaavaa. Itsellä meni pohjan hiomiseen monta kuukautta, mutta onneksi nyt ei mikään kohta enää ole kyseenalainen.
  Kommentit koskien suunnitelmianne: Tekninen tila / tekniset laitteet tosiaan mahdollisimman kauas (pää)makuuhuoneesta parinkin seinän päähän. Uloskäynnin vieressä olisi hyvä olla vessa, jotta ei tarvi koko kämppää kiertää (kengät jalassa) hädän hetkellä. Esim. saunan ja vessan paikkaa voisi vaihtaa, jolloin "avovessan" saisi myös eteisestä käyttöön. Säästytään myös kolmannelta vessalta tällöin.
  Itse pidän selkeistä linjoista, minkä takia meidän pohjakuvan suunnittelu oli haastavaa. Sinun pohjasi ei ole ihan niin selkeä, kun esim. Kannustalon latojen pohjat, mutta lyön vaikka vetoa, että linjat suoristuvat, kun jaksaa hakea selkeyttä ja järjestelee prioriteettilistaa samalla. Kannattaa kokeilla myös esim. metrillä leventämistä, parilla metrillä pidentämistä, sisään-/ulosottoa (vähäiseksi L-muodoksi) tai vastaavaa, jolloin tilat voi järjestäytyä paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   Se on tärkeää, että todella uskoo omaan pohjaansa ja se tosiaan kysyy vähän aikaa. Välillä kannattaa olla vilkaisematta pohjaa moneen viikkoon, niin johan avautuu taas uusia näkemyksiä. Mittaa ei enää varmaan kasvateta, vaikka houkutus onkin suuri! Rakennusoikeutta tontilla riittää, mutta ei haluta ylittää omia resursseja kuitenkaan...

   Tekninen tila on siis pääasiassa tallirakennuksessa. Tuossa makkareiden viereisessä tilassa ei ole kuin lvv ja ehkä iv-laitteet. Eristeellä uskoisin olevan merkitystä äänen kannalta. Seinistä on mahdollista tehdä täysin äänettömät, eli siinä ei ole mielestäni probleemaa. En tiedä jaksoitko lukea koko sepustuksen ajatuksista valintojen takana, mutta eteiseen ei ole tulossa vessaa. Syyt: tallissa on kolmas vessa, missä voi käydä heti kun nousee ulos autosta. Talossa on kaksi sisäänkäyntiä, jolloin on mahdollista tulla sisälle myös pikkueteisestä, jolloin wc on heti vasemmalla puolella. Eli kämppää ei tarvitse kiertää ainakaan vessan vuoksi. Hartaasti kyllä yritin vessaa pääeteiseen sovittaa, mutta se ei vaikuta kuitenkaan toimivalta. Mietin asiaa kyllä vielä :)

   Minäkin pidän selkeistä linjoista, mutta en nykyaikaisesta tyylistä tehdä massatuotantoa. Persoonattomat ratkaisut ei kiehdo jotenkin yhtään. Etsin jatkuvasti mielenkiintoisia ja nerokkaitakin ratkaisuja säilytyksessä ja valaistuksessa. Ihailen taloja joissa arkkitehti on miettinyt asioita myös talon "hengen" kannalta. Kun näimme nykyisen 70-luvulla suunnitellun linjakkaan talomme, niin ihastuimme siihen ensisilmäyksellä! Huipputalot ovat mielestäni yhdistelmä yksinkertaista linjaa ja pieniä yksityiskohtia. En edes halua suoristaa linjoja, päinvastoin, tuoda niihin lisää persoonallisuutta, syvennyksiä, liukuvia seiniä, epäsuoraa valoa, piilotettuja säilytysratkaisuja ym. ym.. Muutenhan olisimme voineet valita minkä tahansa massatuotantoon suunnitellun ladonpohjan. Ne eivät kuitenkaan ole meitä varten. Laatu lepää yksitysikohdissa. Tilat järjestyisivät ehdottomasti paremmin, kun taloa voisi vähän kasvattaa. Se on kyllä erittäin houkutteleva ajatus! Ehkä pitää alkaa neuvottelemaan sellaisesta mahdollisuudesta ;D

   -K-

   Poista
 6. Hei! Aiemmin pohjaa jo kommentoinkin, katsotaan keksinkö jotain jonka voisin piirtää paperille ja lähettää sulle sähköpostilla :-) Meidän talossa muuratut seinät toimii erittäin hyvin ääntä eristävinä, esim. tuo teidän tekninen tila, niin ei pitäisi kuulua läpi. Vuorotyöläisperheenä meillä tuo äänieristys on tärkeä, joten kannattaa muistaa, ettei tuplakipsilevyt vielä auta - ääni kulkee ovien alta, jos ilmanvaihto tarvitsee kulkuväyliä. Siksipä meillä on kaksi makuuhuonetta tuplakipsilevyillä, äänieristävillä ovilla ja omilla ilmanvaihdon sisään- ja ulostuloilla. Tsemppiä suunnitteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olisi vallan hienoa nähdä sinun ajatus paperilla :) Sanoilla ideoita on joskus kovin hankalaa selittääkään. Kivitalo on yksi mahdollisuus ja puutalossakin ne muuratut väliseinät. Haluan muutenkin joistain seinistä kiveä puun vastapainoksi. Kun saadaan kuvat, niin kysytään kyllä hinta kaikista vaihtoehdoista. Kivi, varsinkin betonisandwich -rakenne kiinnostaa! Tuo makkareiden seinä, menee muutenkin mielestäni kantavalla linjalla, joten seinä saa olla tuhtia tavaraa. Hyvä huomio, että ääni kulkeutuu helposti myös ovien ja ilmanvaihdon kautta.

   Kiitos tsemppaamisesta!

   -K-

   Poista
 7. Moikka! Meillä on ihan uudessa talossamme tekninen tila talon kulmassa johon on käynti ulkokautta. Seinän takana sisällä on alakerran makuuhuone, tai siis huone josta piti tulla makuuhuone. Ilmanvaihtokone kuitenkin pitää niin kovaa meteliä myös seinä toiselle puolelle, että totesimme huoneen olevan mahdoton pitää nukkumiskäytössä. Eli tuohon asiaan kannattaa tosiaan paneutua, jos olet vielä herkkäuninen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, olinkin käynyt jo aiemmin kommentoimassa ihan saman asian vanhempaan postaukseen, eli kertausta vähän, sorry!:-D

   Poista
  2. Voi ei, kuulostaa aika kurjalta huomata jälkikäteen, että huonetta ei voi käyttää nukkumiseen... Todella hyvä huomio ja otan kyllä asian todella puheeksi suunnittelijan kanssa. Toivottavasti saatte vaikka jälkikäteen lisättyä äänieristystä, siten että makuuhuoneen voi otta vielä käyttöön. En ole tiennyt, että koneet on nykyäänkin vielä noin äänekkäitä.

   -K-

   Poista
  3. Eikä haittaa tärkeän asian kertaaminen :)

   -K-

   Poista
  4. Kieltämättä aikamoinen takaisku, yksi suurimmista syistä lähteä rakentamaan toista taloa oli se, että saadaan yksi makuuhuone lisää. Ja nyt ei siis saatukaan... No, nyt tästä tuli "toimisto", eipähän tarvitse pitää tietokonetta keittiön pöydällä :-)

   Poista
 8. Itse siirtäisin kylppärin vessan suihkujen paikalle. Olisi avarampi ja kauniimpi näkymä sisään astuttaessa. Jakoon voisi riittää seinäke jonka taa pönttö jäisi, kaunista peiliä ja allaskaappiahan kehtaa katsella kylppärin puolelta. Seinäkkeeseen vielä syvennys suihkun puolelle pulloja varten. Lisäksi pitkälle seinälle ikkuna ettei sauna olisi niin pimeä, ellet sitten hae hämyisää tunnelmaa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista! Kuten seuraavassa postauksessa jo kiittelinkin, olette olleet suuri apu!

   Juuri tuota kylppäriä olen jo itseasiassa muuttanut siten, että sauna ja suihkut vaihtoivat paikkaa. Nyt saunassa on ikkuna, vaikka pimeäähän sieltä useimmiten tulee Suomen ilmastossa ;) Saa kuitenkin katsella ulos. Lisäksi sain teknisen tilan mahtumaan kylppäriin ja vessan eteiseen, ihan niinkuin moni ehdottikin. Aluksi vaan tuntui mahdottomalta, mutta kyllä se selvis kun vähän aikaa kaivelee ideoita :)

   -K-

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.