sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Lukijan betonilattia: Mielenkiintoinen pintakäsittely luomivärillä!

Tässä jo jokin aika sitten sain lukijapostia. Kekseliäs Anniina kyseli neuvoja hyväkuntoisen, mutta väärää tyyliä olevan laattalattian peittämiseen. Annoin omien kokemusten perusteella vinkkejä ja Anniina kehitti siitä sitten itselleen sopivan menetelmän. Ennakkoluuloton nainen oli asialla ihan ensimmäistä kertaa, eikä hän ollut koskaan aikaisemmin sekoittanut laastia. Lattia toteutui valmistajan ohjeita noudattaen ja työn edetessä jälki parani joka kerta. Pinnassa ei ole kerta kaikkiaan mitään moitittavaa ja itse antaisin Anniinalle arvosanaksi 10+ :)

Anniinan resepti:

1. Pohjustus imemättömälle alustalle tehtiin Ardexin P4 tuotteella.

2. Tasoitus tehtiin Ardexin pikatasoitteella A31

3. Pinnoitus SiAcryl 14 impregnointiaineella ja luomivärillä.

Vanha laattalattia pohjustettiin tartunnan varmistamiseksi. Päälle tehtiin neljä ohutta valua Ardexin pikatasoitteella. Laattalattian pinnoittamisessa on ongelmana ruudukko joka jää näkyviin, -ei painanteina, vaan tummana värinä. Joku kemisti osaisi varmasti selittää mistä ilmiö johtuu. Anniinan kertoman mukaan kolmannella kerralla ei ruudukkoa enää näkynyt, mutta hän teki vielä neljännen tasoitekerroksen ihan varmuuden vuoksi ja muutenkin, koska halusi vielä parannella pintaa tekniikan kehittyessä. Hiomapaperia ei pinnassa käytetty lainkaan, vaan jokainen tasoitekerta käytiin kuivahtamisen jälkeen läpi lastalla. Pikatasoite kuivuu mukavan nopeasti ja yhden päivän aikana valuja ehtii tekemään ainakin kaksi.

Pintakäsittely olikin sitten erikoisempi ja siihen meni 20m2 alalle kaksi purkkia Lily lolo Angelic -luomiin tarkoitettua mineraaliglitteriä, jonka levitys kävi kätevästi penselillä huiskutellen. Lopuksi pinta suljettiin betonitasoille tarkoitetulla SiAcryl 14 aineella. Aine toimii siten, että silaani sulkee betonin kemiallisesti vettähylkiväksi ja akryyli puolestaan tekee pintakerroksen. Luomiväri antoi pintaan hienostuneen helmiäisen hohdon. Siacryl puolestaan jättää pinnan maltillisen himmeäksi.

Kuvat on napattu kännykällä, joten kuvien laatu on melko heikko, eivätkä ne tee oikeutta hienolle lattialle. Kuvien laadusta huolimatta niistä saa silti hyvin käsityksen siitä, miten iso muutos sisustuksessa on tapahtunut! Tämän muutoksen hinnaksi tekijä oli laskenut n.400€. Edullisemminkin työ olisi ollut mahdollista tehdä, mutta hän oli tykästynyt erittäin laadukkaisiin Ardexin tuotteisiin ja Silaani-akryylia oli kulunut ennakoitua enemmän. Silti tämä kaunis ja pitkäikäinen kivilattia tuli kustantamaan vain 20€/m2. Anniinan kertoman mukaan lattia on ollut erittäin miellyttävä käytössä ja hän on lattiaan oikein tyytyväinen.


Ruudukko näkyy vielä kahden valun jälkeen.Hieno tuli! Tyylikäs matto istuu ajattoman betonilattian päälle hyvin. Todellakin kympin suoritus ekakertalaiselta. Vähintäänkin inspiroiva esimerkki kaikille, jotka miettivät omia kaakeleitaan, mutta eivät uskalla ryhtyä tositoimiin, koska pelkäävät etteivät osaa. Nyt se on todistettu, että kyllä kaikki voivat oppia tekemään tasoitelattioita. Pitää vaan löytyä tahtoa ja päättäväisyyttä ottaa ensin asioista selvää ja sitten ryhtyä ajatuksista tekoihin.


28 kommenttia:

 1. Tosi hieno lattia! Tekisi itsenikin mieli kokeilla, mutta olen jäänyt miettimään pinnan kestävyyttä. Onko kukaan oikeasti ison koiran omistava kokeillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Satu,

   Meillä on kaksi koiraa, 14kg ja 35kg. Sisällä painetaan pallon perässä välillä täysiä. Meillä on pintakäsittelynä Betolux Akva ja toisessa lattiassa vesiohenteinen epoksi. Jos maaliin tulee joku jälki, se on helppo paikata. Epoksipintaan ei ole kertaakaan tullut mitään jälkeä. Pari vuotta ollaan näiden kanssa elelty. Helppohoitoisenpaa lattiaa ei ole keksitty, tai niin ainakin väittäisin ;)

   -Kati

   Poista
 2. Laitoin kysymykseen 'oikeasti ison koiran omistava' kun itsellä on tuollainen 65-kiloinen leikkisä karvaturri joka erityisesti ruoka-ajan koittaessa tai lenkille lähtiessä innostuu tanssahtelemaan niin että ainakin laattalattian saumat ovat kärsineet :D. Mutta pitää ehkä kokeilla itse johonkin pienempään tilaan ensin, sittenhän sen näkee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jättirodun ollessa kyseessä on ehkä parasta kokeilla. Oma kokemus jättiroduista kuitenkin on, että ovat jokseenkin rauhallisempia kuin isot/keskikokoiset rodut. Tietysti vähän koiran ominaisuuksista riippuen. Staffi ja pitbull pistävät kyllä aika ajoin melkoisen hässäkän päälle ja silloin liikkelle lähdöt ja pomput on melkoista sutimista ja raapimista.

   Kun valitsee tasoitetta kovaan kulutukseen, kannattaa heti valita tasoite, joka on riittävällä kovuudella varustettu ja soveltuu esim. Autotallin pinnoitukseen. Nastarenkailla oleva auto on painossa ainakin sitä luokkaa, että uskaltaa valita samaa pintaa melko huoletta myös jättirodun tassun alle. Saumalaastia ei voi kovuudessa verrata koviin tasoitelattioihin. Oikean tuotteen lisäksi kannattaa lisätä vettä suositusten mukainen määrä. Liian suuri vesimäärä heikentää kaikkien tasoitteiden lujuutta.

   Ainakin meidän koirat tykkää betonilattioista kotona, koska ne eivät ole liukkaita kuten monet laatat ja laminaatit. Uskoisin että sinunkin karvakaverisi osaisi arvostaa juuri sitä ominaisuutta :)

   -Kati

   Poista
 3. Miten Kati tuo siacryl toimisi jos heittäisi vessan seinille ja lattiaan laastit ja tuohon siihen päälle? Sulkeeko pinnan ihan kunnolla vesitiiviiksi vai onko tuo verrattavissa esim johonkin luja-maaliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Anniinan kertoman mukaan pinta ei tullut täysin vesitiiviiksi. Oma kokemus impregnoinnista on, että sen pitää antaa kuivua kunnolla ja sen jälkeen uusia käsittely ainakin kerran. Ihan hyviä tuloksia olen saanut esim. Sikagard 703W tuotteella. Sitä saa ihan rautakaupoista. Itse käytin WC:ssä Tikkurilan Supi Arcticia. Se ei ole päästänyt läpi mitään ja on kestänyt myös lattiassa.

   -K-

   Poista
 4. Hei,
  Hyvin toimii 2 koiran taloudessa, toinen on 20 kg painoinen pentu.

  Siacrylissä 4. kerta teki pinnasta kyllä vesitiiviin, karheassa paikassa voi vesipisara tehdä hetkeksi kostean jäljen mutta lattiaan ei jää mitään pysyvää jälkeä.

  Vessan laastituksen suojaksi olen kaavaillut Faceal Oleo HD betonisuojaa, joka ei muuta mitenkään pinnan ulkonäköä. Faceal wetlook toimisi myös jos haluaa kiiltoa. (vessassa varmaan riittäisi siacryl, mutta kokeilen kylpyhuonetta varten...).Tuotetta voi ostaa www.kivikopla.fi.
  Anniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina vielä hyvistä kommenteista! Kiva kuulla että "tuotekehitys" jatkuu. Niin se jatkuu aina täälläkin :)

   Pitääkin käydä heti tutustumassa laittamaasi linkkiin!

   -Kati

   Poista
 5. Heippa jälleen,
  Olen kolunnut blogisi läpi useasti tässä parin viime vuoden aikana, olen hyviä ideoita ja inspiraatiota saanut :) Kattavasti olet kertonut postauksissa käyttämistäsi tuotteista, mutta vielä ajattelin kysyistä ja olisin kovin kiitollinen jos voisit vastata :) Meillä pari vuotta vanha talo/mökki (vesieristeet on siis kunnossa) mutta nyt ne kylppärin ruman väriset laatat olisi siis pakko saada piiloon... Täällä bloginkin puolella on monien eri valmistajien tuotteilla tehtyjä todella hienoja pintoja esitelty ja täällä on nyt niin sanotusti valinnan vaikeus :D Jos nyt puhutaan tuoteteknisesti parhaista ja kestävimmistä pinnotteista niin mitä henk.koht kokemuksen perusteella suosittelisit lattiaan ja seiniin tasoitteeksi ja viimeiseksi pinnaksi? Ja kuinka tuon lattiakaivon kanssa? :) Mielelläni korvaisin myös silikoniset saumat jollain muulla tuotteella...

  Yst.terv
  Eliisa K
  eliixa_(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Heippa,

  No jos nyt itse alkaisin uutta remppaa tekemään, niin valitstsin lattiaan Weberin 4400 tasoitteen ja seiniin Kiillon SK tasoitteen. Tämä vain ja ainoastaan sen vuoksi, että säilyttäisin tasoitteen luonnolliset sävyt ja niissä sävyt miellyttävät valmiiksi silmää. Seinät kyllästäisin Supi Arcticilla (vaalentaa sopivasti pintaa) ja laittiaan sama homma mutta vesiohenteista epoksia vielä päälle riittävä kerros. Kaikki nurkat vahvistaisin valuvaiheessa lasikuidulla ja pintakäsittelyn päälle muotoilisin epoksisauman. Myös lattiakaivon kiinnittäisin epoksilla, en missään nimessä silikonilla. Haluan, että vesi menee viemäriin eikä mihinkään muualle, kuten se usein lattiakaivon korokerenkaasta menee. Korokerengas aiheuttaa varmaan 90% kaikista vesivahingoista rakenteissa kun kyseessä on märkätila. Ja tuo arvio oli kyllä ihan oma mutu :D

  Nyt on kyllä herännyt hurjia visioita betonipintojen marmoroinnista ja ootrauksesta. Olisi mahtavaa tehdä esim. "puuseinät" maalaamalla. Toisaalta hienot marrakech kuvioinnit sabloonalla olisi jotain ihan uutta janäyttäisivät upeilta betonin päällä kulutettuina. Marmorilattia olisi myös todella upee, kun vaan saa sen oikein ja hyvällä maulla onnistumaan... Seuraavassa kohteessa aion ehdottomasti kokeilla jotakin noista!

  -Kati  VastaaPoista
 7. Marmorilattia olisi kyllä jotain todella upeaa, mielenkiinnolla jään seuraamaan! :)

  Lattiaan siis tuota weberin 4400, mutta ensimmäinen kerros kuitenkin 3300 kuituvahvisteisella tasoitteella tehtynäkö? Seiniin meinaan laittaa vetonit vh:ta varmaankin, jota innostuin tilaamaan virosta saakka :D Itseäni on kovasti nimittäin myös viehättänyt tuo tasoitteen sävy.

  Kuinkas tuon dispersion kanssa, mitä weberin tuotetta suosittelisit? ja hioako lattia- ja seinälaattaa hieman ensin vai ei? :) Otan myös mielelläni vinkin vastaan, mistä (Turku) ja mitä epoksia nurkkiin?

  Aurinkoista tiistaita :)

  Eliisa K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olisikin... Sellainen on haaveissa. :)

   Laattojen päälle olen laittanut tuota 4400 tasoitetta ihan suoraan. Joustavan vesieristeen päälle pitää saada kantavuutta ja sen vahvistaisin verkolla ja kuitutasoitteella. Juuri eilen mietin, että jos sitä VH:ta on Virosta saatavilla, niin ehdottomasti hankin sitä seuraavaan projektiini. Niin hyvältä se näyttää tuossa pikkuvessan seinässä. Huomasin muuten, että Vetonitin VH ja Kiillon 40 harmaa silikoni on täydelliset yhdessä... Eli pystynurkat voi viimeistellä sillä. Lattiaan haluan laittaa ainakin seuraavaan projektiin vain epoksia, ei silikonia mihinkään. Se ei lattiassa ole kovin pitkäikäinen ja poistaminen pintaa vahingoittamatta on hankalaa. Lattiakaivon kiinnittämisessä käytin Mapein saumaukseen tarkoitettua epoksia. Lisää tietoa löytyy "Lattiakaivon kiinnitys epoksilla" -postauksesta, jos nyt tuon otsikon yhtään oikein muistin :)

   Dispersiosta kannattaa kysyä suoraan tasoitteen valmistajalta. Imemättömän pinnan dispersio periaatteessa sopii, mutta ei välttämättä ole mitään perustetta käyttää sitä. Hionta on mielestäni aina hyvä ajatus, kun on tarkoitus pinnoittaa jotakin.

   Kun projekti valmistuu, niin laita ihmeessä kuvia inspiraatioksi muillekin lukijoille. Niitä ja mahdollisia kysymyksiä saa laittaa tänne, kattiwatti@gmail.com

   Poista
  2. Ja Turun RTV:ltä kävin ostamassa Mapein epoksisauman!

   Poista
 8. Heippa. Jopas löytyi mielenkiintoinen blogi :) Nyt tuli aivan kauhia into alkaa päällystämään tasoitteella ja maalilla pesuhuonetta. Nää sun kokeilut on ihan huikeita! Ennen kuin täällä aletaan kokeilleen, niin kertoisitko vielä miten se vuonna 2013 tehty valkoinen upea pesuhuone voi; onko kestänyt? Ajateltiin ensin kokeilla kuivan vessan lattiaa, johon ostin Kiillon TOPPLAN lattiatasoitteen ja mustaksi sävytetyn betolux maalin. Onnistuisko homma näillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Soile,

   Kiva kun olet saanut blogistani ideoita!
   On hyvä ajatus aloittaa kuivan wc-tilan lattiasta ja edetä sitten oman harkinnan mukaan märkätiloja tekemään. Meidän kylppäri on tosiaan ollut pari vuotta käytössä ja se on kestänyt käyttöä hyvin. Ainoa korjaus jonka olen tehnyt kokemuksen karttuessa, oli tuo umpiepoksikaivo, eli nyt kaikki vesi menee varmuudella viemäriin, eikä jää pyörimään korokerenkaan ympärille aiheutten potentiaalisen riskin. Kun vesi johdetaan meidän kylpyhuoneessa pintoja pitkin suoraan viemäriin, eikä rakenteisiin (laatan alle), kuten perinteisessä vedeneristysjärjestelmässä, on riskit vaurioille huomattavasti pienemmät. Ja tämä siis vain ihan oma henkilökohtainen mielipide :) Jos jotakin kuitenkin menee pieleen, vaurio näkyy onneksi hyvin nopeasti lakatun tasoitteen pinnassa, kun taas laatan alla voi tapahua paljon asioita, ennen kuin mitään voi silmämääräisesti havaita pinnasta käsin. Se oli yksi syy ulkonäön ja hinnan lisäksi, miksi ihastuin tasoitekylppäreihin.

   Tuohon teidän projektiin TopPlan sopii hyvin. Itse en ole sitä tuotetta käyttänyt, mutta vaikuttaa hyvältä valinnalta. Betoluxin vaihtaisin mustaksi sävytettyyn Supi Arcticiin. Sitä on myös meidän vessan lattiassa ja voin sanoa, että mahtava tuote. Kyllästää pinnan todella hyvin vettähylkiväksi ja antaa kaunista hohtoa pintaan olematta kuitenkaan kimaltava. Mustaksi sävyetty lakka antaa lattiaan syvyyttä ja sisustuksellisuutta. Kiiltävä Betolux Akva saattaa olla pettymys mielikuvaan verrattuna, koska lopputulos on hieman varaston lattiaa muistuttava. Saatan toki olla väärässäkin ja täysin teidän tyyliä tuntematta tällainen tuli kuitenkin mieleen. Mikäli lakattu lattia ei toimi sisustuksellisesti, sen voi aina maalata sitten Betoluxilla :)

   -Kati

   Poista
  2. Suurkiitos sulle vastauksesta. Kun nyt tuli tuo maali jo hankittua, niin laitan sen nyt tuohon kuitenkin. Siinä seisoo purkin kyljessä, että se on puolikiiltävä...mutta taitaa tosiaan silti kiillellä jonkin verran ;) Pitää sitten seuraaviin kohteisiin muistaa tuo Supi Arctic...se siis käy sinne pesuhuoneeseen jos oikein ymmärsin?

   Poista
  3. Vielä kysymys; saisinko käyttää kuviasi blogissani Sisustus ja Sepustus? Kerron kyllä lähdetietdot ja linkkaan blogiisi. Sieltä voi tulla kovasti uusia lukijoita sinun tosi inspiroivaan blogiisi :)

   Poista
  4. Tottakai saat linkkiä ja kuvia käyttää. Yhteistyö on aina tervetullutta :)

   Supi Arctic on saunaan tarkoitettu, eli sen puolesta sopii märkätiloihin. Nämä ei tietenkään ole valmistajan suosituksia, vaan omien kokeilujen pohjalta saatua mutua :)

   -Kati

   Poista
  5. Kiva; lisäsin sinne juttuuni nyt kuvan sun sivuilta, kiitos :)

   Yks kysymys vielä: Kuinka monta kerrosta tuota tasoitettaa kannattaa siihen vessan lattiaan laittaa ja minkä vahvuisia kerroksia. Tuote oli kävelykuiva 5 tunnissa, joten sen viiden tunnin jälkeenkö voi tehdä sen lastatasoituksen?

   Poista
  6. Kerroksia pitää laittaa niin monta, että laatan kuvio peittyy. Ainakin kaksi, mahdollisesti kolme. En ihan tunne juuri tuota tasoitetta, eli kannattaa vielä katsoa työohjeet valmistajan sivuilta. 5 tunnin kuluttua pinta on täysin kovettunut, eikä sitä voi enää työstää. Lastalla hiotaan pinta heti kun kovettuminen on alkanut, eikä tasoite enää liiku lastan mukana. Tätä on hyvä harjoitella ensimmäisen kertoksen kanssa, koska virheet eivät jää kuitenkaan näkyviin :)

   -K-

   Poista
 9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Mahtava blogi ja hienoa kun löysin tänne:) Kysymys liittyy tuohon betonitasoitelattiaan, voiko sen laittaa 13 v vanhan muovimaton päälle vessaan? Vessassa on myös lattiakaivo ja pesukoneliitäntä ja matto on tiukasti kiinni lattiassa. En haluaisi irrottaa mattoa, sillä silloin joutuisin aloittamaan kokonaan alusta ja hintaa tulisi liikaa. Wc pönttöä en haluaisi irrottaa myöskään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys ja tervetuloa blogiini :)

   Kyllä muovimattojen päälle tehdään tasoitelattioita, mutta lopullisen reseptin joudut kysymään asiantuntevasta rautakaupasta tai mieluiten valmistajalta. Muovimaton päälle tasoittaminen menisi varmasti suunnilleen näin:
   1. Huolellinen pesu
   2. Dispersio imemättömälle pinnalle
   3. Kuituvahvisteinen lattiatasoite
   4. lasikuituvahvike
   5. Toinen kerros kuituvahvisteista tasoitetta
   6. Pintaan pikatasoite +viimeistely
   7. Tasoitteen pintakäsittely
   8. Silikonin laitto nurkkiin ja läpivientien ympärille

   Tuolla reseptillä tehtynä hommassa menisi wc:n koosta riippuen 5-8 tuntia kolmen päivän aikana. Wc olisi käytössä lähes koko ajan, koska ainoastaan tasoitteen pintakuivumisen ajan (tasoitteesta riippuen 0,5h-3h/valukerros) lattialla ei voi kävellä. Pyttyä ei tarvitse irroittaa työn ajaksi ollenkaan. Vanhat silikonit kannattaa tosin poistaa ennen työn aloittamista.

   -K-

   Poista
 11. Hei,

  Nyt on dispersiotkin ostettu (vetonit md16) ja silikonien irrottelu kaikista mahdollisista nurkista suoritettuna, huh :D Luin tuota työohjetta, sekotussuhde vaihtelee 1:9 ja 1:1, mutta muistelin lukeneeni joskus täältä, että imemättömille pinnoille kerroit, että olet levittänyt ohentamattomana, joten jäin miettimään tuota kuinka menetellä? Eka kerros laatan päälle kertaalleen ohentamattona ja vetonit vhN päälle sitten ohennettuna jollain suhteella?

  Tartunnan parantamiseksi märän dispersioseoksen päälle sirotellaan kuivaa lattiatasoitejauhetta säkistä valmistajan ohjeen mukaan, se kuulostaa äkkiseltään ihan loogiselta tartunnan lisäämiseksi? Ajattelin myös hioa tuota laattojen lasitusta rikki edes hieman, seinälaatat on meinaan tosi kiiltävät.

  Lasikuituverkkoa nurkkia varten en saanut vielä ostettua, kun oli meidän lähirautakaupasta loppunut, mutta googleteltuani totesin, että jukrat niitäkin on montaa sorttia ja en kyllä 50metriä meidän pieneen kylppäriin tarvitse. Laattasatamassa oli jotain verkkoa (kuulma uima-altaisiin) saatavana metritavarana, uskaltaisiko sitä ottaa vai osaatko suosittaa jotain tiettyä tuotetta? (Weberillä 4400 lattiassa ja seinissä vetonit vh:lla mennään)

  Tulipa taas kauhea liuta kysymyksiä :D
  Eliisa K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksistä ja luottamuksesta :)

   Nyt on kuitenkin pakko sanoa, että neuvot tiettyihin tuotteisiin pitää aina kysyä niiden valmistajalta/myyjältä. Itsellä ei ole muistaakseni juuri kokemusta tuosta dispersiosta.

   Kaikki hionta parantaa varmasti tartuntaa ja on siten ehdottomasti suositeltavaa.

   Itse en ole vielä verkkoa kokeillut missään, mutta olen ajatellut seuraavaksi tehdä niin, koska kaikki vahvistavat toimenpiteet on varmasti hyvä juttu. Uskon, että myyjä osaa neuvoa siinäkin asiassa parhaiten. Uima-altaaseen sopiva tuote ainakin mun mielestä kuulostaa hyvältä tuotteelta. Menetelmällä ei ole sertifikaattia tai valmistajan menetelmää, joten ei ole myöskään oikeaa tai väärää tapaa tehdä. On vain oma tapa tehdä ja toteuttaa.

   -K-

   Poista
 12. Moikka!

  Onko kokemuksia betonilattian sävyttämisestä petsillä? Esim. ihan tavallisella puupinnoille tarkoitetulla petsillä, joka imeytyisi pintaan. Lattia olisi tietysti hiottu ensin. Lopuksi pintakäsittely lakalla tai taikamaalipesulla tms. Lakka voisi myös olla puupinnoille tarkoitettu.

  Kokeilin pienelle alueelle ja näytti jo lupaavalta, mutta voisiko väri muuttua ajan myötä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Ei ole omakohtaista kokemusta, mutta tiedän, että eräässä kohteessa oli yritetty sävyttää mosaiikille hiottua betonilattiaa valkoisella Parketti-Ässä petillä. Petsi oli toiminut lakan alla kehnosti. Itse en ole nähnyt lattiaa. Hiottu betonilattia on melko tiivis pinnaltaaan ja jotenkin pesti ei ilmeisesti ollut imeytynyt alustaan vaan muodostanut kalvon.

   Mikäli tartunta onnistuu, niin en uskoisi, että väri vuosien saatossa juurikaan muuttuu jos käytössä on vesiohenteiset tuotteet. Epoksi ja liuotinohenteiset tuotteet muuttavat helpommin sävyään.

   Laita kuvia jos sellaisia olet sattunut ottamaan. Olisi mielenkiintoista nähdää millainen lopputulos olisi mielessä :)

   kattiwatti@gmail.com

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.