maanantai 24. elokuuta 2015

Talo hahmottuu

Tässä on nyt kevät ja kesä suunniteltu kaikkea mahdollista ja ensimmäinen ajatus modernista ladosta on vaihtunut kuutioksi ja siitä taas takaisin ladoksi.. Eikä haittaa yhtään, suunnittelu ja ideoiden pallottelu on ollut ihanaa aikaa ja olen nauttinut joka hetkestä! Nyt kuitenkin ollaan siinä vaiheessa, että hinta alkaa kiinnostamaan kovasti ja tarvitaan siis oikeat piirustukset ja kuvat, jotta talovalmistajatkin saisivat paremmin kiinni meidän ajatuksista. Lisäksi hyvä suunnittelija auttaa löytämään edulliset ja kustannustehokkaat ratkaisut, siinä missä talomyyjä tarjoaa meille niitä valmiita ratkaisuja.

Tontin muodon ja rakennuksen sijaintipaikan vuoksi päädyttiin sisäänvedettyjen päätyjen sijaan sisäänvedettyihin sivuihin, joihin molemmille puolille tulisi avattavat lasiseinät ja terassit.


Tässä se nyt ois sitten.. ja mustana kiitos :) Tuo sisäänveto eli resessi on tarkoitus rakentaa siten, että leveät räystäät piilotetaan päädyistä, jolloin pitkälle sivulle syntyy vaikutelma syvennyksestä. Talosta tulee nyt kuitenkin sitten yksitasoinen. Saattaa olla, että makuuhuoneiden päälle rakennetaan joku parvi, mutta se selviää sitten suunnittelijan juttusilla. Pääasia, että homma on selkee nyt omassa päässä. Matalaperustus muuttuu kuvasta poiketen kunnon sokkeliksi, koska en usko tämän perustamistavan terveellisyyteen. Lisäksi Ulkoverhous jää alaosastaan lyhytikäiseksi, kun roiskevesi ja maasta nouseva kosteus pilaa sen alle kymmenessä vuodessa vaihtokuntoon.
Kuva: Pinterest/Archilovers.com

Hahmottelin vähän talon pohjaa. Tämä on varmaan kymmenes pohjakuva ja tästä on sitten tarkoitus jatkaa hienosäädöllä. Julmettu määrä erilaisia pohjakuvia tuli selattua ja parhaat pohjat meidän tarpeisiin löytyivät Planian ja Kannustalon esitteistä. Niistä mukailin meille sopivan pohjan. Moni aukeava ovi tulee todellisuudessa olemaan liukuvaa mallia, mutta aukeavan oven symboli erottuu pohjakuvassa paremmin.

Pohjan suhteen meillä oli muutamia ehdottomia vaatimuksia. Kodinhoitohuone haluttiin sijoittaa vaatesäilytyksen yhteyteen ja pois saunaosastolta. Keittiöstä pitää voida katsoa esteettömästi telkkaria ja keittiön taakse saan pentterin, jossa on helppoa säilytellä koirien ruokasäkit ja kaikki kodin pienet sähköhärpäkkeet. Näin siis siksi, että en halua tasoille näkyviin kahvinkeitintä, leivänpaahdinta tai muita kodin pieniä sähkölaitteita. Takan toivoin sijoittuvan siten, että tulta voidaan ihastella sohvalta käsin. Ainoa mikä on vielä hieman kysymysmerkkinä, on tuo tekninen tila. Maalämpöpumppu olisi tarkoitus sijoittaa autotalliin, mutta lvv ja iv-kone pitäisi sijoittaa jonnekin. Nyt nuo löytyvät kodinhoitohuoneesta, makuuhuoneiden välistä. Pitää vielä pohtia, minkä verran ääntä kyseiset laitteet pitävät. Saattaa siis olla, että jostain muualta pitää nipistää lisätilaa tälle tekniikalle.





11 kommenttia:

  1. Tosi hieno tuo kuvan talo ja tyyli! Tykkään! Meillä ainakin ilmanvaihtokone on kyllä äänekäs, tekninen tila on talon nurkassa mutta sinne on käynti vain ulkokautta, niin silti sen seinän taakse jäävä alakerran huone ei voikkaan olla makuuhuone niinkuin alunperin suunniteltiin, koska kone pitää niin kovaa huminaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hemm.. Niin vähän pelkäsinkin. Toisaalta en halua kuunnella huminaa olohuoneessakaan. Eli pitää pyytää suunnittelijaa piirtämään jokin ratkaisu tähän. Hyviä vinkkejä siis vastaanotetaan! Tällä hetkellä paras vaihtoehto löytynee eteisen yhteydessä olevasta vaatesäilytystilasta..?


      -Kati

      Poista
  2. Hienolta näyttää! IV-koneen tunget tuonne kylpyhuoneen ja saunan nurkkaukseen jonnekin, niin ettei hurise olkkarissa eikä makkareissa :-) Mun silmään on pohjassa vielä liiaks mutkikkuutta, mutta jokainen löytää oman täydellisen pohjansa viilaamalla ja hienosäätämällä - ja kourallisella kompromisseja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei.. Nyt kävin läpi pohjaa uudestaan ja tekisi mieli lohkaista tilaa vaatesäilytyksestä vessaa varten ja sitten tosiaan sijoittaa nuo koneet kylppäriin. Toisaalta aloin jo himoitsemaan suihkua masterin yhteyteen.. Hommahan paisuu kuin pullataikina :D

      Poista
  3. Mielenkiinnolla seuraan valintojanne ja rakennusaikaa kun sen aika on. Suunnittelu on mitä tärkein ja myös mielenkiintoisin vaihe rakentamisessa. Meidän sakki on päätynyt rakentamaan itse ilman talotoimittajia. Näin olemme olleet vappaita muuttamaan vielä matkan varrellakin alkuperäis suunnitelman osasia. No meidän rakennusaikamme onkin venynyt jo seitsemään vuoteen. Tokikin pihamaalla onkin talo + pikku asunto. Poikkeamislupakin on plakkarissa juurikin mustalle pystylaudoitetulle ,ekologiselle pikku "ladolle" pihaamme. Rakentaminen kun vie mukanaan niin se sitten vie ja kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seitsemän vuotta on jo elämäntapa :) Niin se on vähän meilläkin. En muista aikaa, kun ei olisi jokin projekti ollut käynnissä tai ainakin vireillä! Odotan innolla teidän ladon rakentumista!

      -Kati

      Poista
  4. This post will help the internet viewers for building up new blog or
    even a blog from start to end.

    VastaaPoista
  5. Heya outstanding blog! Does running a blog such as this take a large amount of work?
    I have very little understanding of programming however I had been hoping to start my own blog soon. Anyways, should you have any recommendations
    or tips for new blog owners please share. I know this is off subject but I
    simply needed to ask. Appreciate it!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi,

      Right now I am taking a short building break from blogging, but I will continue right after I find a little free time. You should contact your local blogger community. Also there are some courses for new bloggers. I am sure you’ll find them online also in English :)

      -K-

      Poista
  6. Hey! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to give it a look.
    I'm definitely loving the information. I'm book-marking
    and will be tweeting this to my followers! Excellent blog and
    terrific design and style.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! I hope to see you here often :)
      My blogging in on a building break.. I will be back with more stories in 8 weeks!

      -K-

      Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.