maanantai 27. heinäkuuta 2015

Asuntomessut 2015, parhaat ideat ja oivallukset!

Tosiaan muutama päivä sitten oltiin käymässä asuntomessuilla Vantaan Kivistössä. Kuten tuossa edellisessä postauksessa vähän purnasinkin, tuntuu siltä, että taantuma oli tavoittanut Vantaan Asuntomessut. Vai onkohan omat ajatukset muuttuneet vaan vähän liian lennokkaiksi ;) Jotain hauskoja yksityiskohtia oli kuitenkin nähtävillä. Tässä niistä ne minua messuilla eniten kiinnostaneet ideat. Aikatauluista johtuen, oli pakko pistäytyä messuilla viikonloppuna, joten porukkaa oli todella paljon. Ehkä enemmän kuin millään aikaisemmalla asuntomessuilla joissa muistan olleeni. Sijainti tietysti lisää suosiota. Varmasti ihan hyvä tilaisuus monelle näytteilleasettajalle. Toivon kovasti menestystä mukana olleille yrityksille. Asuntomessut on aina kova panostus. Alla muutama räpsy mielestäni onnistuneista panostuksista. Ensimmäiseksi käännetään katseet kattoon!Hevi kivitalojen kohde 33, oli tehnyt näyttävää yhteistyötä Decosin kanssa. Talossa oli paljon sisustuslaasteilla tehtyjä pintoja. Tässä on hienosti kiinnitetty huomio kattoon ja se tekee tilaan kyllä oman viimeistellyn fiiliksen.

Katto oli toteutettu Decosin Rivedil Preziosi erikoismaalilla. Vastaava maalaus olisi mahdollista toteuttaa esim. Tikkurilan Taikamaaleilla ja nukkaamattomalla mokkarätillä tai ikkunaliinalla. Kattoon kiinnitetään aivan liian vähän huomiota. Vähäeleinen efektimaalaus antaa laadukkaan fiiliksen sisustukseen. Näitä näkee enemmän julkisissa tiloissa, mutta ovat erittäin toimivia myös yksityisasunnoissa.

Tasoitepintoja oli näkyvillä jonkin verran. Markkinoita tuntuu hallitsevan Decos upealla tuotevalikoimallaan. Tässä kuitenkin hienolla seinätasoitteella (merkkiä ei mainittu) tehty melko voimakas lastaus. Pinta oli maalattu Eurodecor remonttimaalilla jonka sävy on V487, päällä Taika Hopea Helmiäsilasyyri. Levitys tehty rätillä ja toteuttajana on RTV-Yhtymä Oy. Lopputulos oli mielestäni hieno ja pieneen wc-tilaan sopiva. Pieniin syvennyksiin olisin kaivannut vielä LED-valoja. Viimeistelty valaistus olisi tuonut tilaan ripauksen arjen luksusta.

Valaistus on mielestäni niin suuri osa onnistunutta sisustusta, että siihen tuli kiinnitettyä huomiota extra paljon. Tässä on kohde 21, Profin House. Harmillista kun talon elementtitoimittajasta ei ollut missään mitään mainintaa. Seinät oli tehty isoista betonielementeistä ja pinnat olivat yhtä viimeisteltyjä, kuin koko talo muutenkin valaistusta myöten.

Profin House 21, oli ehkä eniten meidän makuun sisäpuolelta. Oltaisiin voitu kantaa omat huonekalut suoraan sisään ja alkaa asumaan talossa. Tämä kohde lisäsi kiinnostusta tehdä talo "isoista kivistä" eli valmiista betonielementeistä. Sisäseinille sitten vähän vaneria tai lautaa, pehmeyttä tuomaan. Seinällä näkyvät pystyelementit ovat itse asiassa valaisimia. Tuollaiset olisi helppoja toteuttaa sopivan kourun taakse asennetuilla LED-nauhoilla. Epäsuora valaistus on meillekin se juttu, mitä pyritään tuomaan omaan sisustukseen. Valaistussuunnittelun merkitys kasvaa, kun rakennuttajille ei enää riitä keskellä huonetta roikkuva lamppu johdon päässä. LED tekniikka on tuonut upeita mahdollisuuksia laadukkaaseen valaistukseen.

Sähkökalusteet olivat monessa kohteessa tavanomaisia, ehkäpä sähköurakoitsijan valitsemia. Kohteessa 21, tätäkin asiaa oli mietitty ja homma viety tyylillä loppuun. Seiniä koristivat kauniit lasilevyt, jotka toimivat hipaisukytkiminä valaistukselle ja ehkä muullekin kodinohjaukselle. Kodinohjausta oli kohteissa nähtävillä, mutta siitä oli heikosti infoa ja esittelyjä. Ei toki meitä haitannut, koska avomies tietää kodinohjauksesta jo kaiken tarvittavan :)

Näitä "kellaripihoja" oli parissa kohteessa ja mielestäni ne ratkaisevat hienosti pienten pihojen yksityisyyttä koskevat ongelmat. Katetulle terassille paistaa aurinko, mutta maan alla sijaitseva piilopaikka on hyvin suojassa katseilta. Siellä voi sitten porealtaassa polskia saunan jälkeen.

Olisin kaivannut tähän tilaan vielä takkaa. Takan kanssa tästä olisi tullut täydellinen keidas keskelle kaupunkia. Voin kuvitella miten lämmitetty vesi porealtaassa ja takkatulen rätinä rentouttaisi kiireestä toipuvaa lomalaista. Makkaran paistokin onnistuisi hienosti aidolla tulella.

Selkeästi tuo luonnon värinen havupuu alkaa miellyttää silmää, kun on tullut tällaisesta kohdasta otettua kuva. Hauska yksityiskohta on se, että nuo valkoiset kaapistot ja laatikot on sijoitettu portaiden alle, jolloin hankalasti hyödynnettävästä tilasta on saatu mahdollisimman paljon käyttöarvoa irti.

Sitten käytiin Honkatalojen kohteessa 17 nimeltään Villa Beauty. Ja olihan kohde aikamoinen kaunotar. Eniten puheensorinaa ja katseita osakseen saanut sisustuselementti oli lasiseinä kylppärissä. Kuvasta ei ehkä välity miten vangitseva tuo seinä olikaan. Moderni kristallikruunu oli nappivalinta juuri tuohon kohtaan. Kaksi näyttävää sisustuselementtiä suorastaan loistivat kilpaa, samalla kunnioittaen hienosti toisiaan.

Olen nähnyt tuollaista rakennetta risteilijöissä paljon. Rakenne on toteutettu kolmella yhteen nippuun laminoidulla karkaistulla lasilla. Keskimmäinen rikotaan tarkoilla napautuksilla, jolloin karkaistu lasi hajoaa tuhansiksi pieniksi paloiksi, muodostaen hienon kuvion. Lasin on valmistanut ZETA.fi ja se on valaistu LED-valoilla. Jokainen voi sitten itse miettiä haluaako istua wc-pytyllä, josta on suora näkyvyys alakerran olohuoneeseen :D

Makuuhuoneessa oli käytetty Sbl Decorin nestemäistä tapettia. Musta, kuitupintainen tapetti tuntui paksulta huovalta ja antaa varmasti hyvää äänieristystä ja akustiikkaa huoneeseen. Tässä olisi ideaa, kun mietitään nykyaikaisia kivitaloja. Katossa tämä tuote toimii varmasti hyvin akustoivana elementtinä. Jotenkin makuuhuoneessa tällaisen pinnan puhdistaminen askarruttaa, mutta tosiasia on, että kuka niitä makkarin seiniä nyt oikeasti koskaan pesee. Harmitti, että jotkut kävijät olivat halunneet nyppiä seinästä irti tuppoja, joita lojui lattialla. Pitäisi muistaa, että ollaan kuitenkin jonkun ihmisen kodissa.

Ja taas ollaan hyvän valaistuksen äärellä. Epäsuora valo sopii etenkin kylpyhuoneisiin. Kuka nyt haluaisi olla alasti suoraan alas sojottavien spottien alla? Meilläkin tällä hetkellä katossa spotit, mutta seuraavaan kylppäriin keksitään jotakin muuta. Epäsuora valaistus ja erityisesti himmennettävä sellainen, on kohtelias kylpijöitä kohtaan.

Valon väri muuttuu kameran linssin läpi tullessaan kovin siniseksi. Tilaan tuo sävy sopi kuitenkin oikein hyvin. Nähtävillä on jo trendi, missä perinteinen teräksen väri muuttuu kupariksi ja kullaksi. Ihan tervetullutta vaihtelua, jos minulta kysytään.

Saunoissa ei mielestäni ollut tapahtunut mitään uutta. Tämä sauna hiveli eniten niitä omia makuhermoja, joten nappasin siitä kuvan. Kaunista ja eleetöntä puusepän tai osaavan timpurin käsialaa. Kun laatu on kohdillaan, ei koristeita tarvita.

Vielä yksi kuva tarttui mukaan "kellaripihoista". Tässä kohteessa kerrostalot ovat jo näköetäisyydellä, joten lasikattoa ei tähän syvennykseen ole haluttu rakentaa. Kuten sanottua, erittäin kiva tapa luoda pieni yksityinen piha, tiuhaan rakennetulla alueella. Tässä silmää jäi kirvelemään valaistus... Valaistus toteutettuna esimerkiksi printtilasin läpi olisi tuonut tilaan sen kaipaamaa näköalaa. Epäsuorat valaistusratkaisut ja integroidut kaiuttimet olisivat tehneet tilasta paljon viihtyisämmän. Barrisol -katto luonnonvalo -valaisimilla toteutettuna olisi ollut napakymppi. Kellarifiilis olisi kadonnut kokonaan.

Paljon oli nähtävillä erilaisia porealtaita. Kaikkia yhdisti sama ulkonäkö, eli amerikkalainen unelma lemmenlaivasta. Virkistävää muotoilua edusti kuitenkin Drop Design pool. Yksinkertainen muotoilu hiveli silmää. Ottaisin tuollaisen omalle terassille milloin tahansa. Ehkä musta väri vielä nopeuttaisi veden lämpenemistä auringossa. En tosin tiedä onkohan Drop allasta saatavana mustana?
Perheiden pienimmillä silmät suurenivat ihastuksesta, kun näkivät tämän puumajan. Oli kyllä hauskan näköinen rakennus, eikä hintakaan varmaan huimaa, kun rakentamiseen oli käytetty tavallista höylättyä lautaa. Päätyyn kun tekisi vielä avattavan "huoltoluukun", niin lakanoiden vaihtokin kävisi vallan näppärästi.


Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, on jälleen kuva valaistuksesta. Anteeksi vaan, mutta olen tähän nyt näköjään kovasti paneutunut. Valaistusta ja sen merkitystä sisustuksessa on vaan vaikea liikaa korostaa, niin tärkeää se mielestäni on. Jos tästä tilasta sammutettaisiin lattiavalaistus pois, muuttuisi eteinen ihan tavalliseksi säilytystilaksi. Nyt eteisessä on ripaus arjen luksusta, joka ei ole edes maksanut maltaita. Kauniin ei siis välttämättä tarvitse olla kallista.3 kommenttia:

 1. Käytiin itsekin sunnuntaina hämmästelemässä messuja ja kiinnitin huomiota (plus otin kuvia) myös samoihin seikkoihin. Etenkin valaistus meidän omassa kodissamme askarruttaa ja tuntuu eniten aiheuttavan harmaita hiuksia. Näistä sinun koosteistasi saikin hyviä ideoita! Muutenkin tämä sinun blogisi on pompannut top ykköseksi DIY remonttiblogeissani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna kauniista sanoista :)
   Toivottavasti viihdyt jatkossakin.

   -Kati

   Poista
 2. Pikakommenttina, että Dropia ei saa muissa väreissä. Mutta on noin isoksi altaaksi nopea lämmittää, siihen menee puukamiinalla noin 2-3h.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.