sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Rakenna & sisusta 2015 -messut Turussa

Ihana viikonloppu rakentamisen ja sisustamisen parissa takana. Tässä ollaan nyt siis virallisesti aloitettu tontin metsästys ja tarkoituksena onkin ostaa sellainen mahdollisimman pian. Käytiin messuilla lauantaina, jonka jälkeen koko ilta istuttiin kotona haaveilemassa ihanista taloista. Meidän unelma alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan. Aluksi ainoa vaihtoehto meille oli moderni kuutio suurilla ikkunoilla. Nyt kuitenkin saatamme pikkuhiljaa olla kallistumassa modernin "ladon" suuntaan. Tähän on syynä myös tontti josta unelmoimme. Tarkoituksena on saada ympärille tyypillistä kaavatonttia runsaammin tilaa ja mielellään avarilla näköaloilla. Tällaiset kriteerit täyttyvät ainoastaan kaava-alueiden ulkopuolella, eli landella. Perinteiseen maalaismaisemaan moderni lato istuisi mielestäni paremmin kuin lasikuutio. Emmehän halua pilata kaunista maaseutua liian erikoisilla suunnitelmilla. Kasvihuoneen kohdalla aion kyllä olla niin futuristinen kuin osaan... Joka tapauksessa moderni musta lato olisi tulossa. Saa nyt nähdä miten saadaan asiat vauhtiin. Ainakin meillä on nyt aikaa suunnitella projekti hyvin.


Tässä se on... Pala unelmaa. Yksinkertaista ja kaunista.

Messuilla oli todellakin vilskettä. Yksi näytteilleasettaja pilke silmäkulmassa ihmettelikin, että missä se lama nyt oikein on? Mukavaahan se on, jos rakentaminen Suomessakin pikkuhiljaa elpyy. Olivatko ihmiset haaveilemassa, vai tosissaan liikkeellä, selviää myyjille varmasti kevään aikana.

Uusi tuttavuus oli Pandomo betonilattiat. Paikalla ei ollut ketään kertomassa tuotteesta, mutta netistä kaivelin vähän taustatietoa. Tuotetta myy ja asentaa Turun seudulla Mattoliike Sepri. Hinta olisi asennettuna 100€ kummallakin puolen. Pinta vaikutti sileältä ja miellyttävältä. Ainakin tätä mallia tarkasteltaessa vaikutti siltä, että pinnasta saisi elävämmän Weberin Casa -lattioihin verrattuna.

Tässä värimalleja Weberin Casa -lattioista. Kuten kuvasta näkyy, pintakuvio on melko hillitty. Tämä on ihan hyvä muistaa, kun valitsee oikeaa tuotetta oman lattiaansa. En ole nähnyt tätä lattiaa koskaan suurempana pintana, mutta ainakin kuvissa lattia vaikuttaa melko yhtenäisen väriseltä. Esittelijältä sain paljon hyviä vinkkejä lattioiden tekoon. Hän kertoi, että Weber 3100 perus lattiatasoite on pinnaltaan hieman pehmeämpää kuin tuo Casa. Kuitenkin mainitsi 4400 tasoitteen olevan kovempaa, kuin Casa, eli se ainakin sopii myös lopulliseksi pinnaksi. Pinta tuntui kädelle kyllä todella miellyttävältä, enkä malta odottaa, että saadaan taas seuraavaan kotiin betonilattia lattialämmityksellä. Voin käsi sydämellä sanoa, että se on paras lattiamateriaali mitä meillä on koskaan ollut ja kaikkia on kyllä jossain elämänvaiheessa tullut kokeiltua.


Kauniita pintoja oli tehty myös Weber 430 hiertopinnoitteilla. Vaalea Y004 oli minun mieleen ja siitä heräsi erilaisia ideoita mihin kyseistä pinnoitetta voisi käyttää sisustuselementtinä. Saatavilla on kaikki Serpo sävykartan sävyt eli 36 erilaista ihanaa ja vähemmän ihanaa, eli varmasti jokaiselle jotakin. Linkki hiertopinnoitteesta kiinnostuneille löytyy tästä.


Seuraavaksi onkin sitten mietittävä, että mistä se talo sitten lopulta tehtäisiin...? Hirsi, betoni, puu ja kevytbetoni, ovat kaikki omalla uniikilla tavallaan hyviä. Pohja ja kattorakenne ovat jo kutakuinkin selvillä, vain seinät uupuu. Laittakaa ihmeessä kokemuksianne eri materiaaleista ja hinnoista myös, mikäli on vielä tarjousvertailut muistissa.12 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa, jään innolla odottamaan postauksia teidän taloprojektista!

  VastaaPoista
 2. Löysin sivusi sattumalta kun etsin lattiaan pintaa. Ajatukset muutenkin noista sisustusjutuista sattui samalle linjalle ja nyt tullut aktiivisesti seurattua blogia. Tuo lato projekti kuulostaa harvinaisen tutulta. Laitoin muutaman kuvan "ladosta" johon lattiapintoja etsin. Ei ole noin moderni mutta luulen että jotain siitä voi saada. Katto on A-tiilikatteen aava mallia joka oli ehdoton itselle ja näyttääkin hyvälle. Hiljaisempi kuin peltikate. Seinät 180mmx32mm itse sahautettua raakalautaa. Lauta on laitettu vanhan ajan tyyliin lomittain 20mm ja kulmat sahattu jiiriin 45 astetta ja 12 astetta kallelleen.
  Tuli hieno mutta työläs oli saada nurkat näyttämään hyvälle.


  https://drive.google.com/file/d/0B6L1g88E1HjeYUxOUDhWQnZSbHM/view?usp=sharing

  https://drive.google.com/file/d/0B6L1g88E1HjeWUFfc19nWVhSbFk/view?usp=sharing

  Hieno projekti varmasti tulossa. Mielenkiinnolla odottelen miten lähtee etenemään.

  VastaaPoista
 3. Oi, nyt tuli jo suorituspaineita :D
  Kiitos linkeistä hienoihin kuviin. Tuo nurkka on kyllä pieteetillä tehty! Hienosti tuli tuo valo räystään alta. Kiva idea tosiaan.


  -Kati

  VastaaPoista
 4. Aiemmista postauksista innostuneena uuden keittiön taustaseinä saa tasoitetta niskaansa. Olet toteuttanut monia kivoja pintoja tuolla vetonit vh:lla, jonka valmistus on nyt lopetettu. Katsoin, että weberin valikoimassa tuon tuotteen (ja vetonit V:n) korvaa uutena vetonit v+, onko kokemusta tuosta?lähinnä värisävyä mietin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Eliisa,

   Kyllä, korvaava tuote on juuri tuo plussa. Se on kuitenkin hieman karheampi ja sävyltään vihertävä. Olen ehkä eniten tykästynyt Kiillon SK märkätilatasoitteeseen. Sekin on tosin karheampi kuin vanha VH. Olen myös sekoittanut Kiillon SK -tasoitetta ja kiillon kuivien tilojen valkoista, hienojakoisempaa seinätasoitetta ja olen pitänyt lopputulosta hyvänä. Siihen vielä väritön Supi Arctic -vedeskestävä lakka päälle, niin lopputulos on kyllä miellyttänyt ainakin omaa silmää :)

   -Kati

   Poista
 5. Ok, kiitos näistä tiedoista! Tietysti kokeilemalla löytyy se omaa silmää eniten miellyttävä lopputulos, mutta miten olet noita kahta keskenään sekoittanut, puolet ja puolet? Saa nähdä koska pääsen testailemaan, nyt haaveilen jo kahden seinän kaatamisesta :D Niin se remontti tuppaa laajenemaan :) Eliisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka vielä,

   Sekoittaa voi mielestäni ihan oman maun mukaan. Ainakin meillä on hyvin seinissä pysynyt. Sävyn toistuminen samanlaisena ämpäristä toiseen vaatii aineiden punnitsemista. Pieni alue, joka menee yhdellä ämpärillä on tietty helppo tehdä. Suhteessa 50-50 on jo melko vaaleaa, mutta tosiaan, kokeilemalla parhaan reseptin löytää J

   -K-

   Poista
  2. Päädyin virolaiseen verkkokauppaan selailemaan heidän valikoimaa ja jäin miettimään onkohan tuo samaa tavaraa (Vetonit VHta), jonka valmistus on lopetettu? :)
   http://e-laastit.eu/index.php/fi/component/virtuemart/manufacturer/weber

   Poista
  3. Kappas! Erittäin tutun näköinen pussukka :) Ehkä sitä valmistetaan yhä vientiin? Suosittelen kokeilemaan, sillä väri on kyllä todella kaunis. Pinnasta tulee melko tasaisen värinen. Mikäli haluaa lisää leiskuntaa, kannattaa sivellä pohjalle (epäsymmetrisesti) dispersio ohennettuna vedellä ja tasoittaa päälle kun dispersio on vielä hieman nihkeää. Kuulostaa hankalalta, mutta on itseasiassa helppoa!

   -Kati

   Poista
 6. Tohon latoon olen myös törmännyt, http://www.dezeen.com/2012/02/10/stealth-barn-by-carl-turner-architects/ tuolta lisää, on upee! Ja pikku vinkki pandomo tuotteisiin, täältä sitä kun ei saa ilman töitä niin tilatkaa eBaystä niinkuin minä tein 5kg noin 50e valmis sävy ja todella helppo ja upea, siis ihan täys kymppi tälle tavaralle, voin yrittää pistää kuvia joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo on nimenomaan Stealt. Tarkka silmä! Kävin joskus Pinterestin kautta artikkelissa ja lato on kyllä todella hieno, niin sisältä kuin päältäkin. Tuota OSB levyä voisi käyttää ehkä ainakin tallissa joka tulee siis vain autoille ja työtilaksi.

   Hyvä vinkki tuo E-bay ja Pandomo. Tuotetta ei varmaan tule kovin paksua kerrosta pintaan, joten edulliseksi tulee kun itse hoitaa levityksen. Youtubesta varmaan löytyy tutoriaalejakin. Ainoa mikä askarruttaa on rahdin osuus. Paljonkohan sitä tulee, kun tavaralle tulee kuitenkin painoa. Olisi mahtavaa nähdä kuvia hienosta Pandomo -lattiasta!

   Kattiwatti@gmail.com

   Poista
 7. Rahdit on yllättävän vähä 5kg 12e ja 20kg 33e

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.