sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Mieli voi muuttua...

Kun joulukuussa 2012 muutettiin taloomme oli valmiina vain yksi huone. Sieltäkin puuttui jalkalistat. Sisään kannettiin sänky ja vaatekaapin sisältö tyhjennettiin metallisiin varastohyllyihin. Aluksi oli valtava innostus tehdä kaikki kerralla, mutta vanha talo mittavilla neliöillä uuvutti odotetusti innostuneet remontoijat... Tuolloin kylpyhuoneena palveli pannuhuoneessa oleva koiranpesuallas. Keittiönä toimi niin ikään sama pannuhuone. Mikro, sekä kahvinkeitin nostettiin pienelle pöydälle ja jääkaappitavarat pysyivät sopivan viileinä öljysäiliön päällä. Voin sanoa, että nämä ihanat fasiliteetit vauhdittivat keittiö- ja kylppäriremppaa entisestään.


Joulumuistoja vuodelta 2012...
Öljysäiliön päällä toimiva jääkaappiEnsimmäien yö uudessa kodissa <3 Tässä kaoottisessa huoneessa kuluivat ensimmäiset 6kk. Ei kyllä haitannut, koska joka ilta remontin jäljiltä oltiin niin väsyneitä, että tärkeää oli vain saada kaatua omaan sänkyyn.
Kylpyhuoneesta halusimme tuolloin täysin valkoisen. Lattiaan valettiin nopeasti pelkkä Weberin 3300 kuitutasoite. 3300:n kuidut saattavat nousta pystyyn aiheuttaen..? En tiedä mitä, mutta jotain lasikuitua lienevät, joten saattaahan sellainen tunkeutua ihon sisäänkin. Päätinkin laittaa tasoitteen päälle erittäin paksusti Akvacoat epoksimaalia. Kuidut menivät siten hyvin peittoon, mutta lattiasta tulikin melko liukas. Epoksilakat ja maalit ovat taipuvaisia kellastumaan UV-säteilyn vaikutuksesta. Ajatelin kuitenkin, että ei se meidän kylpyhuoneessa kovasti kellastu, koska ikkunoiden sälekaihtimet ovat aina kiinni ja kylpyhuone sijaitsee muutenkin varjoisalla pohjoisen puolella. Kuukausien kuluessa eron lattian ja seinän välillä alkoi kuitenkin huomaamaan häiritsevästi. Muut eivät asiaan varmasti kiinnittäneet huomiota, mutta itse tiesin asiaa aina tarkkailla. Kampaajalla käynnin jälkeen hiusten pesusta jäi lattiaan pari haalean punertavaa tippaa. Ei ainakaan perus pesuaineilla lähtenyt :( Lisäksi tasaisen valkoisen lattian pitäminen puhtaana vaati välillä yli-inhimillisiä ponnistuksia. Tämä tuli selväksi lämpimän kesän aikana, kun varvastossuissa likaantuneilla jaloilla tepasteli kylppäriin ja sieltä pois. Olimme kypsiä pohtimaan muita ratkaisuja...

Tässä kaunis, mutta petollinen... Valkoinen tasoitelattia

Yhtenä vaihtoehtona oli maalata lattia yksinkertaisesti toisen väriseksi, mutta se ei olisi kyllä tyydyttänyt esteettistä silmää. Lisäksi maaliin olisi pitänyt lisätä jotakin hiekkaa sen liukkautta vähentämään. Tämä vaihtoehto vaikutti sopivan paremmin johonkin tuotantotilaan tai autotalliin sopivaksi ratkaisuksi. Ajateltiin siis aloittaa ihan alusta... Tämän päätöksen siivittäminä päästiin taas koiranpesualtaaseen suihkuun iltaisin :)

Ongelmaksihan muodostui nyt alla oleva epoksipinta johon olisi vaikeaa saada mitään tartuntaa. En millään olisi halunnut alkaa hiomaan epoksia irti, aiheuttaen samalla hirveää pölyä ja sotkua. Testasin kahta eri dispersiota (Weber ja Litokol) joista Litokolin Primer F vaikutti pysyvän alustassaan paremmin. Weberkin pysyi oikein hyvin, mutta Litokolilla oli lisäetuna keltainen väri. Pystyin näkemään tarkasti valkoisella lattialla, että keltaista dispersiota on joka paikassa ja tasaisesti. Levitin dispersion kahteen kertaan ja annoin kuivua hyvin. Imemättömille pinnoille dispersio levitetään aina ohentamattomana.

Primer F Litokolilta. Ostin dispersion Raision Laattasatamasta, koska siellä myydään pienempiäkin määriä "irtomyyntinä".

Sivellin oli tällä kertaa aseena. Tuntui, että sillä sain aineen hangattua hyvin alustaansa.

Tässä entinen valkoinen lattiamme, nyt vähän keltaisempana.

Dispersio tarttui erinomiasesti, eikä irronnut alustasta raaputtamallakaan.


Tästä pisteestä sitten jatkuu taas uudet valut ja uudet pintakäsittelykokeilut... Eskerralla lisää siitä aiheesta, kunhan olen taas tästäkin urakasta toipunut :) On tämä remontointi vaan rankkaa. Seuraava projekti taitaakin olla sitten uudisrakennus. Jotenkin mun sydän kuitenkin aina läpättää näille persoonallisille talovanhuksille, että saapa nähä. Ainakin otetaan paljon mukaan tämän talon pohjasta ja arkkitehtuurista, koska tässä on vaan niin ihanan toimivaa kaikki. Huomaa, että talo on itselle aikananaan rakennettu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.