lauantai 16. marraskuuta 2013

Betoni ja uusimmat konstit

Tässä on taas lehtiä lueskeltu ja törmäsin uusiin tuotteisiin ja tuttavuuksiin. Ehdottomasti seuraavana listalla on toteuttaa jotakin tuolla Weberfloorin CASA Designlattia-tasoitteella. Yritin Weberin sivuilta kurkkia infoa uutuudesta, mutta aika pettymys oli kyllä visuaalinen anti. Googlen kuvahaku antoi niukasti kuvia lopputulemasta. Ei siis auta kuin kokeilla ite :) Kun vielä keksis että mihin.. Kaikki lattiat alkaa olla tehtynä. Pitääpä ottaa ja ehdottaa tätä jollekin asiakkaalle projektiin. Kerron sitten heti millaisesta aineesta on oikein kysymys! Hintatiedot löytyy taloon.com -linkistä. Eli ei ihan halpaa kun ottaa huomioon että kyseessä on vain 15kg säkki. Lisäksi pintaan tulee laittaa kulutusta kestävä erikoispinnoite joka maksoi lähes 160€/5litraa. Alle tietysti dispersio kuten muissakin tasoitteissa. Eli melko kalliilta vaikuttaa tämä kokonaisuus. Hyvä on tietysti pieni säkkikoko joka mahdollistaa vaikka yhden vähän pienemmän huoneen tekemisen. Jos pinta on upea, on se tietysti hintansa väärti.

Tämä ilmoitus löytyi Deko -lehdestä


Toinen uusi tuttavuus oli betonilattioiden ammattilaisten uusi aluevaltaus Lattiamies Oy joka tekee myös märkätiloihin soveltuvia betonitasoitepintoja. Linkki suoraan designbetonin sivuille löytyy tästä


Tässä oma suosikkini Designbetoni-sivuilta. Ihanan utuinen pinta joka ei näytä ollenkaan kiiltävältä. Itse toteuttaisin tuon pinnan harmaalla maalilla ja valkoisella mattamaali-pesulla. Tee-se-itse hinta on varmasti huokeampi, mutta hänelle joka ei halua tehdä pintojaan itse, tämä vaihtoehto on varmasti listalla. Tekijä ainakin vaikutti luotettavalta ja referenssejä löytyi paljon. Tarjouksen saa kysymällä. Vähän haluttaisi kysyä ihan incognito, että mitä tällainen pinta oikein maksaa... Näyttää ihanan kalliilta :)
5 kommenttia:

 1. Hei! Blogisi innoittamana pieneen vessaamme on tulossa betonipinnat :) Olet nyt tasoittattanut seinät tasaiseksi kiillon märkätilatasoitteella. Tällä hetkellä seinät ovat vaalean harmaat ja hieman laikukkaat. Yllä oleva kuva on aika lähellä sitä miltä pintojen tulisi näyttää. Mainitsit tekstissä että laittaisit pintaan harmaata maalia ja valkoista mattamaalipesua. Mitä tarkoitat / mitä on mattamaalipesu? Millaista jälkeä tulisi jos vaan vedän lakkaa suoraan märkätilatasoitteen päälle? Tuleeko pelkällä lakalla pinnasta paljon tummempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tuomas,
   Tuo Kiillon SK on ihan hyvän näköistä himmeällä lakallakin viimeisteltynä. Jos pienet värierot ja hieman vihertävä harmaus häiritsevät silmää, niin kannattaa ottaa ihan vesiohenteinen maali (esim. Luja) joka sävytetään juuri siihen harmaaseen joka tuossa kuvassakin näkyy. Harmaa on vaikea laji ja kannattaa vertailla eri harmaita keskenään. Joskus se hienoin harmaa onkin kotona vaalean sinistä! Mukaan myös pieni purkki jotain himmeintä valkoista vesiohenteista seinämaalia mitä löytyy. Kun harmaa maali on täysin kuivunut, sekoitetaan valkoista maalia veteen, esim. 1dl maalia ja 3dl vettä. Sitten maalivesi hierotaan seinään siveltimellä tai telalla. Heti levityksen jälkeen (tee max.1mx1m alueita kerralla) pestään valkoista pois puhtaalla märällä sienellä. Sieni siis puhdas, mutta puristettu mahdollisimman kuivaksi. Huuhtele sieni usein. Mitään ei siis pitäisi lähteä valumaan, ellei halua valumia näkyviin valmiiseen pintaan. Pintaa hierotaan ristiin rastiin, kunnes sopiva määrä valkoista on pinnassa. Muista, että lisätä voi, mutta ei ottaa pois. Näin pintaan jää kalkkimainen efekti kuten kuvassa.

   Toinen ja helpompi keino on sivellä pinta läpikuultavalla ZEN petsivahalla. Sitäkin kannattaa ohentaa vedellä (1:1) ja hieroa sienellä luonnollisen näköisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Itse olen käyttänyt muistaakseni tuota Tatami -sävyä. Tähän tarvitset myös ämpärin ja kumihanskat.

   Ja taas.. Jos haluat kiittää vinkeistä, saa maksun lähettää kuvien muodossa osoitteeseen kattiwatti@gmail.com :)

   Poista
  2. Ainiin.. Ja jos Lujaa käytät, niin siitä se himmeä on ainoa joka käy tähän. Muita sopivia maaleja on esim. Harmony ja Joker.

   Poista
 2. Kiitoksia paljon ohjeista! Zenin tatamia ostettu purkillinen ja kokeiltu nyt alkuun yhdelle seinälle. Näytti nyt pienellä alueella aika hyvältä. Lähettelen kuvia kuvia kunhan saan hieman muutakin valmiiksi kuin seinät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin mainita, että myös siihen Zen -vahan alle kannattaa sivellä ensin se vesiohenteinen himmeä lakka (esim. Kiva). Näin on helpompi hallita värin määrää ym. Jos kaikki on jo valmista, niin unohda tämä kommentti :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.