maanantai 28. lokakuuta 2013

Pikavikki!

Ajattelin tässä jakaa kuulkaas pienen vinkin, joka saattaa säästää melkoisen pitkän pennin rakentajalta tai remontoijalta. Ollaan päädytty vaihtamaan pistorasiat ja kytkimet, vaikka aluksi ajattelin, että moinen olisi turhaa... Jotenkin pidin noista 70-luvun teräväkulmaisista pikkunappuloista. Miesväki oli asiasta hieman eri mieltä ja niinpä lähdettiin rautakauppaan katsastamaan valikoimaa. En ihastunut pyöreäkulmaisiin pertti peruskytkimiin. Tyylikkäämmät kulmikkaat vaihtoehdot maksoivat jopa 30-40€ per katkaisija!! Olin aika pettynyt moiseen kiskontaan. Oltiin taas saman kysymyksen äärellä: MIKSI hyvältä näyttävä tuote myös maksaa enemmän? Kyse ei kuitenkaan ollut mistään huippu designista, tai LED-valaistuista erikoiskytkimistä lasikehyksillä, vaan aivan tavallisista muovihärpäkkeistä. Ostimme siis niitä kalliita vaihtoehtoja, koska emme silloin tienneet paremmasta.

Muutamaa viikkoa myöhemmin kävimme Biltemassa ja siellä olikin yllättävän hieno valikoima kytkimiä ja pistorasioita, jopa irtokehyksillä. Erityisesti ihastuimme hintaan. Kaikki loput kytkimet hankimmekin siis sieltä. Monen sähköasentajan painajaisia ovat halvat rasiat joissa ei mahdu tekemään kytkentöjä kunnolla, tai että rasioita ei saa kiinnitettyä riittävän tiukasti kuppiinsa, jolloin ne alkavat käytössä löystymään ja heilumaan aiheuttaen jopa vaaraa. Tätä ongelmaa Bilteman rasioissa ei kuitenkaan ole ollut, vaan ne tuntuvat todella laadukkailta. Ainoa puute on moniosaisten peitelevyjen suppea valikoima. Toivon, että valikoima tulevaisuudessa vielä kasvaa.

Tässä Design -sarjaa valkoisena

Saatavana myös mustana

Erikoisempiakin vaihtoehtoja löytyy peitelevyjä ja kytkimiä yhdistelemällä


Kannattaa katsastaa myös Bilteman LED -polttimot ja ulkovalaisimet. Todella hyviä hintoja. Yllättävää miten paljon kyseisestä paikasta löytyy tavaraa! Noh... Jokaisen oma päätös on sitten se, että milloin haluaa panostaa ja milloin pihistää. Meillä pihistellään aika paljon, mutta laadukkaasta lopputuloksesta en haluaisi kuitenkaan tinkiä. Siksi välillä pitää vähän kuluttaa aikaa sen oikean etsimiseen ;)4 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki, kiitos! En ole edes mitenkään vakuuttunut noiden peruspistorasioiden ja katkaisijoiden laadusta. Haurasta ja ohutta, helposti kellastuvaa muovia tuntuvat olevan. Himmentimet usein ihan susia.

  Muutamassa huoneessa meillä on panostettu vanhantyylisiin bakeliittiosiin, jotka sopivatkin hyvin vanhaan taloon (tai miksei vaikka vähän industrial-henkiseenkin tilaan), ne ovat laadukkaita, mutta myös kalliita. Mutta näkymättömämmät pistokkeet... ...pihistelyä täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos vinkistä oli hyötyä :) Bilteman himmentimet on muuten aika hauskan näköisiä.

   Poista
 2. Heippa! Kävin eilen RTV:llä turussa ja naismyyjä antoi blogisi osoitteen. Minulla olisi tarve näppärille käsille, olohuoneen seinään pitäisi maalata pätkä merikarttaa! Ottaisitko yhteyttä riiveli@hotmail.com niin kerron lisää! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.