maanantai 1. heinäkuuta 2013

Mustaa betonia!

Seuraavassa osiossa ajattelin käsitellä vähän omia kokemuksia pintakäsittelyistä. Kun lattiatasoite on saatu valmiiksi ja se on kuivunut riittävän ajan, on aika valita sille sopiva pintakäsittely. Yleensä annan epoksoitavan lattian kuivua pidempään kuin esim. Betolux Akvalla käsiteltävän lattian. Vaikka Weberin 4400 on käsittelykuiva 24 tunnissa, teen epoksipinnoitteen vasta muutaman päivän kuluttua. Ensin kannattaa miettiä väriä. Tumma lattia on helpompi toteuttaa epoksilla kuin vaalea. Epoksimaali sekä lakat ovat alttiita UV-säteilystä johtuvalle kellastumiselle. Myös ikkunattomassa tilassa valaistus saattaa kellastuttaa pintaa. Kannattaa varmistua, että tuoteeseen on lisätty UV-suojaa antavia lisäaineita. Tummissa lattioissa ongelma ei ole haitaksi, mutta ihan valkoisissa pinnoissa on haastetta. Itse en ole vielä kokeillut Sika -tuotteita, mutta mitä olen tutkiskellut, niin erittäin mielenkiintoisia. Saatavuus vain lienee ongelma, eli hyllytavarana tuskin löytyy paikallisesta rautakaupasta. Ainakin tulevaan projektiini, eli autotallin lattiaan (joskus ensi vuonna) aion jotakin Sikafloorilta kokeilla.

Seuraavassa esimerkissä toteutan makuuhuoneen lattian. Pohja on osittain betonille jyrsitty muovimatto, joka oli kiinni kuin takiainen. En lähtenyt lattiaa jyrsinnän jälkeen timantilla hiomaan, vaan valitsin kuituvahvisteisen Weberin 3300 itsesiliävän remonttitasoitteen lattian pintaan. Tämä tasoite on erinomainen tasoite kun pohja ei ole aivan ihanteellinen. Ennen tasoitusta tietenkin pitää muistaa huolellinen dispersio saman valmistajan tuotteella. Kuivunut lattia maalattiin mustalla Betolux Akvalla (Tikkurila). Pintaan tein erikoismaalauksen Taikamaali Hopealla. Kutsun näitä käsittelyitä "pesuiksi". Tällä tekniikalla lattiaan saadaan hieman syvyyttä.


Taikamaalia voi myös sävyttää tummemmaksi mustalla sävytyspastalla. Näin konrasti ei ole liian suuri. Tässä lattiassa en sävyttänyt maalia. Halusin hopeisen lopputuloksen, koska päätyseinäkin on hopean helmiäinen.Levitä Taikamaali sienellä tai siveltimellä. Aikaa on vaan joitain kymmeniä sekunteja ennen kuin maali alkaa kuivumaan. Tässä vaiheessa kannattaa olla todella nopea ja levittää vain riittävän pieniä alueita kerralla.Käytä pesuun isompaa sientä jota kastat puhtaaseen veteen. Purista kuivaksi ja pese pois haluamasi määrä maalia. Paras sieni on kuvasta poiketen selluloosasieni (tauluseini) joka on melko jäykkä ja suurireikäinen.Tältä lopputuloksen pitäisi suunnilleen näyttää. Taikamaali kestää lattiassa erittäin hyvin. Voit kuitenkin halutessasi suojata luomuksesi kerroksella lattialakkaa (vesiohenteista). Lakan joukkoon olen joskus lisännyt myös kimalteita. Ne saavat aikaan aidon kiven tuntua kun valo osuu niihin. Myös luonnon kivissä on kiteitä ja kimalteita.Tässä kuva edellisestä asunnostamme johon toteutimme ensimmäisen betonilattian. Pohjana Weber 4400 lattiatasoite. Akvacoat -lakalla kahteen kertaan. Lakan sävytin mustalla pastalla tummaksi ja lisäsin siihen hieman kimalteita. Pesun tein tummaksi sävytetyllä Taika Hopea -maalilla. Loistava lattia joka kesti käyttöä ja näyttöä :)

52 kommenttia:

 1. On kyllä todella hienon näköinen. Itseä kiehtoisi kovasti betonilattia itse tehtynä, mutta en ole oikein vielä päättänyt miten toteuttaisi. Voisi olla koirien kanssa hyvä vaihtoehto. Onko kovin liukas?

  VastaaPoista
 2. Rohkeasti kokeilemaan vaan :) Testaa taitojasi ensin vaikka vaatehuoneen, wc:n tai tuulikaapin lattiaan. Meill on kaksi koiraa (14kg ja 35kg) ja voin sanoa ettei parempaa pintaa voisi toivoa. Lattia kestää hyvin käyttöä ja vanhenee kauniisti. Lika ei näy, eikä imeydy edes satunnaiset purjolätäköt mihinkään. Ei ole mitenkään liukas. Tuleva talvi näyttää miten kylmältä lattia tuntuu kun nyt ei ole lattialämmitystä kuten oli meidän edellisessä kodissa.. Onneksi tykkään töppösistä :D

  VastaaPoista
 3. Okei, hyvä tietää. Taitaa nousta ykkösvaihtoehdoksi, kunhan saan miehen ensiksi puhuttua ympäri ;)

  VastaaPoista
 4. Kohtapiakkoin postaan kuvia valkoisista betonilattioistamme. Mikäli musta ei ole se oikea väri niin valkoinen tekee aivan eri fiiliksen sisustukseen!

  VastaaPoista
 5. Ei vitsi, just tätä tyyliä ja fiilistä oon ajatellu lattiaan, mutten tiennyt miten sen toteuttaisi. Upeaa, kiitos että jaat upeita vinkkejä!

  VastaaPoista
 6. Aion pinnoittaa 100m2 lattiaa (olohuone, keittiö, varasto, käytävät) ja tavoittelemme läpinäkyvää pintaa, joka on kiiltävä ja kestävä. Testailin itsekin Tikkurilan aineita varastonlattiaan ja lopputulos oli seuraava: Betolux näyttää maalatulta ja Akvacoat lakatulta. Akvacoat olisi siis ulkonäöllisesti se oikea aine meille. Testin tein suoraan hiotun betonilaatan päälle ja Akvacoatin pinta jäi "piikikkääksi" ja vaimon mukaan sukkahousuilla siinä ei voisi kävellä.

  Katti: Tasoittaako Weber 4400 pinnan aivan siläksi vai hiotko pintaa lakkakerrosten välissä?

  VastaaPoista
 7. Betolux Akva on maalatun näköinen jos pintaan ei tee mitään "pesua". Lakka saattaa tuoda esiin ei-toivottuja värisävyjä tasoitteesta. Siksi itse suosin maalipintaa, jotta saan määritettyä tarkan sävyn. Pesu puolestaan tekee pinnan kolmiulotteiseksi jolloin pinta ei enää näytä "maalatulta". Jos pohja on halutun sävyinen, niin voi käsittelyn tosiaan tehdä lakalla. Lakkaakin voi tällöin hieman taittaa mustalla tai valkoisella maun mukaan. Akvacoatin ei pitäisi jäädä piikikkääksi mikäli lakka on sekoitettu oikeassa suhteessa. Onkohan joukossa ollut roskia? En ole itse huomannut koskaan tuollaista ilmiötä.

  4400 on pikatasoite, joten sileämmän pinnan saa Plaanolla tms. itsesiliävällä massalla. 4400 pintaa voi kyllä "hiertää" lastalla juuri ennen lopullista kovettumista, mutta se tekee pintaan juuri hienoista karheutta. 4400 kovettuu erittäin kovaksi ja on todella työläs hioa. Suosittelen valitsemaan siliävän lattiatasoitteen ja mahdollisesti sitten sen Akvacoatin.

  VastaaPoista
 8. Päädyin sun blogiin, kun etsin tietoa miten toteuttaa maalattu betonilattia. Nyt oonkin sun innoittamana saanut ja primerit ja tasoitteet makkarin lattioihin, enää olis vuorossa maalaaminen. Millä vehkeellä maalin levitit? Tela vai suti? Jos tela, pitäisikö olla esim. mohair -tela, vai käykö perus edullinen tela? Oisko sulla jotain muita hyviä vinkkejä tähän maalausosioon? Kuinka monta kerrosta maalia tossa lattiassa on?

  -Sarita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja lämpimästi tervetuloa blogiini!

   Maalin voi levittää ihan millä menetelmällä vain, kunhan levittää maalin tasaisesti joka paikkaan. Eikä haittaa vaikka tulee pieniä sävyeroja tai telan jälkiä. Kaikki katoaa kuin taikaiskusta kun levität Taika-maalin. -Oho tuostahan tulis hyvä slogani ;) Itse olen sävyttänyt Taikaa mustalla pastalla, ettei se tekisi niin niin suurta kontrastia. Omasta mielestäni tämä on lopputuloksen kannalta tärkein vaihe.
   Olisin vielä valtavan kiitollinen jos voisit laittaa valmiista lattiasta pari kuvaa (kattiwatti@gmail.com). Julkaisen mielelläni lukijoiden versioita.

   -Kati

   Poista
  2. Ajattelin aluksi kokeilla maalausta ilman Taika -maalia. Jäi nimittäin vaivaamaan, tuleeko Taika -maalista liian kimalteleva? Maalipesun voisi varmaankin tehdä myös tavallisella esim puolikiiltävällä pari astetta vaaleammalla maalilla, vai mitä meinaat?

   Ja lähetän toki kuvia heti kun lattiat (ja huoneet muutenkin) ovat valmiit! :)

   -Sarita

   Poista
  3. Ainiin.. Tuohon unohdin sanoa, että kokeile ihmeessä sitä Taikaa, koska se ei tee kimaltavaa vaan kolmiulotteista fiilistä. Ja minkä menetelmän sitten valitsetkin, niin kannattaa ekakertalaisena ottaa mukaan purkki Laseraa (lisäaine) joka löytyy maaliosastolta. Sillä saat lisää työaikaa. Vesiohenteiset maalit kun ovat niin nopeita kuivumaan.Lasera sopii hyvin myös tavallisen maalin kanssa. Jos et lähde koittamaan Taikaa, kannattaa kuitenkin valita jokin vesiohenteinen kaluste- tai lattiamaali tms. joka kestäisi kulutusta hyvin.

   Poista
 9. "Lakan sävytin mustalla pastalla tummaksi ja lisäsin siihen hieman kimalteita. " mitä nämä kimalteet ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   Kimalteita saa ostaa askartelukaupoista. Itse ostin laattamyymälästä epoksisauman joukkoon tarkoitettua Litokolin kimalletta. Kimalle pieninä määrinä lisää mineraalista muodostuneen kiven fiilistä. Maun mukaan voi laittaa enemmänkin. Silloin lopputulos voi olla vähän leikkisä ja jotenkin "luxus". Ilman kimalletta lopputuloksesta tulee hyvin luonnonläheinen ja kaunis vaihtoehto sekin.

   Poista
  2. Minkälainen pasta oli kyseessä? Paljonko laitoitte sitä? Uskoisitko, että samalla tekniikalla pystyisi tekemään myös vaaleamman lattian jos lakan sävyttäisi valkoisella pastalla?

   Meillä on samantyyppinen projekti menossa ja karkea plaano pohjana...

   Poista
  3. Käytössä on ihan tavallinen maalikaupassa myytävä sävytyspasta. Esim. Tikkurila myy muistaakseni nimellä Avatint. Tuolla jäljempänä näkyy kph lattia jossa mukana on valkoisella pastalla sävytetty lattia. Valkoinen pasta ei tee lopputuloksesta pelkästään vaaleampaa, vaan myös maitomaisen. Aina ensiksi kannattaa lakata kaikki pinnat värittömällä lakalla. Siitä on sitten helppo lähteä muuttaamaan sävyjä haluttuun suuntaan. Mikäli haluaa mustan lattian, voi toki jo ekassa kerroksessa olla mustaa. Telan jäljet tulevat tällöin voimakkaammin näkyviin.

   Mikäli haluaa vaaleamman lopputuloksen, niin kokeilisin ensin kirkasta lakkaa. Kun kirkas lakka on kuiva, kokeilisin pesua valkoisella ja päälle vielä pari kerrosta kirkasta kulutuspinnaksi. Muista, että vesieristeen ollessa alla, tasoitekerrosten tulee olla vahvoja ja pohjalle laittaisin vielä kuitutasoitteen.

   Poista
 10. Ihan tosi hieno, paljonko tarvikkeisiin sinulla meni ja kuin iso pinta-ala oli? T Riina

  VastaaPoista
 11. Heippa,

  Tuossa yhdessä makkarissa ei hirmuisesti pinta-alaa ollut ja lakkakin oli parkettilakkaa. Oiskohan hintaa tullut 50€. Tuossa viimeisessä kuvassa on edellisen asintomme alakerta jossa n.50m2. Siinä on valun päällä Weber 4400 ja 2x Akvacoat. Siinä kustannus n.200€

  Edullisempiakin tasoitteita on, mutta itse tykkään tuosta pikaversiosta :)

  VastaaPoista
 12. kiitos paljon tiedoista, tämä on kyllä niin hyvä blogi ! T Riina

  VastaaPoista
 13. Pitääkö valun päältä betoniliima poistaa ennen weber 4400 tms . T Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, betoniliima muodostaa pinnalle tarttuvuutta heikentävän kalvon. Betoniliima hiotaan pois käsikäyttöisellä kivihiertimellä tai isommilla alueilla sitten koneellisesti. Tähän tarkoitukseen tarvittavia laitteita löytyy kaikista konevuokraamoista. Työn voi tehdä helposti itse, kunhan muistaa pukea asianmukaiset hengityssuojaimet.

   -Kati

   Poista
 14. Hei, hienon näköistä! Heräsi vaan kysymys siitä, kun weber 3300 työohjeessa sanotaan näin "Pintaa ei suositella maalattavan eikä jätettävän ilman pinnoitetta!" oikein huutomerkin kanssa? Miksiköhän tasoitevalmistaja ei halua pintaa maalattavan, mikä siinä mahtaa olla riskinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   3300 on kuituvahvisteinen remonttitasoite. Kuidut tasoitteen joukossa ovat pieniä ja saattavat pinnasta noustessaan pystyyn tunkeutua ihon läpi.

   Tässä lattiassa olen kuitenkin hiertänyt pintaa lakkauksen jälkeen ja pintakäsittelyn ja siihen liittyvän työstön aikana kuidut ovat katkenneet moneen kertaan.

   Kannattaa kuitenkin käyttää pintamateriaalina jotakin toista, esim. 4400 tai 3100 tasoitetta, tällöin kuiduista ei varmasti ole myöhemmin mitään harmia.

   -Kati

   Poista
 15. Cmb-1
  Päätin seurata sun ohjetta ja katotaan miten mulla menee. Voi hyvinkin olla, että tarvitsen lisää neuvoja myöhemmin.
  Kiitos sun blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea matkaan! Muista, että pinta kannattaa käydä läpi huolellisesti. Kaikki mikä näkyy tasoitteen pinnassa tulee näkymään myös valmiissa lattiassa. Pintakäsittelystä lisää sitten, kun valu on valmis.

   -Kati

   Poista
 16. Todella hieno lattia! Menikö työjärjestys kutakuinkin näin: tasoite/(tasainen betonilaatta?), liimapinnan hionta, maali/ lakka + pasta, taika-maali "pesu", lakka+ kimalteet, lakka?

  VastaaPoista
 17. Hei,

  Tuollakin reseptillä toimii varmasti. Itse laitoin ensimmäisen kerroksen Kirkasta lakkaa, joka oli ohennettu ohjeen mukaan vedellä. Seuraavaan kerrokseen tuli mustaa sävytyspastaa ja kimalteita. Koska lakan kanssa tulee aina hieman epätasainen sävy, tein pesun Taika hopealla, siten, että sävytin myös sitä hieman mustaksi. Taika hopea näyttää valkoiselta mustalla lattialla. Musta sävy maalin joukossa tuo hopeaan väriin syvyyttä.

  -Kati

  VastaaPoista
 18. Hei!

  Tarviiko betonilaatta pohjamaalia vai käsittelikkö suoraan sävytetyllä akvacoatilla? Tarkoituksena on saada musta betonilattia kuten kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Ensimmäinen kerros oli vedellä ohennettu valmistajan ohjeen mukaan. Musta lattia on helppo tehdä. Itse tykkään tehdä pesuja päälle, sävyjen tasaamiseksi.

   -Kati

   Poista
 19. Hei!
  Kiitos! Niin ajattelin itsekin tehdä/kokeilla. :) Muistatko yhtään kuinka palio taikamaalia menee "pesuihin"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä :)
   Taikaa menee todella vhän. Tuolla 0,3L purkilla tekee varmasti ainakin 40-50m2. Riippuu hieman lattian pinnan karkeudesta. Todella ohut levitys sienen palasella riittää.

   Kati

   Poista
 20. Hei!

  Oletko käyttänyt tätä kimalletta mustassa betonilattiassa?:
  http://www.laattatukku.fi/litochrom-glitter-galaxy-helmi-iskimalle?manufacturer_id=107

  Tätä ei ilmeisesti Suomesta saa muuta kuin kullan värisenä. Oliko sinulla käytössä kullan värinen kimalle? Lisätäänkö kimalle viimeiseen lakkakerroksen sekaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Kimalteita saa monissa eri väreissä, mutta tavallisimmat taitavat olla kulta ja hopea. Itse olen käyttänyt vain hopeaa. Sopivasti annosteltuna, se tuo kiviaineksille tyypillistä ja kivaa välkettä.

   Olen käyttänyt alemman kuvan lattiassa Litokolin Starlike kimalletta, joka on epoksisaumoille tarkoitettu. Monilla valmistajilla on kimalteita. Itse valitsin hopean värin ja suuremman kidekoon, jotta kide näkyy lattiasta katsojan silmiin asti, kun valo heijastuu siihen sopivasti. Kimalle tulee vain viimeiseen lakkakerrokseen. Myös tavallisten askartelukauppojen hyvälaatuiset kimalteet käyvät vesiohenteisten tuotteiden kanssa käytettäväksi. Varmuuden vuoksi olen kuitenkin ostanut kiteet aina laattaliikkeestä. Myös automaalikaupat myyvät kimalteita ja helmiäisiä pussitavarana.

   -Kati

   Poista
 21. Heippa.
  voiskohan tuollasen "pesun" tehdämustalle epoksimaalille? eteisen lattiia olen tekemässä ja laittaisin mustan epoksilaka, mutta lakkaa ei ole saatavilla, vain maalia? olis kiva jos se ei olis niin tasainen musta. Oletkos kikkaillut tuota epoksimaalia millään?

  terkuin Sipi

  VastaaPoista
 22. Olen etsinyt ideoita betonilattiaan ja täältä saamieni vinkkien perusteella, suunnitelmat on seuraavat. Betonin hionta tavallisella hiomakoneella (ei siis timantti), laimennettu käsittely tuhkan harmaalla betolux akvalla, "maalipesu" hopea-kulta lasyyrilla ja lakka päälle. Tuleekohan onnistumaan näin. Jännittää jo valmiiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Marika,

   Koska betoni on jo itsessään kauniin harmaa, käyttäisin Betolux Akvan sijaan jotakin betonille hyvin soveltuvaa epoksi- tai uretaanilakkaa. Sen jälkeen maalipesu juuri mainitsemillasi tavoilla :)

   -Kati

   Poista
  2. Varmista, että lakka jota päädyt käyttämään, on hyvin uv-suojattu. Toisaalta voit myös tutustua impregnointi aineisiin. En tosin tiedä, miten hyvin sen kaveriksi soveltuu maalipesut :) Betoni itsessään ei varmasti kellastu, vaan pintakäsittelyaine.

   Poista
 23. Moi Kati ja kiitos mahtavasta blogista! Olen saanut täältä paljon vinkkejä ja ennen kaikkea rohkeutta kokeellisiin amatööriremppaushommiin :)

  Minulla on vanha lankkulattia joka on niin karussa kunnossa ettei sitä saa enää pelastettua. Meinasin lykätä siihen päälle Weber 3300 tai Kiillon fiberflexiä (oletko kokeillut btw?) josta tekisin tämän postauksen innoittamana nätin. Jos tasoitetta tulee hieman epätasaisen vanhan lankun päälle, pitäisikö sitä olla paria milliä paksumpi kerros? Joku päivä laitan uudet lankut päälle joten tämän järjestelyn ei tarvitse kestää vuosikymmeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Kiva kun olet löytänyt täältä hyviä juttuja :)

   Harkitsisin ehkä vielä kerran hiomakoneen viikonlopuksi vuokraamista. Jos hiot pinnan ja maalaat Betoluxilla mustaksi, niin lopputulos voi olla yllättävän upea! Musta väri peittää hyvin virheet ja hukuttaa raot.

   Halvaksi tämä betonilattia lankun päälle tehtynä ei mielestäni tule. Syy on kerrosvahvuudessa. Lisäksi tarvitset väliin verkkoa, koska muuten kakkuun tulee halkeamia melkoisella todennäköisyydellä viimeistään seuraavana talvena, kun puu lähtee kutistumaan. Oikein tehtynä liikutaan varmasti edullisen ponttilaudan neliöhinnoissa. Kysy vaadittavan kerroksen vahvuutta valmistajalta, sitten voit helposti laskea kustannukset.

   -Kati

   Poista
 24. Hei Kati,ideasi on mahtava ja meinaankin sen toteuttaa..mutta mutta,ei ainakaan tikkurilan mukaan tuota betolux akvaa saa sävytettyä mustaksi :/ ja mistään en ole löytänyt kauppaa joka myisi vaan sävypastoja.Myöskään mitään muuta mustaksi sävytettävää lattiamaalia en löytänyt.Tuo tumma näyttää niin hyvälle että <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Satu,

   Kiva jos innostuit :) En tiedä missäpäin asut, mutta esimerkiksi RTV ja ATV myyvät täällä Turun seudulla sävypastoja. Pastan nimi on Avatint. Muistaakseni tuossa makkarin lattiassa mulla on käytössä ihan maaliliikkeessä sävytetty musta Betolux Akva, mutta voi olla joku Sadolinin ja Teknoksen maali myös. Sillä ei ole oikeastaan merkitystä, asiantunteva myyjä osaa valita kyllä oikean maalin sinulle. Pastaa voi ostaa maaliliikkeestä esim. omaan pilttipurkkiin ja se maksaa yhden sävytyksen hinnan. Et varmasti oikeastaan tarvitse enempää pastaa Taikamaalin tummentamiseen. Nyt vaan rohkeasti lähimpään asiantuntevaan myymälään :)


   -Kati

   Poista
 25. No kävin tänään mm RTVllä ka k-raudassa...aivan mahdottomia tarjoilivat,lattiatasoite ois maksanut melkeen 500 e(kiilto),lakka 300 e jne :D bauhaussista löysin sävyjauhetta.akvacoatin lakkaa ei enää tehdä ja koitan nyt pohtia mitä sen sijaan käyttäisi.Pohjana siis weber primer,vetonit 4400..tarkoitus olisi sävyttää lakkaa mustalla,sitten taikapesu ja se kirkas lakka pintaan..parkettilakkaako tässä on käytettävä kun ei mitään löydy mistään :/ Olen itse vuonna miekka ja kivi opiskellut maalariksi mutta aika on mennyt musta ohi :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt menee aika pitkäksi kirjoittelu, eli laitappa viestiä mulle kattiwatti@gmail.com, niin katsotaan miten nuo saisi parhaiten ratkottua :D

   -Kati

   Poista
 26. No, on todella hieno! minua kiinnostaa tuntuiko talvella kylmältä tuo lattia? ei ainakaan osunut silmään tuohon vastausta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Meillä oli aikaisemmassa asunnossa lattialämmitys ja se tuntui ihanalta yhdessä betonin kanssa. Tässä talossa ei ollut, joten talvella mentiin tohvelit ja villasukat jalassa. Parketti tuntui kyllä myös vilakalta.

   Poista
 27. heips! vanha keskustelu mutta kommentoin silti. hieno lattia! haluisin kysäistä mikä sävy teillä mahtaa olla seinissä. olemme maalaamassa omassa kodissamme ja silmäni osui teidän kauniin väriseen beigeen seinään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Moikka, nyt en muista enää. Olisiko ollut Tikkurilan jostain värilastusta valittu. On ollut liian monta projektia tämän jälkeen :/

   Poista
 28. En tiiä, hoksaatko enää vastata näin vanhaan, mutta kokeillaan.

  Niin moni on mulle toittanut, ettei mikään maali pysy betonin päällä. Joten ajattelin, voisiko uuden betonipinnan päälle laittaa käyttämääsi maalia + maalipesu ja sitten päälle kirkkaan epoksin? Soveltuuko nämä maalit epoksin alle? Ensin meinasin, että värjään betonin tikkurilan uretaaniöljyllä kunnes luin ettei käy epoksin alle. Ja epoksi haluaisin siksi, että siitä lattiasta tulisi kiiltävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   Maali pysyy betonissa ihan hyvin. Onhan betonia maalattu maailman sivu! Ehkä syy miksi tällainen käsitys syntyy on se, että betonia maalataan usein todella kovan kulutuksen pinnoille, kuten parvekkeet, autotallit, konehallit jne. Ne sitten vaativat myös huoltomaalausta ajoittain.

   Kannattaa ensin laittaa epoksi ja sen päälle sitten tehdä maalipesut jne. Heikompi maali päälle, olisi mun neuvo :)

   -Kati

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.