maanantai 10. kesäkuuta 2013

Etsimme sitä oikeaa

Olen yli kymmenen vuotta seuraillut omakotitalojen kauppaa Turun seudulla. Uskalsin siis yllyttää tuota avomiestäkin nopeisiin ratkaisuihin jos hyvä kohde löytyisi. Kauaa emme ehtineet "sitä oikeaa" etsimään, kun lupaava talo tuli kohdalle. Haaveena oli tietysti edullinen remontoitavassa kunnossa oleva talo omalla, kohtuullisen isolla tontilla. Pohjanratkaisun suhteen oli muutamia toiveita, joten suuri osa sillä hetkellä myytävänä olevista taloista karsiutui pois.

Toiveissa oli:
- Tilaa molemmille yrityksille (olemme siis yrittäjiä)
- Ei kellarisaunaa
- Kaikki asumisen toiminnot yhdessä tasossa
- Monimuotoinen tontti josta nopea pääsy metsään ja lenkeille
- Mielellään kahden auton talli
- Hinta alle 250 000€
- Mahdollisuus avokeittiöön
- Alkuperäinen avotakka

Kun silloinen asuntomme Turun keskustan tuntumassa meni nopeasti kaupaksi, aloimme oitis asuntonäyttöjä kartoittamaan. Kävimme ensimmäisenä sunnuntaina kolmella näytöllä. Sitä ennen olin käväissyt muutamalla yksityisnäytöllä myös. Halusin nähdä sinä sunnuntaina erään talon, vaikka tiesin sen olevan meille liian kallis. Lisäksi sijainti ei ollut työmatkoja ajatellen lainkaan ihanteellinen. Kun kävelimme ylös portaita ja eteen avautui mahtavan korkea olohuone ja isot ikkunat, tiesin että tämä se on! Asukkaiden tyylihuonekalut ja huonekasvien valtava määrä ei hämännyt meitä. Näimme hienon mahdollisuuden remontoida itsellemme unelmakodin. Teimme tarjouksen sen mukaan mihin meillä oli varaa ja kuinka ollakaan myyjät tulivat vastaan juuri sopivasti ja muutaman mutkan jälkeen kaupat syntyivät.


Näkymä olohuoneesta (esittelykuva OPKK, Pertola)


Talo on rakennusliikkeen omistajan itselleen rakennuttama ja edustaa aikakautensa parasta rakennustekniikkaa. Eipä varmasti ole kehumista silloisissa eristevahvuuksissa tai salaojajärjestelmissä, mutta yleiseen tasoon nähden talovanhus on hyvässä kunnossa. Ennen ostopäätöstä tilasimme rinteen puoleisen valesokkelirakenteen alajuoksun kosteusmittauksen ja tutkimuksen. Näin jälkeenpäin katsottuna rakenne ei ehkä täytä valesokkelin tunnusmerkkejä. mutta halusimme varmistua asiasta kuitenkin. Jalkalistan taakse porattiin n.4cm halkaisijaltaan oleva reikä, kohtaan joka ikkunasta katsottuna oli matalin maanpintaan nähden. Heti reijän porauksen jälkeen haistelimme sokkelin sisältä tulevaa ilmaa. Tuoksu oli kuivan puun tuoksua, eikä mitään viitettä kosteusongelmiin ollut. Reikään kuitenkin työnnettiin vielä anturi joka antoi kuivia lukemia. Alakerrassa oli rakennepiirustusten mukaan kaksoisbetonilattia. Lattiasta otettiin kosteusmittauksia monesta kohdasta. Kaksoisbetonilattia ei ole mikään järjen riemuvoitto. Alakerta on kuitenkin vain tuotantotilaa ja eläminen tapahtuu yläkerrassa. Ensi kesänä olisi siis tarkoitus parantaa ympäristön muotoa, salaojia ja patolevyjä. Vaikka lattia vaikuttaa kuivalta, maasta saattaa nousta kosteutta rakenteisiin.


Näkymä alakerran eteisestä


Yksi tärkeimmistä asioista oli avonaisen keittiön mahdollisuus. Toiveissa oli siis keittiöremontti! Onneksi tässä kohteessa oli mahdollista toteuttaa juuri se unelmien keittiö. Harmillista, että budjetti oli niin pieni, että ihan sitä unelmien, unelmien keittiötä ei ehkä tähän taloon saatu, mutta ei me sitten lopulta tingitty oikeastaan mistään. Ehkä joihinkin altaisiin ja tasoihin olisin halunnut hieman lisää rahaa, mutta se käytettiin nyt tällä kertaa maalämpöjärjestelmään, josta tuonnempana sitten lisää...

Keittiö hankittiin tietty Ikeasta, koska siellä on mielestämme paras hinta-laatusuhde. Edelliseen kotiimme ostettiin keittiö myös Ikeasta ja olimme silloinkin tyytyväisiä. Ikeaan siis suuntasimme tälläkin kertaa. Kuvia myöhemmin tulossa.


Vanha keittiö myytiin Tori.fi palvelussa hintaan 200€Tuossa kulman sisällä on siis vanha keittiö. Vähän piti seinää edestä purkaa.Ja tässä kuva mallikeittiöstä jonka nappasin Ikeassa. Aaaah!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.