torstai 30. huhtikuuta 2020

Kylpyhuoneen pinnat 2 vuoden jälkeen

Heipparallaa! Johan on kaikenlaista sattunut tuon edellisen blogitekstin kirjoittamisen jälkeen! Ja miten kivoja kohteita olenkaan saanut matkan varrella tehdä. Se on suorastaan pelottavaa, miten nopeasti esimerkiksi yksi vuosi menee. Siis ihan järkyttävää. Mutta jos nyt katsoo taaksepäin, onhan näiden kahden vuoden aikana tullut tehtyä kaikenlaista. Eli vaikka tuntuu, että aika laukkaa, niin johan siitä on syntynyt näkyviä tuloksia myös. Suurin rutistus oli oman talon rakentaminen. Sen lisäksi on tullut remontoitua tämän edellisessä postauksessa olleen yksiön lisäksi kolme muutakin yksiötä, kaksi kaksiota ja kolme kolmiota, eli yhteensä 8 projektia ja omakotitalo kahden vuoden aikana! Ei huono suoritus. Aluksi tehtiin näitä miehen kanssa yhdessä, mutta viimeisen vuoden olen vetänyt projektit itsenäisesti oman alihankkijaverkoston avulla. Mahtava duuni, johon on sisältynyt riskejä ja onnistumisia. Valitettavasti syy, miksi nyt en ole hankkinut uutta projektia ja miksi istun tässä kirjoittamassa taas blogia, on tietysti alkuvuodesta kaikkien yllätykseksi, koko maailman haltuunsa ottanut koronavirus. Nyt kun on aikaa, käyn varmasti päivittämässä sisältöä tänne paljon useammin. Tosin, olen tykästynyt huomattavasti enemmän Instagramin käyttöön ja viimeisimmät kuulumiset ja remppavinkit bongaat tottakai @villamusta tililtä! Tervetuloa seurailemaan juuri vuoden täyttänyttä tiliä ja taloa :)

Mutta hyvänä aasinsiltana voin nyt käyttää tätä edellistä postausta, koska tämän postauksen tiimoilta minua lähestynyt toimittaja halusi tehdä jutun kyseisestä märkätilasta. Tarjoutui siis oiva tilaisuus päästä itsekin kurkkaamaan miten pinnat ovat kestäneet kaksi vuotta päivittäisessä käytössä ja kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa! Asukas oli ollut tyytyväinen pintoihin. Halusin kuitenkin tarjota asukkaalle ilmaisen huoltolakkauksen, koska se pidentää pintojen käyttöikää ja pitää paikat jatkossakin kunnossa. Minulle tärkeintä on tyytyväinen asiakas nyt ja tulevaisuudessa. Edelleen kylpyhuoneessa on hyvä fiilis ja ilme on rustiikin moderni. Jos tekisin saman uudestaan, en muuttaisi mitään.

Weber V+ tekee ihania pehmeitä pilvikuvioita, vaikka pinta on täysin sileä kädelle

Lattian epoksipinta oli kestänyt hyvin aikaa

Koteloinnin sileä pinta on todella helppo pitää puhtaana

Pinnassa on pientä kimalletta

Vaikka remontti toteutettiin pienellä budjetilla, on lopputulos laadukkaan oloinen

Siinä vähän kuulumisia tästä projektista ja muutenkin. Voin seuraavaksi laittaa kuvia koko huoneistosta. Siinä onnistui tehdä todella laaja remontti ja rahaa kului vain n.8000€. Tuossa summassa on siis kaikki materiaalit, putkityöt ja sähkötyöt. Jos omaa työtä ei lasketa, niin johan lopputulos oli edullinen. Asunnosta kaatui kuitenkin seinää, rakennettiin uusi väliseinä, keittiö, kylpyhuone ja tottakai kaikki huoneiston pinnat uusittiin. Mutta siitä lisää sit ensikerralla. Pitäkää ittenne terveinä ja nauttikaa keväästä!


-Kati-


9 kommenttia:

 1. Hei!

  Törmäsin blogiisi, kun etsin vaihtoehtoisia tuotteita mikrosementille. Järkytyin sen hinnasta, joten oli pakko etsiä tilalle jotakin samantapaista. Remontoin vanhaa taloa maaseudulla, jossa vaatimaton vessa / kylpyhuone, lastulevyn päällä suoraan lattiamatto, ei tietoakaan vesieristeistä eli kaikki täytyy tehdä kunnolla uudestaan.
  Vesieristeeseen saakka osaan itse tehdä, mutta en tiedä mitä tuotteita käyttäisin saadakseni betonimaisen pinnan sekä seiniin ja lattiaan. Sävy saa olla molemmissa ehkä sama. Kolusin blogisi läpi, ja ymmärsin että olet joksus tehnyt sementtipinnan suoraan vesieristeen päälle? Mitä tuotteita käytit tai mitä nyt suosittelet?

  Kiitos kovasti tästä ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Olen kyllä vuosien mittaan kokeillut kaikenlaista, mutta pakko sanoa, että olen pinnoittanut lähinnä koville pinnoille, eli laattojen päälle. Vesieriste on ominaisuuksiltaan joustavaa, joten siihen suosittelen laattoja, ainakin lattiaan. Seinissä tasoitepinnat, omien kokemusten mukaan, toimivat hyvin myös vedeneristeen päällä. Jos välttämättä toivoisi saavansa betonimaisen pinnan myös lattiaan, pitäisi pohjan olla luja, eli riittävän paksu betonivalu. Vedeneristeenä käyttäisin kovia eristeitä, eli en perinteistä 1-K ”kiisseliä”. Meillä on kph laatat lattiassa ja V+ seinissä. Toimii oikein hyvin. Laattojen puhtaanapito on hieman haastavaa, vaikka tein epoksisaumat.. Varmaan pinnoitan laatat hartsilla myöhemmin kun kyllästyn kalkkia kerääviin mustiin laattoihin :)

   -K-

   Poista
 2. Piti tulla kurkkailemaan blogeja, joissa on kylpyhuoneen/Wc:n remppahommia. Ja tietysti ekana tuli mieleen ihanat Åbloggaajat <3 Arvasin, että täältä löytyy jotain juttuja aiheesta.

  Tosi kaunis lopputulos tässä ja varsinkin tykkään kovasti tuosta seinäpinnasta. Meillä on ihan melkein alkuperäiset 70-luvun alun wc ja kylpyhuone. Putkirempan yhteydessä nyt laitetaan ne uusiksi omakustanteisesti. Nyt vain pitää tutustua "tähän maailmaan".

  Mukavaa syksyä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Katri!

   Kiva kuulla että tykkäät :)

   Vedeneristeen päälle voi valita sitten melkein mitä vaan, mutta suosittelen laattoja lattiapintoihin. Hartsi ja sementtipohjaiset tuotteet sopivat parhaiten vanhojen laattojen päälle, mutta eivät niin hyvin joustavan vedeneristeen päälle. Seinissä menee tottakai hyvin myös vedeneristeen päällä pinnoitteet, kun niihin ei tule pistemäisiä kuormia tai lattialämmöstä johtuvaa elämistä.

   Onnea remppaan!

   -K-

   Poista
 3. Hei, tosi mukava lukea näitä juttuja. Itsellä laatoitetun kylppärin pinnoitus edessä ja mietin tuon silikonin merkitystä pinnoituksen jälkeen... jos nurkat tasoitetaan umpeen? Entä onko tällä hetkellä mikä rautakauppa tuotteista suositus lattia pintaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Ei silikoneja ole ihan pakollista käyttää, mutta jotenkin tykkään, että ne siellä on. Nurkka voi vähän elää.

   -Kati

   Poista
 4. Kaunis on kylpyhuone! Minulla on haaveissa myös tehdä uudistuksia meidän omaan. Tai ammattilainen sen tulee tekemään, mutta itse suoritan sen suunnittelun pintojen osalta. Olisi ainakin kapea suihkuseinä haaveissa. Kyllä monenlaista uudistusta saisi tehdä, meillä kun on kylppäri jo todella vanhakin. Hienosti olet sisustanutkin. Kiva kun saa näitä ideoita.

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Kaunis kylppäri. Meillä tehdään kylpyhuoneessa mittavammat LVI-työt, ja samalla sitten uusitaan pinnatkin tottakai. Kovasti olen inspiraatiota etsinyt. Pidän paljon tämmöisistä tummemmista kylpyhuoneista.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanan näköinen tuo teidän kylppäri. Meillä alkaa sijoitusasunnossa myös remontti, putkityöt pitäisi tehdä, samalla uusitaan pintoja. Sen jälkeen se laitetaan vuokralle. Tulee itselle kyllä mieliteko remontoida meidän asuintalonkin pinnat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.