lauantai 27. tammikuuta 2018

Miltä meillä näyttää nyt?

Ajattelin pistää pienen päivityksen kuvien kera, miltä lopputulos näyttää nyt, kun rempasta ja muutosta alkaa olemaan parisen kuukautta aikaa. Ollaan asetuttu mukavasti nykyiseen kotiin ja samalla tietty käynnistellään meidän raksaa. Starttailen myös blogia tuolla Villa Mustan puolella, eli tervetuloa seurailemaan sinnekin projektin etenemistä. Sivut ovat juuri nyt päivityksen alla, mutta aukeavat taas pian. Tässä on tulevan vuoden aikana käynnistymässä muitakin hauskoja projekteja. Tämä nykyinen projekti on muutamaa listaa ja saumaa vaille valmis kokonaisuus. Mukavat puitteet tämä väliaikainen koti tarjoaa meille.


Valinnoilla olen pyrkinyt kunnioittamaan vanhan talon henkeä. Lattia on käsitelty Osmo Colorin valkoisella öljyvahalla. Tapetti on K-Raudan Eco mallistoa. Tuolit löysin käytettynä Tori.fi:stä. Samoin etualalla näkyvä rahi, taustalla vaikuttava korituoli ovat käytettynä ostettuja. Etualalla näkyvä Ikean matto on lahjotus sukulaiselta. Valaisimet olivat kokeiluluontoinen ostos, josta Villa Mustan puolella lisää..
Käsin kudottu villamatto löytyi Askosta ja se oli ihan pakko hankkia meille. Harmaa villamatto ja vaalea puupinta täydentävät toisiaan.

Legendaarinen Merivaaran tuoli on seurannut minua elämänvaiheesta toiseen ja sillä alkaakin olemaan jo ikää ja tunnearvoa. Myös rahallinen arvo on varmaan noussut. Joskus näitä sai kirpparilta kympillä.

Korituoli on toinen vanha kaunotar, jonka halusin asettaa juuri tähän tilaan. Löytö Torista, jonka pehmusteena toimii Jyskistä hankittu harmaa lampaantalja. Yritän hillitä itseäni näiden tuolien suhteen, mutta en aina voi itselleni mitään. Rakastan yli kaiken vanhoja vintage -tuoleja. Joudun kohta ripustamaan niitä seinille kun lattialta tila loppuu kesken :D

Ihastuin tämän pöydän pintaan, niin että se piti lopulta hankkia meille kotiin. Pöytä on Jyskin ulkokaluste, mutta meillä se toimittaa tavallisen ruokapöydän virkaa sisätiloissa.

 Kynttilät, kuivattu banaaninlehti ja ystävän tuoma rosmariini, koristavat kivasti rustiikkia pöytää.


Päivisin valoa tulee sisään talon alkuperäisistä ikkunoista. Vanhoissa taloissa on jotenkin persoonallista henkeä, joka uusista rakennuksista usein puuttuu. Ehkä eletyn elämän monet tarinat asettuvat kauniisti kodin pintoihin ja yksityiskohtiin. En tiedä, mutta täällä viihtyy.

Vanhoihin taloihin on usein hankalaa lisätä jälkikäteen himmentimiä. Ostin Ikeasta muutaman lampun ja niiden kanssa synkronoitavan ohjaimen. Nyt saan ohjattua olohuoneen ja ruokailuhuoneen valaistusta helposti. Saatavilla myös reititin ja sovellus, jolloin valoja voi ohjata myös kännykällä. Erityisesti pidän siitä, että valon sävyä voi muuttaa kylmän ja lämpimän välillä.


Ikean älyvalaistus -ohjaimella saa helposti valkoista ja kirkasta valoa tarvittaessa. Illan tullen puolestaan on mukavaa, kun valaistuksen voi himmentää ja kääntää astetta lämpimämmäksi. Ainakin Philipsillä on vastaava tuote markkinoilla, joka toimii ilman kodinohjausjärjestelmää. Olen erittäin vaikuttunut siitä, että muutamalla kympillä sain lisättyä asumismukavuutta ja viihtyisyyttä näin paljon. Yksi parhaista hankinnoista pitkään aikaan.

Siinä meidän kuulumiset, ruokailuhuoneen osalta. Laittelen kuvia myös muista tiloista, kunhan saadaan pari projektia pois nurkista. Työni puolesta teen nyt (työtilan puuttuessa) keittiön tasolla mallipaloja arkkitehdille erikoismaalauksiin liittyen. Samalla eteisaulaan on parin viikon aikana saapunut laatikkokaupalla valaisimia ja sähkötarvikkeita tulevaan rakennusprojektiin liittyen. Kunhan laatikot siirtyvät välivarastoon, alkaa tämäkin huusholli näyttää taas kodilta ja voin kaivaa vaikka kameran esiin. Huomenna mennään käymään tontilla. Toivottavasti siellä on päästy hyvään vauhtiin, kun lumet ovat taas sulaneet. Leuto talvi on todellakin rakentajan ystävä. Jotain hyvää näistä sateista ;)4 kommenttia:

 1. Kaunista!
  Tuo Merivaarakin on vaan niin ihana. Ymmärrän hyvin tuolirakkautesi - sama tauti aiheuttaa ahtautta meilläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että täällä saatan kohdata muitakin tuoliholisteja :D

   Poista
 2. Ihana tuo villamatto! Sellainen haaveissa meillekin. Mietin vain miten mahtaa kestää lapsiperheessä, jossa on koira? Vaikuttaako matto kestävältä / jämäkältä? Villamatot on vain niin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jannika,

   Meillä oli itseasiassa samanlainen olohuoneessa, mutta se ei kestänyt kulutusta kovin hyvin. Imurointi ja kävely vanutti pintaa. Jos hankit palmikoidun villamaton, niin kannattaa sijoittaa se vähemmän liikennöidylle paikalle, kuten aikuisten makkariin, vierashuoneeseen tms.

   -K-

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.