tiistai 31. maaliskuuta 2015

Laatat piiloon tasoitteella osa 2

Sitten lähdettiin lattian kimppuun. Tähänkin löytyi vanha Weber 4400 säkin pohja, joka näin pääsi hyötykäyttöön. Tasoitus onnistui hyvin tälle pienelle lattialle, vaikka kauan suunnittelemani tasoitteen sävytys menikin hieman pieleen. Sävytyksessä käytin valkoista Avatint -pastaa. Jostain syystä se sai veden erottumaan, eikä tasoite oikein tuntunut kovettuvan ja kaapimiseksi homma sitten lopulta menikin. Joskus pitää vielä kokeilla sävyttämistä pigmenttijauheen kanssa. Lopputulos kuitenkin onnistui kivasti ja ollaan lattiaan tyytyväisiä. Vastoinkäymiset eivät haittaa, koska testailua tämä onkin! Lisäksi löysin uuden suosikin pintakäsittelyyn, joka on Tikkurilan Supi Arctic. Lakka on vesiohenteinen ja se on tarkoitettu paneeleiden lakkaamiseen saunassa. Arcticin hennon helmiäinen pinta heijastaa valoa hienosti tehden tummasta tasoitteesta elävän ja myös vaaleamman. Parasta Supi Arcticissa on sen vettä hylkivä ominaisuus. Kaikki vesiroiskeet voi pyyhkiä, eivätkä ne imeydy tasoitepintaan.


Ensimmäinen tasoitepinta menossa. Alla näkyy vanhat keraamiset laatat.

Väliin sivelin dispersion, kun lattia oli kuivunut vuorokauden.

Sitten epäonninen sävytetty tasoitekerros, jonka siis jouduin kaapimaan kokonaan pois.

Lopulta toinen eli tavallaan kolmas kerros Weberin 4400 tasoitetta. Tällä kertaa ihan onnistuneesti :)

Tässä uusi ihastukseni, Supi Arctic. Tuotetta ei varmasti ole tarkoitettu lattian lakkaukseen, mutta se toimii siinäkin todella hyvin. Lattialla on kävelty välillä jopa kengät jalassa ja lakkapinta on kestänyt pinnassa ilman mitään moitteita. Saunaan tarkoitetut tuotteet ovat teknisesti erittäin vaikeisiin olosuhteisiin kehitettyjä ja siten myös hyvin kestäviä.


Lattiassa on nyt pari kerrosta Supi Arcticia ja lopputulos alkaa jo hahmottua. Ollaan oltu remonttiin tyytyväisiä ja seuraavaksi onkin tarkoitus ottaa vähän kuvia viimeistellystä ja valmiista lopputuloksesta inspiraatioksi kaikille.


Pääsiäinen lähestyy ja ajattelinkin ottaa seuraavaksi käsittelyyn lukijan lähettämät kuvat huikean hienosta kylppärimuutoksesta. Hintalapuksi kylpyhuoneen remontille tuli 400€ ja sanoisin, että siinä on tekijä saanut kyllä hyvää vastinetta rahalle. Mukavaa Pääsiäisen odotusta kaikille!
3 kommenttia:

 1. Moro! Olen tekemässä lattiaa weberin 4400 vanhan laatan päälle. Tarvitseeko alle dispersion ja mikäköhän olisi kestävin vesiohenteinen lakka? Lakkaa olisi vielä tarkoitus sävyttää vesiohenteisilla automaaleilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Kestävimmästä päästä ovat varmasti vesiohenteiset epoksit. Tavallisessa käytössä esimerkiksi tuo Supi Arctic on ollut oikein mainio. Parkettilakat on myös hyviä, mutta päästävät kosteuden läpi, eivätkä siten muodosta vedenpitävää kalvoa, mikä omasta mielestäni olisi wc:ssä tärkeä ominaisuus.

   Jos on tarkoitus käyttää automaalaukseen tarkoitettuja maaleja, kannattaa lakkakin valita samasta tuoteperheestä.

   -Kati

   Poista
  2. Ja vielä jotain jäi puuttumaan.. Eli tosiaan kyselit siitä dispersiosta. Itse en ole lattioissa käyttänyt dispersiota imemättömällä pinnalla. Voit kysyä myös myyjältä. Weberin sivuilta saa myös hyviä työohjeita. Onnea projektiin :)

   -Kati

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.