keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Lukijan oma betonilattia!

Tämä kokeellinen remppa-blogi on ylittänyt jo 6kk rajapyykin! Innoissani olen odottanutkin ensimmäisiä kuvia valmiista toteutuksista saapuviksi. Moni on kertonut aiheista inspiroituneensa ja 10.000 lukukertaa ylittyi jo jokin aika sitten. Vihdoin tänään postilaatikkooni kolahti ensimmäiset valokuvat lukijan itselleen toteuttamasta betonilattiasta :) Kuvia on kaksi, mutta uskoisin, että niistä saa hienosti kästityksen, mitä on saatu aikaan. Kodissa on myös koiria, joten betonilattia oli järkevä valinta touhukkaalle perheelle. Pohjana oli timanttihiottu ja paikoin oikaistu betonivalu. Kaikki työt tehtiin pariskunnan omin voimin ja tasoite on Weberin 3100. Lisätiedot ja linkki valmistajan sivuille täällä.

Lattia on ollut mieleinen ja sitä kuvaa ihanasti tekijän kommentti: "Toi on tän talon lattioista ehkä ainoa tiedätkös mitä en ole valmistumisen jälkeen jäänyt miettiin pitäiskö sen sittenkin olla toinen tms. Se vaan ON, se on kuin olis ollut aina."

Lattia on pienillä "kraatereilla", koska pohjasta oli unohtunut dispersio. Tapauksesta selvittiin kuitenkin pelkällä säikähdyksellä, eikä unohdus liiemmin ole vaikuttanut pinnan lujuuteen. Tämä on muutenkin kuiva tila, joten pinnan muodostelmilla ei tässä pinnassa ole suurta käytännön merkitystä. On kuitenkin hyvä muistutus, että kaikkiin alustoihin pitää laittaa dispersio. Erityisen tärkeää märkätiloissa ja imevillä pinnoilla. Täällä heristän sormea ja jankutan kuin vanha kansakoulun opettaja :D

Kraaterit ja vaihtelut tekevät tästä pinnasta kuitenkin niin uniikin ja kauniin. Erittäin sopiva lattia vanhaan maalaistaloon, vai mitä mieltä olette? Ainoastaan 100v vanhalla lattialankulla voitaisiin luoda tilaan yhtä aito ajan henki.

Kirsin resepti lattiaan:Heh, tossa on viisi kerrosta lakkaa.
1) laimennuttu parketti-ässä, puoli kiiltävä, telalla
2) parketti-ässää ja vissiin aqua clow petsilakkaa vähän, tumma pähkinä...
3) sama seos ja levitetty siis pyörivin liikkein eka sienellä, toka rätillä.
4) parketti-ässä ja paneeli-ässä, helmiäinen
5) sama kuin edellä, nämä kaksi ulkomaali pensselillä.
Uusi seos on sekoitettu aina edellisestä kerroksesta jääneeseen "jatkoksi"

Parkettilakat ovat siis helppokäyttöisiä, koska niiden nopea kuivuminen mahdollistaa jopa kolmen kerroksen levittämisen saman vuorokauden aikana. Kerroksia ei välttämättä tarvita viittä, mutta usein siinä niin käy kun kokeilee uutta ja etsii lopullista ja haluttua lopputulosta. Lisäksi vesiohenteiset parkettilakat ovat lähes hajuttomia ja se mahdollistaa viereisissä tiloissa asumisen koko lattiaprojektin ajan. Eipä sitten muuta kuin iso kiitos ja syvä kumarrus kuvista ja tiedoista Kirsille!

Laittakaa siis rohkeasti kuvia omista projekteistanne tulemaan :)
Osoite on tuttu, kattiwatti@gmail.com
6 kommenttia:

 1. Komia on. Betonilattia on kyllä sellainen mitä en omasta kodista pois antais :) Onnittelut blogin synttäreistä ja lukukerroista. Josko muiden laastipinnat kiinnostavat niin käys meillä kylässä Villa Bohemiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo :) Itse en myöskään keksisi parempaa lattiaa kotiin, jossa on koiria/lapsia!

   Kiitos onnitteluista, eihän ne saavutukset niin häävejä ole suuremmassa mittakaavassa, mutta kiva huomata että joku käy. Itselleni muistikirjaksi perustettu tämä blogi. Olen maailman huonoin dokumentoija ja unohdan jopa omat reseptit. Täällä pysyvät tallessa hamaan tappiin.

   Liityn oitis Villa Bohemian tiimiin ;)

   Poista
 2. Palataanpas tähän kirjoitukseen. Onko siis parketti ässä ja paneeli ässä helmiäinen sekoitettu yhteen?
  Jos siis käyttäisin tätä yhdistelmää. Parketti ässää ja paneeli ässä helmiäinen (kelo).
  Onkohan tästä projektista selvennystä tai lisää kuvia toisaalla?
  Viimeyönä näin jo painajaista tästä meidän lattiasta.

  VastaaPoista
 3. Niin ja ensimmäiseksi primeria?
  Huhhuh... Kyllä tämä vielä iloksi muuttuu. Kovasti vaan jännittää, että onnistuis ekalla. Kun muuttaa jo kohta piakkoin tarttis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on lukijan tekemä lattia. Omassa lattiassani olen sekoittanut parkettiässää ja taika Helmiäistä, en muuta. Meillä on myös lattia jossa on pelkkä Supi Arctic. Siihen olen ollut myös tyytyväinen. Ensimmäinen kerros on aina ihan kirkasta lakkaa.

   Laatan päälle tulee dispersio tarvittaessa valmistajan ohjeen mukaan.

   Kannattaa ehkä kysyä valmistajan ohjeet myös lakkaamiseen. Tikkurilasta ei varmaan kukaan suosittele parkettilakkaa betonilattialle ;) Meillä tosin toiminut.

   -K-

   Poista
 4. Kyllä mie suosituksen sain parketti ässään.
  1. Parketti ässää (laimennettu?)
  2. Parketti ässä + paneeli ässä arctic
  3. Toista kohta 2
  Tällä voisin lähteä kokeilemaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.