keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Rai rai rrrraitaa!!

Kun aloitimme tämän projektin vuodenvaihteessa, olimme aivan varmoja, että kaikista pinnoista ja huonekaluista tulisi valkoisia. Harrastettiin vain "White Interior" ja "White home" yms. kuvahakuja. Harmillisesti huomasimme kuitenkin, että kokovalkoinen interiööri ei ole ihan mahdollinen ratkaisu pienen budjetin koiraperheelle.. Esimerkiksi sohvat ja matot päätettiin sitten ottaa harmaina, ihan jo käytännön syistä. Valkoinen lattia tuottaa jo ihan tarpeeksi töitä. Lisäksi kun jo melko alusta saakka oli selvää että emme osta MITÄÄN huonekaluja kaupasta, vaan kaiken pitää olla kierrätettyä. Vain omat tai toisten vanhat tavarat kelpaisivat! Ja täytyy sanoa, että tästä second hand-haukkailusta on tullut todella hauska harrastus ja tori.fi on ollut kovassa käytössä. Paras ostos on kyllä ollut Furninovan sohvaryhmä hintaan 400€. Nyt odotellaan että päästäisiin viikonloppuna hakemaan Dsw tuolit hintaan 30€/kpl. Tietty kyseessä on kopiot, mutta ei kirpaise omaatuntoa, eikä lompakkoa koska kyseessä on kuitenkin käytetty tavara. Näin jää enemmän rahaa remonttiin ja itsellekin tulee hyvä mieli kun voi laittaa omat myyntiin ja ostaa tilalle uutta oman mielen mukaan ilman, että lisää rahaa tarvitsisi missään vaiheessa näihin hankintoihin. Itseasiassa päinvastoin! Myin vanhan, pieneksi jääneen ruokapöytämme hintaan 50€ ja ostin tilalle pidemmän pöydän hintaan 3€. Noh, pinta on aika karussa kunnossa ja joudumme teettämään päälle valkoisen lasilevyn, mutta näin saan unelmieni pöydän alle satasella.

Mutta takaisin aiheeseen.. Eli valkoinen tila ja sen muuttuminen harmaan suuntaan. Kun kokovalkoisuus ei syistä ja toisista ollutkaan ihan mahdollista saavuttaa, alkoi semivalkoinen tila näyttämään hieman aneemiselta. Anemiaa vastaan aloin suunnittelemaan joitakin maalauksia. Aulan väliseinään ja portaikon yläosaan tehtiin vaakaraidat harmaalla maalilla. Raidat on melko helppo juttu, eikä vaadi paljon aikaa, osaamista tai rahaa. Tarvitset maalarinteippiä, harmaata maalia, tyhjän purkin johon tulee samaa harmaata maalia ja valkoista oman maun mukaan. Kolmas raita tulee tietysti seinän väristä, joka meillä oli siis valkoinen. Vähän vaativampi homma oli ruokailutilan seinän suurikokoinen esittävä maalaus. Löysin kuvahaulla mieleisen kuvion, jonka sitten heijastin seinään. Seinä on tietysti kuvaa isompi ja sitä joutuu jatkamaan ihan vapaalla kädellä, mutta viivat ovat helppoja tehdä. Tässäkin erittäin tärkeää on valita laadukkaat siveltimet.


Tässä aulan raitaseinää. Raidat on toteutettu 10, 15 ja 25cm mitoituksella

Portaikon vaakaraidat. Edessä näkyy Marski -hotellin vanhat nojatuolit jotka ostin Torista hintaan 70€. Mielestäni vain  70-luvun talo oli niille oikea koti, joten oli pakko hankkia ne meille :)
Teipit kannattaa irroittaa heti. Varo kuitenkin, etteivät maaliset teipit kosketa valmista seinää. Raidat kannattaa sivellä kahteen kertaan joka käy helposti koska lateksit kuivuvat nopeasti. Aloita ylhältä ja etene alaspäin. Kun olet päässyt viimeiseen raitaan, voit aloittaa taas uudestaan ylimmäisestä raidasta. Poista teipit heti tämän jälkeen. Pidä 1-2 tunnin tauko ja teippaa vaaleammat raidat nyt tummien kylkeen.

Portaikon seinä uusissa raidoissaan. Kuten huomaa, meillä on hieman erikoinen kuparin värinen katto tässä osassa taloa. Aluksi ajattelin senkin maalata, mutta onhan tuo nyt niin tärkeä osa tämän talon decoa että en raaskinut. Ja kenellä nyt ois kuparieloksoitua alumiinipaneelia katossaan? No ei kellään :D

Puhelinlangat laulaa.. Kohta varmasti historiaan jäävä näkymä.. Tässä maalaus kuitenkin vielä kesken, mutta mielikuvan jo varmasti saa. Seinä saattaisi olla melko tylsä ilman kyseistä kuvaa. Tässä voi ihastella myös uutta kolmen euron pöytäämme joka odottaa ensiviikolla saapuvia tuolejaan.

 Ensikerralla uskoisin että saan kokoon jo kuvia uudesta wessastamme. Täytyy sanoa, että siitä taisi tulla parhaiten onnistunut huoneemme. Varsinkin betonilattiasta tuli WOW! Ja ah, aina yhtä hankalaa saada onnistumaan kuvissa, koska pinnassa on vähän helmiäistäkin. Mutta jos hieno lattia kiinnostaa, niin stay tuned!

2 kommenttia:

  1. Tää seinä oli kyllä livenä vielä hienompi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Kiitos kehuista ja tervetuloa ensimmäinen lukija! Pitäiskö järjestää kilpailu... ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.