torstai 3. elokuuta 2017

Terveisiä rakennusvalvonnasta! Mitä mieltä olet meidän uudesta pohjakuvasta?

Terveisiä rakennusvalvonnasta! Tänään on yksi virstanpylväs saavutettu, kun saimme vihreää valoa projektille, vaikka suunnitelmat poikkeavat aika paljon kaavamääräyksistä. Nyt vaan toivotaan, että saadaan oikeat ihmiset mukaan rakentamaan meidän kanssa taloa ja että tehdään matkan varrella viisaita valintoja.

Yhden myönnytyksen olen joutunut jo tekemään, vaikka projekti ei ole oikeastaan alkanutkaan. Valitettavasti jouduin luopumaan unelmien pohjapiirustuksesta, jota olin hionut täydelliseksi kaksi vuotta! Hetken oli sellainen fiilis, että ei sitten rakenneta mitään... Mutta se tunne meni parissa viikossa ohi ja kynäilin uuden, yli 20m2 pienemmän pohjan. Aluksi homma ei tuntunut lähtevän käyntiin kovin iloisesti, mutta ei siinä sitten montaa viikkoa kulunut, kun koin jo pientä onnistumisen tunnetta ja nyt osaan jo kuvitella asuvani tuolla. Tosin tässä mietin yhä että mitkä mahtavat olla todelliset vaikutukset lopulta rakentamisen hintalappuun? Kuitenkin liittymät, tontti, maatyöt ja valvontamaksut ovat lähes samoja. Tontin hinta kun lasketaan mukaan, niin ainakin 100th on kiinteitä kuluja, jotka eivät muutu vaikka taloa pienentäisi kuinka paljon. Tämän dilemman kanssa nyt painin. No yksi asia kuitenkin on varma, asumisen kustannukset ovat pienemmässä talossa pienemmät. Eli pienemmällä pohjalla nyt edetään.


Tässä 123m2 pohja. Makuuhuoneet ollaan tarkoituksella jätetty sivurooliin. Mehän vaan nukutaan siellä ja kaikki valveillaoloaika oleskellaan kuitenkin muissa tiloissa. Tämä on tällainen kahden aikuisen unelmapohja, isolla vaatehuoneella varustettuna. Mitäs näkemyksiä tai ideoita tulee mieleen? Jätä kommentti :)Ja koko alakerta eli 123m2 on autotallia ja harrastetilaa. Tämä on meille unelmatila, koska meillä on aina kaikenlaista projektia menossa. Auton pesu onnistuu talvellakin ja tilaa lämmittää ilmalämpöpumppu, jota sitten säädellään tarpeen mukaan. Kulku talliin tapahtuu vain ulkokautta.


Tällaisia mietteitä tällä kertaa. Sitten pitäsi vielä päättää mistä materiaalista ryhdytään rakentamaan. En malta odottaa, että saadaan jotain konkreettista aikaan. Seuraavaksi tähtäin on sitten rakennusluvassa. Ensin pitää tietty hioa tuo pohja 100% varmaksi.2 kommenttia:

 1. mielenkiintoinen pohja. Muutamia kysymyksiä.. en ole varma olenko tulkinnut piirustusta oikein: käynti kph wc:n kautta? liukuovi? onko teillä tarvetta vierashuoneelle tai mh2? näyttää hieman hassulta, että mh2 mennään vh kautta. Oletan että mh1 on päämakuuhuone eli teidän huone eli tuntuu hieman hassulta, että sinnekin mennään khh kautta. Onko niin, että te ette tarvitse khh uloskäyntiä? Entä onko eteisen vh tarpeen, jos toinen vh/mh3 on noin suuri? Minun arjessa olisi hankalaa, jos keittiö olisi noin ns. kulman takana, kun ajattelen millainen matka kauppakassien kanssa olisi keittiöön. Sinänsä pidän pohjasta sen innovatiivisuuden vuoksi, mutta talon mahdollisen jälleenmyynnin kannalta tuo käynti khh - vh/ mh ja kh - vh - mh2 on varmasti haastava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Kiitos kommentista! Juuri noita juttuja mietin myös. Nyt on uusi versio pulkassa, käpää vilkaisemassa :)

   Keittiö on uudessakin pohjassa samassa paikassa, koska haluan katsoa töllöä kun kokkaan XD
   Kauppakasseja kannan pari metriä pidemmälle, jotta saan ihailla näköaloja ja seurata lempparisajaa keittiöstä käsin. Viihdyn keittiössä melko paljon, joten siksi toivoin, että se on kodissa parhaalla paikalla. Eteisen VH on ulkovaatteille ja kengille, joten sitäkin tarvitaan.

   -K-

   Poista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.