tiistai 22. joulukuuta 2015

Talon pienoismalli leivottiin piparkakkutaikinasta

Hih hih, sain ajatuksen pienoismallista, jonka voisin toteuttaa piparkakkutaikinasta :)

Ihan älyttömän mittatarkkaa ja yksityiskohtia hipovaa pienoismallia taikinasta ei voi ehkä rakentaa. Lopputuloksesta sai kuitenkin aikaan jotain ihanan sympaattista ja tekeminenkin oli tosi kivaa! Oman pienoismallin rakentaminen alkaa tietysti kaavojen tekemisellä. Katsottiin mitat tulevan talomme piirustuksista ja muunnettiin ne puhelimen laskimella siten, että metrit oli paperilla senttejä, jonka jälkeen mittaan lisättiin +40%. Tällä laskukaavalla tuli melko hyvän kokoinen talo ja kaikki osat mahtuivat hyvin A4 paperille ja pellille.

Valitettavasti olen surkea koristelija! Nyt kyllä tiedän mitä tekisin toisin, mutta taitaa olla liian myöhäistä. En voi ainakaan suositella kaupan valmista sokerikuorrutetta, tai sitten oli käyttäjässä vaan vikaa.. Noh, kuvittelin, että tomusokeri korjaa kaiken, no ei korjannut :D

Olisi pitänyt siis jättää koristelut suosiolla toiseen päivään ja suunnitellakin vähän tätä tärkeää vaihetta. Melko pitkä prosessi tuo talon rakentaminen, eli kisakunto saattoi h-hetkellä vähän jo hyytyä. Noh, mitäs pienistä. Parempiin suihin menee kuitenkin!



Ensin otin pohjakuvan esiin ja ryhdyin piirtämään


Mitoitetut kaavat valmiina. Kaavoihin kannattaa merkitä jo valmiiksi, montako taikinapalaa kustakin pitää leikata, niin ei tarvitse miettiä matemaattisia juttuja sitten leipoessa.

Tontti menossa uuniin


Taikina kannattaa kaulia melko ohueksi. Uunissa taikinalevyt nousevat vähän.

Elementtitoimituksen ensimmäinen erä ja tontti ovat valmiina


Tässä aamupäivän luomisvimman tulos! Koristelu ei ole silmiä hivelevä, mutta ensikerralla varustaudun paremmin eväin siihen hommaan. Sanotaanko että harjoittelukappale tästä syntyi, mutta kivaa oli sitä tehdessä. Suosittelen :D




Katin Kokeelliset Remontit hiljenee tämän myötä Joulun viettoon. Toivotan kaikille rakkaille blogini lukijoille ja kävijöille oikein herkullista ja rauhaisaa Joulua. Muistakaa rentoutua ja nauttia rakkaiden seurasta.

XOXO

-Kati






3 kommenttia:

  1. Vau! Sitä ollaan oikein pieteetillä taloa rakennettu :) Ja hieno on! Ihanaa Joulua!

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.