sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Julkkarit tulivat uunista ulos!

Nonniin vihdoin saatiin kuvia talon julkisivusta ja heti haluan jakaa ne teidän kanssa :)

Vielä ennen sitä haluaisin kuitenkin kiittää teitä ihanat lukijat! Olen niin kiitollinen saamistani kullan arvoisista vinkeistä ja neuvoista tulevan pohjan suhteen ja ehdottomasti osa ehdotuksista pääsee osaksi lopullista suunnitelmaa. Kaikkia ideoita ei voi tietenkään soveltaa, koska joistain senteistä en millään ole valmis luopumaan. Kommentit ja suunnittelijan laskemat neliöt ovat kuitenkin aiheuttaneet sen, että taidetaan nyt sitten pidentää taloa 1,5 metrillä. Moni asia talossa järjestyy paremmin kun saadaan vähän lisää senttejä eri paikkoihin. Eniten kuitenkin leveyttä tarvitaan tuossa khh/vh osastolla. Tiimityön paras puoli on taas todistettu, kaikkea ei vaan tule itse ajatelleeksi.

Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, haluttiin koko taloa kiertävä terassi. Pinterestistä napatussa kuvassa oli sisäänvedetyt sivut ja se oli mielestäni moderni sekä käytännöllinen. Olin kuitenkin haaveillut, että makuuhuoneestakin pääsisi suoraan terassille avautuvasta suuresta lasiovesta, joka olisi samalla sekä ikkuna, että uloskäynti. Räystäätön pääty ei siten olisi palvellut niin hyvin tätä ajatusta. Tontti ei ole kovin aurinkoinen, joten aurinkoa pitää pystyä seuraamaan sinne, missä sitä kulloinkin on. Tämä versio on vasta ensimmäinen, joten väritys, ja muutamat muut asiat ovat vielä ihan muokattavissa. Alunperin ajateltiin myös, että ikkunoiden edessä voisi liukua sellaiset liikuteltavat sermit. Nyt olisi tarkoitus ottaa sermit tuon seinäkkeen taakse (jota pitää leventää) ja ne voi siitä sitten vetää eteen, jos on liian valoisaa leffan katsomiseen, tai sataa vaakasuoraan lunta. Meillä on pääsisäänkäynti tuonne peltojen suuntaan, joten varmasti jonakin aamuna voi ilmestyä kinos oven taakse, vaikka täällä eteläisessä Suomessa asutaankin.

Olin hihkaista ääneen, kun tämä kuva sähköpostiin kolahti. Vaikka olen visioinut talon itse, ei se ole kuitenkaan ollut mielessä näin kirkkaana. Hiomista vielä vähän on, mutta kyllä ollaan jo nyt todella lähellä sitä, mitä me halutaan. Eniten pidän koko taloa kiertävästä terassista ja terveen talon suurista, suojaavista räystäistä.

Vaikka taloa kiertää kapea terassi, niin talon eteen terassia on tarkoitus jatkaa vielä useita metrejä. Talon taakse on tarkoitus tehdä myös pieni jatke, josta pääsee kesäkeittiöön ja mahdollisesti pieneen altaaseen pulahtamaan. Myös ruokailu voi lämpiminä kesäiltoina tapahtua takaterassilla.

Talon lisäksi pihapiiriin on tulossa autotalli/työtila. Tallia ei olla ehditty pohtimaan niin paljon kuin taloa. Ainakin tuon nosto-oven viereen on tulossa iso ikkuna. Vähän talli tuntuu eroavan talosta arkkitehtonisesti, mutta jotenkin sellainen kuuluu maalaiseen pihapiiriin. En tiedä.. Ehkä tähän tulee vielä joku heureka :) Muotokieli on kuitenkin sama.


Tässä tallin pohja yksinkertaisuudessaan. Tekniseen tilaan tulee talon ja tallin maalämpöpumppu ja pääkeskus. Lisäksi tallissa on sosiaalitilat, eli suihku ja wc.


Siinä tämä setti lyhykäisyydessään oli. Parin viikon päästä ollaan menossa tekemään vielä finaalimuutoksia, jonka jälkeen lupakuvat lähtevät eteenpäin! Miettikää, se mikä alkoi haaveilusta Pinterestissä, johti huonon skissin piirtämiseen, siitä sitten on päästy jo tähän! Niin ne asiat edistyvät. En kyllä millään haluaisi vielä luopua haaveilun ja suunnittelun ihanasta vaiheesta, tämä on niin ihmisen parasta aikaa :)

Kaikki kuvat, Samuli Kujanpää/TaloklinikkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.