lauantai 15. elokuuta 2015

Erikoisia seiniä puusta ja muusta -Ideoita matkan varrelta

On tullut kuvattua erilaisia seinäpintoja vähän siellä ja täällä. Mielestäni hauskoja ideoita, joita voisi jalostaa vaikka mihin! Monessa pinnassa on hyvin huomioituna valaistus. Valosuunnittelua kannattaa pohtia juuri pintojen korostamisen kannalta. Hyvää ideaa kannattaakin korostaa. Tavallisia kipsilevyseiniä kannattaa valaista harkitusti. Yllätys voi olla ikävä, kun kitatut saumat astuvat armottomassa sivuvalossa esiin. Mielikuvitus on jännä juttu. Ihan tarpeettoman näköisistä hukkapaloistakin voi saada aikaan vaikka mitä. Itsellä on ollut mielessä metallilevyistä tehty "installaatio" mutta saapa nähdä miten moinen visio pääsee koskaan toteutumaan :D




Raisiossa, Myllyn kauppakeskuksessa sijaitsevassa kahvilassa on toteutettu "tiiliseinä" puurimoja tai jotain palikoita käyttäen. En koputellut materiaalia, joten se jäi vähän mysteeriksi. Pohja on ilmeisesti kiinnityslaastia ja siihen on sitten ladottu riman pätkiä säännöllisesti rakotulkkia käyttäen. Lopputulos on kodikas, modernilla twistillä.




Japanissa, Nagasakissa sijaitsevan ostoskeskuksen näyteikkuna oli somistettu näin yksinkertaisella idealla. Karkeasti sahattu lauta (joka saattaa olla myös kevyesti hiekkapuhallettu), oli leikattu vinoneliöiksi ja ladottu säännölliseen muotoon. Valaistus on tässäkin seinässä tärkeässä roolissa ja tuo kivasti puun yksilölliset pinnat esiin.





Yksityiskodin "viinikellari" jossa sain kunnian vierailla. Melkoinen työ kerätä kaikki nuo viinipullon korkit, mutta lopputulos onkin sitten mitä mainioin. Viinihuoneessa on lämmin ja välitön tunnelma, koska teemasisustus tekee tilasta viihtyisän ja ravintolamaisen. Puoliksi maan alla sijaitsevassa huoneessa on hiirenhiljaista. Talon isäntä on äänentoiston ammattilainen ja korkkiseinän tehostama akustiikka toimii Genelecien kanssa moitteettomasti. Katto oli toteutettu viinilaatikoiden kansista ja epäsäännöllinen ladonta lisää pinnan mielenkiintoa. Italialais-suomalaisessa kodissa viinillä on aivan erityinen merkitys perheen elämässä ja se näkyy myös täällä viinihuoneessa. Vaikka huone on vielä listoja vailla, voi jo nähdä, että tämä tila on toteutettu rakkaudella.



Ihana, ihana ihana! Neliörimaa sahattuna muutaman sentin pätkiksi ja sitten liimalla seinään. Tässä Vantaan Kivistön asuntomessuilta bongattu seinä. Kohde ei enää aivan tuoreessa muistissa, mutta mahdollisesti Hevi-kivitalot kohde 33. Korjatkaa, jos meni väärin :) Tällaisen teoksen ottaisin kotiini kyllä. Musta pintakäsittely on piste iin päällä ja ikkuna tuo seinän kivasti leikkimään valon kanssa, ainakin päivällä. Toivottavasti myös iltavalaistuksesta oli huolehdittu... en ehtinyt tutkailemaan, kun ihmisiä oli paljon edessä ja takana. Bloggaaja on sellainen teiden tukko, mutta tämä oli liikenneruuhkan arvoinen juttu!


Tässä ideanikkareille eväitä. Puusta on tosiaan moneksi. Saatanpa tässä itsekin alkaa miettimään juttuja. Kierrätyslaudasta saisi aikaan vaikka mitä hienoa seinälle tai vaikka kattoon.. Nyt on jännät ajat myös omassa tulevassa raksaprojektissa, kun ollaan menossa suunnittelijan juttusille. Ai että kun kutittaa jo vatsan pohjaa, koska kohta ollaan oikeasti rakentamassa meidän ihka ensimmäistä taloa :D





9 kommenttia:

 1. Ihan aluksi kiitos inspiroivasta blogistasi,täältä on saanut niin monta ideaa päähän muhimaan. Meillä on alkamassa kylpyhuoneremontti,betonia laattojen päälle. Mitä luulet,onnistuuko Weber 4400 värjääminen pigmenttijauheella? Sen päälle olisi tarkoitus vetää kirkas epoksi,valkoinen epoksimaali oli ensin suunnitelmissa mutta ilmeisesti tahranpoiston kanssa voi tulla ongelmia. .? Tuo 4400 oli siis ajatuksena lattiapintaan. Kiitos jos ehdit vastata mahdollisimman nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei S,

   Itse olen käyttänyt 4400 tasoitetta ja se on menestynyt kylppärissämme hyvin. Lattiakaivo aiheutti myöhemmin päänvaivaa ja sen kiinnitin jokin aika sitten epoksimassalla. Se on osoittautunut toimivaksi ideaksi. Tuossa wc-uudistuksessa näkyy 4400 luonnollinen väri ja se on siis tummanharmaa. Pintoja olen vaalentanut, mutta en itse massaa. Tai siis kokeilin sitäkin tuossa samaisessa postauksessa, mutta massa ei sitten kovettunut... Värjäämisestä voi kysellä vinkkejä valmistajalta tai pigmenttien maahantuojalta. Sisustuslaastejakin värjätään alkalin kestävillä pigmenteillä, joten se saattaa onnistua muissakin tuotteissa. Valkoinen epoksi kellastuu, ja sitäkin on tämän blogin sivuilla testattu. Helmiäisellä olen saanut pintoihin sopivasti vaaleutta. Tietysti jotkut tuotteet ovat jo valmiiksi melko vaaleita. Laitan kohta laivapuolen tuotteista värimalleja blogiin, kun kävin niitä Weberillä kuvaamassa.


   -Kati

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksestasi! :) vielä jatkokysymys,voiko betoniseinälle sivellä suoraan Supi Arcticia vai tarvitseeko lakkakerroksen ensin?

   Poista
  3. Heippa,

   Itse telasin ohuen kerroksen lakkaa ensin, kun halusin käyttää pois parkettilakan jämät. Kokeile ensin huomaamattomaan paikkaan jos mahdollista.

   -Kati

   Poista
 2. Makuasioista ei voi kiistellä, mutta toi talon pohja vaatii tosi paljon viilaamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi taitaa olla väärän postauksen alla, mutta mielelläni ottaisin vastaan viilausehdotuksia. Siis aivan konkreettisia sellaisia. Pidän pohjasta jo nyt todella paljon ja olen jo muutamia juttuja muuttanutkin.

   -Kati

   Poista
 3. tää seinä ei ole puuta vaan muistaakseni jonkinlaista massaa (muovia, kompoa tmv.) Suomalainen keksintö, tutustuttiin tähän Kodin terrassa, kyseisellä firmalla oli muutama muukin makuisa kuosi seinälle laitettavaksi. Värit musta ja valkoinen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tuo viimeinen asuntomessuilta napattu? Laita ihmeessä linkkiä, jos löytyy. Olisi kiva nähdä muitakin malleja tältä valmistajalta :)

   -K-

   Poista
 4. Vitsi kun mä en muista tähän hätään tuon puuseinän valmistajan nimeä, mutta ei ollut HEVIssä vaan Planiassa. Ja tuo on sellaisia valmiita laattoja jotka liimattiin seinään. Habitaressa noita mainostivat, mutta hinta säikäytti mut pois...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se tarkastetaan ennen julkaisua.